Αποστολέας Θέμα: Tamiya Panzer II και IV Afrika Korps 1/35  (Αναγνώστηκε 1817 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Tamiya Panzer II και IV Afrika Korps 1/35
« στις: Μαΐου 08, 2025, 10:40:32 μμ »
Καιρό έχω να βάλω κάτι, οπότε ποστάρω μερικές από τις τελευταίες κατασκευές (εδώ και σε άλλες κατηγορίες του φόρουμ).
Λοιπόν, πρόκειται για δύο παλιά κλασικά και φτηνά καλούπια της Tamiya, τα οποία έφτιαξα OOB γιατί με ενδιέφερε όχι η κατασκευή αλλά το βάψιμο και οι φθορές. Σκοπός ήταν καθαρά η εξάσκηση και δεν πρόκειται να μπουν σε κάποιο διόραμα. Λόγω αγάπης στην έρημο έγιναν και τα δύο με αφρικανική παραλλαγή - πρώτα το II και μετά το ΙV, στο οποίο αμφιταλαντεύτηκα πολύ για να δοκιμάσω και το Panzer Grey αλλά τελικά δεν...

Μαζί φαίνεται πόσο μεγαλύτερο ήταν το IV από το II

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Tamiya Panzer II και IV Afrika Korps 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 09, 2025, 08:16:01 μμ »
Πολυ ωραια και τα δυο,προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο το ΙΙ ειναι σουπερ και απο βαψιμο και απο φθορες.Στο ΙV στον πυργο ειναι λιγακι υπερβολικο στα ματια μου.
Και ωραιες φωτογραφιες!! :wink:

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 09, 2025, 11:24:33 μμ »
Ευχαριστώ για το σχόλιο. Θα συμφωνήσω ότι οι φθορές στο IV είναι υπερβολικές, έγινε δεύτερο και ήθελα να ανανεώσω και να προχωρήσω την τεχνική μου. Αυτές τις φθορές στο πάνω μέρος του πύργου τις είδα στο youtube και τις αντέγραψα αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω πώς δικαιολογούνται. Ίσως κάτι να ήξερε παραπάνω από εμένα ο σύντεχνος, ίσως και όχι. Αλλά, όπως είπα, με ενδιέφερε η τεχνική που ήταν με σφουγγάρι και πινέλο και όχι με chipping fluid. Οι υπόλοιπες στο πήγμα και τους προφυλακτήρες είναι σε σημεία που δικαιολογούνται με τη λογική ή έτσι πιστεύω. Μια από τις επόμενες κατασκευές θα είναι καμμένο άρμα οπότε εκεί τα πράγματα θα φτάσουν στα άκρα.

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΑΤΡΑ
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 10, 2025, 10:39:30 μμ »
Πολύ όμορφα μοντέλα και η φωτογράφιση υποδειγματική!

Έχω την εντύπωση πως τα άρματα της ερήμου παρουσίαζαν πολύ έντονες φθορές, ωστόσο τα τσιπαρίσματα στο 4αρι όντως δείχνουν λίγο εντόνα. Σα να μην τα γέννησε η φύση, αλλά να "βάφτηκαν" στο πραγματικό όχημα.
Ενδεχομένως να μπορούσες να τα μετριάσεις με έντονο σκόνισμα για να μην χτυπούν τόσο έντονα στο μάτι.

Καλή συνέχεια στο επόμενο πρότζεκτ!!!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 10, 2025, 10:42:38 μμ »
Ευχαριστώ πολύ!

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 10, 2025, 10:45:25 μμ »
Και κάτι ακόμαα που ξέχασα να γράψω.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, το τσιπάρισμα που έχεις κάνει στο δαχτυλίδι της θυρίδας του αρχηγού στο 2αρι είναι, πιστεύω, το καλύτερο τσιπάρισμα μεταξύ όλων και στα δύο μοντέλα.

::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 10, 2025, 10:52:29 μμ »
Ευχαριστώ και πάλι. Με την ευκαιρία πρόσεξα ότι η τρίτη φωτογραφία από το II ήταν λάθος (είχα βάλει δύο φορές αυτήν του IV),  οπότε τη διόρθωσαΤώρα μου λείπει ένα III, που αμφιταλαντεύομαι μεταξύ αυτού που έχει το αντιαρματικό 50άρι και του επόμενου με το 75άρι howitzer. Πάντα στα χρώματα της ερήμου...

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 10, 2025, 11:27:24 μμ »
Προσωπικά θα πήγαινα στο μακρύκαννο 50αρι για "ποικιλία" σε σχέση με το 4αρι που έχεις κάνει.

Βγάζει η Tamiya ΙΙΙαρι Ausf L το οποίο πιθανότατα να πηγαίνει και πολύ ξεκούραστα  ::thumbleft::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 11, 2025, 07:18:36 πμ »
Προσωπικά θα πήγαινα στο μακρύκαννο 50αρι για "ποικιλία" σε σχέση με το 4αρι που έχεις κάνει.

Βγάζει η Tamiya ΙΙΙαρι Ausf L το οποίο πιθανότατα να πηγαίνει και πολύ ξεκούραστα  ::thumbleft::
Αυτό ακριβώς έχω στο στόχαστρό μου μόλις το φέρει κάποιο ελληνικό μαγαζί.

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 11, 2025, 02:39:19 μμ »
Καλησπέρα Κώστα  ::salut::

Βλέπω οτι υπάρχει διαθέσιμο εδώ:

https://www.seriousmodels.gr/products/german-pz-kpfw-3-ausf-l?_pos=13&_sid=6e77a5e55&_ss=r

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 11, 2025, 02:47:32 μμ »
Καλησπέρα Κώστα  ::salut::

Βλέπω οτι υπάρχει διαθέσιμο εδώ:

https://www.seriousmodels.gr/products/german-pz-kpfw-3-ausf-l?_pos=13&_sid=6e77a5e55&_ss=r
Χεχεχε δεν με αφήνεις σε ησυχία. Το έβαλα ήδη στο καλάθι μου. Μένει να προσθέσω και άλλα πράγματα για να συμπληρώσω το ποσό για τα μεταφορικά... Κι έχω ένα κάρο άλλα σχέδια στα σκαριά (ένα Chi Ha, ένα M48 καμμένο, ένα Gepard Flakpanzer, ένα T-62, ένα 222 ερημικό φυσικά - όλα Tamiya), όχι απαραίτητα με αυτή τη σειραά συν πολλά άλλα στοκαρισμένα...

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48
  • *
  • Αντε γεια!!!!!
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 11, 2025, 02:51:30 μμ »
Χεχεχε δεν με αφήνεις σε ησυχία. Το έβαλα ήδη στο καλάθι μου. Μένει να προσθέσω και άλλα πράγματα για να συμπληρώσω το ποσό για τα μεταφορικά... Κι έχω ένα κάρο άλλα σχέδια στα σκαριά (ένα Chi Ha, ένα M48 καμμένο, ένα Gepard Flakpanzer, ένα T-62, ένα 222 ερημικό φυσικά - όλα Tamiya)

Κλασσική περίπτωση βλάβης!!!  :lol: :lol: :lol:

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 11, 2025, 02:54:58 μμ »
χαχαχαχαχα καλό!

Tags: