Αποστολέας Θέμα: Ξυλινο κιτ san Ildefonso kit OCCRE 1/70  (Αναγνώστηκε 19783 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gsxdent59

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
    • San Ildefonso from Occre
Απ: Ξυλινο κιτ san Ildefonso kit OCCRE 1/70
« Απάντηση #150 στις: Μαΐου 25, 2025, 12:14:14 μμ »
Τοποθετήθηκαν τα πανιά του μπροστινού καταρτιού. Τα ρέλια στα δυο κάτω πανιά έγιναν με βελόνα και κλωστή και περάστηκαν  με κερί ώστε να μένουν τεντωμένα. Δέθηκαν στα σημεία του καταστρώματος που υποδεικνύει το σχέδιο, τα σχοινιά ελέγχου του καθενός πανιού. Κάθε δέσιμο στο κατάστρωμα προσθέτει δυσκολία για τα επόμενα, αφού ένας δάσος από σχοινιά πρέπει να προσπεραστούν προκειμένου να δεθεί το νέο.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #151 στις: Μαΐου 25, 2025, 12:56:43 μμ »
Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Χαρά στο κουράγιο σου. Είσαι πλέον κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής. Θα βάλεις φιγούρες για να ζωντανέψει ή μπα; Η κλίμακα το επιτρέπει. Η Hat έχει ναυτικούς της εποχής. Ναι, είναι Βρετανοί αλλά το πλήρωμα δεν φοράει στολή οπότε μια χαρά ταιριάζουν και για Ισπανοί. Αλλά να μην βάζω ιδέες...

Σχετικά με την παρατήρηση του Κώστα, φαίνεται ότι έχει δίκιο και το San Ildenfonso είχε επιχαλκωμένα ύφαλα από την αρχή ακολουθώντας την πρακτική που είχαν ξεκινήσει οι Βρετανοί. Το συγκεκριμένο πλοίο ανήκει σε αυτά που ναυπήγησαν οι Ισπανοί αντιγράφοντας τη βρετανική τεχνολογία της εποχής γιατί διαπίστωσαν ότι οι δικές τους ναυπηγήσεις υστερούσαν σε επιδόσεις, κυρίως στην ταχύτητα. Η επιχάλκωση για την προστασία από την στρειδόνα ήταν μέρος των τεχνολογιών που εισήχθησαν στις ισπανικές ναυπηγήσεις. Σε αυτή τη μελέτη του Πολυτεχνείου της Μαδρίτης αναφέρονται τα περί επιχάλκωσης κλπ (σελ. 97),

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #152 στις: Μαΐου 25, 2025, 01:19:09 μμ »
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες για την επιχάλκωση. Ναι κι εγω είδα δυο - τρεις μοντελιστές που το εκαναν με επιχάλκωση. Εγώ απλώς ακολούθησα τις οδηγίες και το έκανα όπως φαινεται στο κουτί...Οσο για τις φιγούρες, ίσως το σκεφτώ. Οταν το τελειώσω έχω πάρει να φτιάξω το VICTORY LIMITED EDITION...Της ίδιας εταιρείας...οπότε αδημονώ λίγο.

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #153 στις: Αυγούστου 24, 2025, 01:09:20 μμ »
Μετά από αρκετή δουλειά, τοποθετήθηκαν και τα πανιά του κύριου καταρτιού. Στα δυο κάτω μεγαλύτερα, τοποθετήθηκαν τα ρέλια, όπως ακριβώς το δείχνει στην φωτογραφία το κουτί. Μία σειρά μεγαλύτερου μήκους  στο κάτω και τρείς σειρές στο επάνω, όπως ακριβώς έγινε και στο μπροστινό κατάρτι.
Τώρα έμειναν δύο ακόμα πανιά στο πίσω και  μικρότερο κατάρτι και τέλος η ιστιοφορία. Απομένουν μερικά περιφερειακά σχοινιά στις άκρες όλων των  πανιών. Βαδίζει προς το τέλος η κατασκευή. Το μόνο που απομένει μετά είναι να απλώσω κουλούρες από σχοινί σε όλα τα σημεία πρόσδεσης στο κατάστρωμα για αληθοφάνεια, μιας και στο πραγματικό καράβι το κατάστρωμα είναι γεμάτο με τέτοιες κουλούρες από σχοινί.

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
« Απάντηση #154 στις: Αυγούστου 29, 2025, 11:55:21 πμ »
Εξαιρετική προσπάθεια.

Κόσμημα.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #155 στις: Αυγούστου 29, 2025, 11:59:05 πμ »
Μεγάλη χαρά κάθε φορά που ποστάρεις φωτό από την εξέλιξη της κατασκευής σου. Συγχαρητήρια.

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #156 στις: Αυγούστου 29, 2025, 12:12:50 μμ »
Ευχαριστώ για την αποδοχή σας. Ειναι γεγονός πως με την τοποθέτηση κάθε νέου σχοινιού, δυσκολεύει η δουλειά εκθετικά, καθως τα σημεια πρόσδεσης στο κατάστρωμα και στις κουπαστές, γίνονται δύσκολα προσβάσιμα μέσα από το κυκεώνα των νημάτων που ήδη εχουν δεθεί...πολύ υπομονή λοιπόν και  πολύ προσοχή στους χειρισμούς με τα χέρια, ώστε να μην  κάνουμε ζημία στα ήδη τοποθετημένα νήματα, στην προσπάθεια να δέσουμε το νεο σχοινί....Αυτή είναι όμως και μεγάλη πρόκληση στον μοντελισμό....η δυσκολία....το αποτέλεσμα όμως όπως βλέπετε μας ανταμοίβει...γι αυτό πιστεύω κανείς από εμας δεν το μετανοιώνει που έμπλεξε με το χόμπυ αυτό.

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #157 στις: Σεπτεμβρίου 20, 2025, 06:22:12 μμ »
Τελείωσε η τοποθέτηση όλων των πανιών και στα τρία κατάρτια. Φτανουμε στο τέλος. Εμειναν ακόμη τα σχοινιά που μαζεύουν το κάθε πανί από τις γωνιές του με τροχαλίες και δεσιμο στο κατάστρωμα. Σίγουρα το δεσιμό τους δεν θα είναι ευκολο αλλά θα γίνει. Οι επόμενες φωτογραφίες θα είναι και οι τελικές του μοντέλου μιας και δεν έχει νόημα αλλη φωτογράφηση. Ειμαι στο στάδιο της παραγγελίας και μιας προθηκης ξύλινης στις διαστασεις του μοντέλου 132Χ53Χ100 cm ωστε να το στερεώσω μέσα σε αυτήν για προστασία από τον χρόνο.

Αποσυνδεδεμένος Μάριος

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Αφίδναι
  • modelclub.gr
« Απάντηση #158 στις: Ιανουαρίου 08, 2026, 12:27:30 πμ »
Συγχαρητήρια!! Σε μενα τουλάχιστον που ειμαι λιγο αρχάριος φαίνεται τελειο!!
Ζηλεύω τέτοιες δουλειές!! Αντε και στα δικά μου χαχα

::keep_mod::

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #159 στις: Ιανουαρίου 08, 2026, 09:52:09 πμ »
Φιλε Μάριε, να ξεκινήσεις από σχετικά εύκολα κιτ και σταδιακά να πας σε ποιο δύσκολα, όπως αυτο που τελειώνω τώρα, που είναι υψηλής  δυσκολίας. Και έπεται η κατασκευή του συλλεκτικού κιτ της ίδιας εταιρείας το VICTORY στο ίδιο μέγεθος και με την ίδια δυσκολία. Καλές δημιουργίες...

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #160 στις: Ιανουαρίου 08, 2026, 06:29:55 μμ »
Πολύ λεπτομερές και ρεαλιστικό.
Πόσο σου πήρε να το φτιάξεις - τελειοποιήσεις - ξανατελειοποιήσεις;
Κάτι τέτοια βλέπω και φοβάμαι τα ξύλινα πλεούμενα, ψαρωτικό, φαντάσου να το δω κι από κοντά!
Τύπου "άντε φτιάξτο κι εσυ" τώρα...

Αποσυνδεδεμένος Μάριος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #161 στις: Ιανουαρίου 09, 2026, 01:34:42 πμ »
Φιλε Μάριε, να ξεκινήσεις από σχετικά εύκολα κιτ και σταδιακά να πας σε ποιο δύσκολα, όπως αυτο που τελειώνω τώρα, που είναι υψηλής  δυσκολίας. Και έπεται η κατασκευή του συλλεκτικού κιτ της ίδιας εταιρείας το VICTORY στο ίδιο μέγεθος και με την ίδια δυσκολία. Καλές δημιουργίες...

Καλησπέρα!
Ναι ναι εννοείται ακολουθω τα βηματα όπως πρέπει και ανεβάζω δυσκολία.
Εχω φτιάξει 2 μεχρι τωρα και ψαχνω το επομενο. Στο παλιό μου θεμα προσθεσα και μια ερωτηση για το ποιο μοντέλο να κανω. Οποιος θελει παει να απαντήσει
Ευχαριστώ

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #162 στις: Ιανουαρίου 18, 2026, 11:56:53 πμ »
Μετά απο 6 χρόνια δουλιάς,οχι φυσικά καθημερινή και πολύωρη, τελείωσε το μοντέλο. Παραθέτω τις τελευταίες φωτογραφίες με μερικές λεπτομέρειες του καταστρώματος. Το τοποθέτησα σε ειδικό τραπεζάκι που παρήγγειλα και αναμένω το αντίστοιχο πλεξιγκλας απο πάνω για των προστασία του. Μεσα  στο πλέξιγκλας θα κολλήσω ταινία led σε σχήμα Π για να φωτίζει το μοντέλο. Σειρά εχει τώρα το νεο μοντέλο που θα είναι το HMS VICTORY Limited EDITION της OCCRE , με αριθμό σειράς 465/999 , αντίστοιχων διαστάσεων και δυσκολίας με αυτό που μόλις τελείωσα

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #163 στις: Ιανουαρίου 18, 2026, 11:59:47 πμ »
Καλησπέρα!
Ναι ναι εννοείται ακολουθω τα βηματα όπως πρέπει και ανεβάζω δυσκολία.
Εχω φτιάξει 2 μεχρι τωρα και ψαχνω το επομενο. Στο παλιό μου θεμα προσθεσα και μια ερωτηση για το ποιο μοντέλο να κανω. Οποιος θελει παει να απαντήσει
Ευχαριστώ
Φίλε Μάριε εγω ξεκίνησα με το το κιιτ της  ARTESANIA LATINA "SANTA MARIA" ηταν μια καλή επιλογή για να μπεις στα βαθιά μετά

Αποσυνδεδεμένος Thanasis

• Καραβομαραγκός
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Βόλος
« Απάντηση #164 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 08:53:24 πμ »
Χαιρετώ κι εύχομαι υγεία.
Σας παρακολουθώ απο την αρχή της κατασκευής κι εκτός από το μοντέλο, υπάρχει και κάτι άλλο που με εντυπωσιάζει.
Συγχαρητήρια για την επιμονή σας :!:
Thx
There are no good or bad modelmakers.There are more or less experienced.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #165 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 08:55:32 πμ »
Συγχαρητήρια για την κατασκευή και το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος Μάριος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #166 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 11:19:51 πμ »
Φίλε Μάριε εγω ξεκίνησα με το το κιιτ της  ARTESANIA LATINA "SANTA MARIA" ηταν μια καλή επιλογή για να μπεις στα βαθιά μετά

Καλημερα!!! Τελεια. Ευχαριστώ πολυ για την συμβουλή!!
Θα ενημερώσω για την επιλογη μου και για την πορεία της κατασκευής

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #167 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 01:38:24 μμ »
Χαιρετώ κι εύχομαι υγεία.
Σας παρακολουθώ απο την αρχή της κατασκευής κι εκτός από το μοντέλο, υπάρχει και κάτι άλλο που με εντυπωσιάζει.
Συγχαρητήρια για την επιμονή σας :!:
Thx
Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια...Η επιμονή μου προέρχεται από την αγάπη για το αντικείμενο, που κάνει ευκολη την υπέρβαση των δυσκολιών στην κατασκευή και πίστεψε με υπήρξαν πολλές στην πορεία....αλλά είπαμε οταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν τα παρατάς ποτέ..
Σύντομα αρχίζω και νεα κατασκευή ίδιας δυσκολίας και φυσικά θα ανοίξω νέο θέμα από την αρχή μέχρι το τέλος,όπως εκανα με αυτό.

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #168 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 01:38:56 μμ »
Συγχαρητήρια για την κατασκευή και το πολύ όμορφο αποτέλεσμα.
Ευχαριστώ πολύ...

Αποσυνδεδεμένος Μάριος

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #169 στις: Ιανουαρίου 19, 2026, 05:58:07 μμ »
Ευχαριστω για τα καλά σου λόγια...Η επιμονή μου προέρχεται από την αγάπη για το αντικείμενο, που κάνει ευκολη την υπέρβαση των δυσκολιών στην κατασκευή και πίστεψε με υπήρξαν πολλές στην πορεία....αλλά είπαμε οταν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν τα παρατάς ποτέ..
Σύντομα αρχίζω και νεα κατασκευή ίδιας δυσκολίας και φυσικά θα ανοίξω νέο θέμα από την αρχή μέχρι το τέλος,όπως εκανα με αυτό.

Πολυ ωραίο το αποτελεσμα και θα ειναι τελειο διακοσμητικο για οποιοδήποτε γωνια στο σπιτι.
Αναμένουμε την νεα κατασκευή και εγω προσωπικά θα παρακολουθώ καθε στάδιο

• Scale 1/144
  • *
  • Οδοντίατρος-Φλώρινα
« Απάντηση #170 στις: Ιανουαρίου 20, 2026, 12:02:39 πμ »
Ευχαριστω ΜΑριε. Μολις το τοποθετησω στην προθηκη και στην τελική του θεση θα ανεβάσω φωτο. Ξεκιναω συντομα το HMS VICTORY LIMITED EDITION της OCCRE 465/999....ιδιας δυσκολίας και πολυ ποιοτικό και ακριβο (1400) κίτ

Tags: