ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Auto: Υπό κατασκευή
VW Beetle " Ολυμπιακη αεροπορία" 1/32 Airfix
C3PO:
Τελειώνοντας την περιπετειώδη κατασκευή του VW Transporter T3 του ΠΝ ( https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,36940.0.html για οσους δεν το εχουν διαβάσει) έψαχνα να δω ποιο θα ήταν το επόμενο project Έψαχνα κατι εύκολο να ξεκουραστώ και να ηρεμίσω από την καμιονετούλα Σκαλιζα το αποθεμα στο κελάρι χωρίς σε αυτή τη φάση να βλέπω κατι που μου προκαλούσε το ενδιαφέρον για άμεση κατασκευή και ο χρόνος κυλουσε έτσι Ωσπου μια μερα ξαναβλέπω στην τηλεόραση μια ταινια με τίτλο « O Ξεροκέφαλος » στην οποία εμφανιζεται σε ένα και μοναδικό πλάνο ένας σκαραβαίος με τα χρώματα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και μου ξαναφούντωσε η επιθυμία να τον φτιάξω Ωραία ευκαιρία λέω θα πάρω έναν από τους σκαραβαίους που έχω στο στοκ και θα φτιαξω στο τακα τακα ένα ομορφο μοντέλο
Η ταινία ασπρόμαυρη στις πόρτες του οχήματος εμφανίζεται και το παλιο σήμα της ΟΑ το επονομαζόμενο και «πουλί» εκτίμησα - μια και από την σκηνή δεν ήταν εμφανές - ότι το εικονιζόμενο όχημα ήταν σκαραβαίος μεταξύ του 1960 με 1967 Με αυτή τη λογική αλλά και και λόγω κλίμακας (1/32) που θα μου επέτρεπε να τον εκθέσω δίπλα στην καμιονετούλα αλλά και στα άλλα οχήματα που έχω επέλεξα από το "κελάρι" με τα άφιαχτα το VW beetle της Airfix
«Ω!! σφαλμα ασυγχώρητον, Ω!!! επιπολαιότης απροσμέτρητως, συντελόντι ειπείν ύψος βλακείας δυσθεώρητον»
Όσο έψαχνα για στοιχεία όλοι οι σκαραβαίοι ήταν του 1967 και μετέπειτα (Υπαρχει δε και στην ταινία «Πέστα βρωμόστομε» ένας σκαραβαίος της ΟΑ μετα το 1975)
Η μόνη μου ελπίδα ήταν ότι όλες οι φωγραφίες που είχα βρει είχαν το σήμα της ΟΑ χωρίς το «πουλί» Ώσπου δυο γεγονότα μου γκρέμισαν και τις τελευταίες μου ελπίδες
α) έψαξα και είδα ότι η ταινια «ο ξεροκέφαλος» γυρίστηκε το 1970 άρα ανετα οι σκαραβαίος που έπαιρνε μέρος στη ταινια θα μπορούσε να είναι μετα το 1967 και
β) αυτό που με αποτελείωσε είναι ότι μου έδειξαν φωτογραφία σκαραβαίου της ΟΑ του 1967 με το «πουλί»
Τέλος δεν υπήρχε αμφιβολία οι σκαραβαίοι της ΟΑ είναι μοντέλα του 1967+ και αφου είχα επιλέξει τον σκαραβαίο της Airfix θα έπρεπε να κάνω μετατροπές
Kostis Pap:
Πες μου πώς θα το γυρίσεις σε αριστεροτίμονο γιατί θέλω να γυρίσω κι εγώ το τιμόνι σε ένα Rav4.
Καλή επιτυχία στο project, εγώ απλά θα το έβαφα στα χρώματα της Ολυμπιακής και θα κότσαρα τις χαλκομανίες, αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το θέμα, οπότε καλές μετατροπές. Δεν κατέχω ποιες είναι οι διαφορές του σκαραβαίου πριν και μετά το 1967, για λέγε...
sluff:
Ωραιο θεμα,πρωτοτυπο,καλη συνεχεια,θα παρακολουθουμε με ενδιαφερον! ::thumbleft::
C3PO:
--- Παράθεση από: Kostis Pap στις Ιουνίου 19, 2025, 06:59:11 μμ ---Πες μου πώς θα το γυρίσεις σε αριστεροτίμονο γιατί θέλω να γυρίσω κι εγώ το τιμόνι σε ένα Rav4.
Καλή επιτυχία στο project, εγώ απλά θα το έβαφα στα χρώματα της Ολυμπιακής και θα κότσαρα τις χαλκομανίες, αλλά μάλλον δεν είναι εκεί το θέμα, οπότε καλές μετατροπές. Δεν κατέχω ποιες είναι οι διαφορές του σκαραβαίου πριν και μετά το 1967, για λέγε...
--- Τέλος παράθεσης ---
Εννοείται ότι θα γίνει αριστεροτίμονο Έχει γίνει ήδη για να ακριβολογουμε Δεν ξέρω για το RAV αλλά εδώ βοήθησε πολύ η απλότητα του ταμπλό Δυστυχώς πάντως πέρα από τις μετατροπές που γίνονται ακόμα απαιτηθηκε και η διόρθωση πραγμάτων και προσθήκες στο απλοϊκό κιτ Θα τα λέμε σιγά σιγά όσο θα προχωράει και η δουλεια
C3PO:
Ας ξεκινησουμε με το κιτ Το καλούπι είναι του 1966 Νομίζω ότι δεν χρειαζεται να προσθέσουμε τίποτα παραπάνω Τα ελαχιστα κομματια βρισκονται σε ένα κεντρικο δεντρο με ΑΦΘΟΝΟ φλας τρυπες από κακη έκχυση όλα αυτά που εχουν κανει γνωστή την Airfix Μια και το κιτ είναι μεγαλύτερο μου μου θύμησε έντονα τα παιδικα μου χρόνια και τα μοντελα που εφτιαχνα τότε Με τη διαφορα ότι τοτε δεν με ενδιεφερε ουτε η λεπτομέρεια ούτε εφαρμογή ουτε τα χρωματα Ομορφα χρόνια
Ας αφήσουμε όμως το flash back και ας έρθουμε στο σήμερα Περαν από την κατάσταση των κομματιών η πρώτη ματια αποκάλυψε ότι:
α) η airfix μια και λειτουργουσε κατω από την επικράτεια της Αυτου Μαγαλειότητας στην βρετανική αυτοκρατορία ως όφειλε έδινε το μοντέλο δεξιοτίμονο χωρίς εναλλακτικό ταμπλό για τα αριστεροτίμονο (όπως πολυ σωστα έχει επισημανει και ο φίλος @Kostis Pap )
β) Εσωτερικά περαν των καθισμάτων δεν δίνεται τίποτα Ούτε τα εσωτερικά από τις πόρτες ούτε τον καθρεφτη ούτε τα σκιάδια ούτε τα πετάλια ενώ στο τιμόνι λείπει το χαρακτηριστικό μεταλλικο ημικύκλιο για να ενεργοποιεί το κλάκσον
γ) εννοειται δεν υπάρχει μοτερ αλλα δίνεται ενσωματωμένο στο σασί το κατω μέρος του
δ) δεν δινεται ούτε ο εξωτερικός καθρέφτης
ε) οι καθαριστήρες είναι ενσωματωμένοι στην καρότσα
στ) Ενώ στην εικονογράφηση φαίνονται οι ζάντες τρυπητές στο κιτ δίνει τις μασίφ
ζ) και μια και το ξέχασα πριν στο σασί δεν δίνει καν τις μπάρες της κρεμαγιέρας
Καλα θα πάει και αυτό λέω και ακόμα δεν πιάσαμε να δούμε το τι θα χρειαστεί για να γινει 7 χρόνια νεώτερο
Για να πουμε και δυο καλα Πάντα εντυπωσιάζομαι με το πόσο «λαμπερά» να το πω "γυαλιστερα» να τα πω είναι τα διαφανα κομμάτια σε καποια παλια κιτ σε σχέση με τα σημερινά Και επιτελους το σημα της VW είναι σωστό και καλα αποτυπωμενο στη θέση του ΑΚΟΥΣ ΑΘΛΙΕ ΚΑΡΜΙΡΗ ΚΙΝΕΖΕ ΤΗΣ ΤΑΚΟΜ !!!!! ΤΟ 1966 !!!!!
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση