Αποστολέας Θέμα: IJN Haguro (Fujimi 1/700)  (Αναγνώστηκε 798 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
IJN Haguro (Fujimi 1/700)
« στις: Νοεμβρίου 15, 2024, 10:56:27 πμ »
Καταδρομικών συνέχεια: IJN Haguro, από το κιτ της Fujimi (στην 1/700 φυσικά)

Το Haguro ήταν το τρίτο (από τα τέσσερα πλοία) της κλάσης Myoko. Λόγω της Συνθήκης της Ουάσινγκτον, σχεδιάστηκαν σαν ελαφρά καταδρομικά (με πυροβόλα 7.9 ιντσών, δηλαδή στα όρια της Συνθήκης), αλλά με πρόβλεψη να αναβαθμιστούν ταχύτατα σε βαριά, σε περίπτωση πολέμου (πράγμα το οποίο έκαναν σε πρώτη ευκαιρία). Στη διάρκεια του πολέμου, πήρε μέρος στη Ναυμαχία της Θάλασσας της Ιάβας (όπου συμμετείχε στη βύθιση του HMS Exeter και του Ολλανδικού καταδρομικού De Ruyter), στη Μίντγουαίη, στη Γκουνταλκανάλ, στη Λέυτε και τελικά βυθίστηκε από αγγλικά αντιτορπιλικά, στο Στενό της Μαλάκκα, όταν δέχτηκε πολλαπλά πλήγματα από τορπίλες.

Το κιτ της Fujimi είναι πολύ καλό και λεπτομερές, αλλά χρειάστηκε σχετική βελτίωση με φωτοχαραγμένα της Daiyee. Πέρα από αυτό, αλλάχτηκαν μόνο οι ιστοί από μπρούτζο.

Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα, σχόλια και σχολιανά είναι καλοδεχούμενα..... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
Απ: IJN Haguro (Fujimi 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Νοεμβρίου 15, 2024, 07:29:14 μμ »
        Οι συνθήκες Λονδίνου-Ουάσινγκτον καθιέρωσαν τις αναλογίες 5-5-3 σε αριθμό σκαφών,εκτόπισμα,διαμέτρημα πυροβόλων κτλ με αποτέλεσμα η Ιαπωνία να είναι η μεγάλη αδικημένη από τους όρους.Λογικό ήταν οι Ιάπωνες να τσαντιστούν αφού ένιωθαν ότι τους αντιμετώπιζαν σαν Δύναμη Β' κατηγορίας.Ιδιαίτερα αισθάνθηκαν προδομένοι από την Μ.Βρετανία της οποίας ήταν πιστοί σύμμαχοι.ʼμεσο αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης βρετανικής πολιτικής ήταν να τερματιστεί η αγαστή συνεργασία με μία χώρα που λειτουργούσε για δεκαετίες σαν ανάχωμα στην ρωσική-σοβιετική επέκταση στην ʼπω Ανατολή και στον Ειρηνικό.Μακροπρόθεσμα όμως οι συνέπειες ήταν πολύ χειρότερες.Η Ιαπωνία ξήλωσε σχεδόν όλες τις βρετανικές αποικίες στην περιοχή και έβαλε ταφόπλακα στα όνειρα των Βρετανών για επάνοδο μετά από το τέλος του πολέμου αφού οι δομές,το γόητρο και οι θεσμοί της αποικιοκρατίας είχαν δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα.
        Τα πλοία του Ιαπωνικού Αυτοκρατορικού Ναυτικού που ναυπηγήθηκαν υπό τους περιορισμούς των όρων των συνθηκών Λονδίνου-Ουάσινγκτον αντιμετώπιζαν δομικά προβλήματα και προβλήματα ευστάθειας με αποτέλεσμα να επιστρέφουν συχνά στα ναυπηγεία για μετατροπές και βελτιώσεις.Οι Ιάπωνες πάσχιζαν να χωρέσουν τα πάντα σε λίγα και μικρά (σχετικά) σκάφη αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Πολύ όμορφο και επιβλητικό το Haguro φίλε Μήτσε!  ::thumbleft::
Να προσθέσω ότι πρέπει να δεί κάποιος τα πλοία σου από κοντά για να αντιληφθεί πλήρως την ποιότητα της δουλειάς σου όπως έκανα εγώ στην Έκθεση.Αρκεί μια ματιά στο Prinz Eugen για να σας πείσει  ::love7::

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #2 στις: Νοεμβρίου 17, 2024, 09:38:33 πμ »
Όμορφο σκαρί  που θα μπορούσε να ήταν πανέμορφο στα μάτια μου τουλάχιστον αν δεν υπήρχε ο τρίτος πύργος στην πλώρη ( αυτός που κοιτάει προς την γέφυρα)  !!!!  Πανέμορφη δουλειά Δημήτρη.  Ελπίζω να μπορέσω να τα δω από κοντά κάποια στιγμή!!!!! ::salut:: ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #3 στις: Νοεμβρίου 18, 2024, 07:47:51 πμ »
Να σου πώ την αλήθεια τα πλοία στην έκθεση δεν τα κοίταξα σχεδόν καθόλου, οπότε δεν έχω άποψη. Οι φωτογραφίες σου εδώ είναι της κατηγορίας thumbnail, οπότε δεν μπορώ να σου πώ με σιγουριά. Καλό δείχνει πάντως. Και σίγουρα ήταν πολύ όμορφο σκαρί :!:
Όπως και νά 'χει, ΒΑΛΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ. Μου βγήκαν τα μάτια  ::glossa:: :mrgreen:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Νοεμβρίου 18, 2024, 09:07:20 πμ »
Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και ζητώ συγγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση!!!! ::salut::

::arrowred:: Ανεπρόκοπε: Θα συμφωνήσω μαζί σου σε όλο το ιστορικό κομμάτι!!!! Το τέλος με συγκίνησε....

::arrowred:: Περικλή: Εμένα μου αρέσει ο τρίτος πύργος (νομίζω πως τον είχαν όλα τα βαριά καταδρομικά τους). Σε συνδυασμό με τα  φουγάρα, δίνει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, τυπικά γιαπωνέζικο....

::arrowred:: Μάνο: Τις φωτογραφίες τις ανεβάζω σε διάσταση 3000Χ800. Πόσο πιο μεγάλες πια??? (τα άρματα τα ανέβαζα 800Χ600)

Και πάλι σας ευχαριστώ!!!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Νοεμβρίου 19, 2024, 07:40:21 μμ »
...
 ::arrowred:: Μάνο: Τις φωτογραφίες τις ανεβάζω σε διάσταση 3000Χ800. Πόσο πιο μεγάλες πια??? (τα άρματα τα ανέβαζα 800Χ600)
...
@Dimitris 72  Μήτσο εσύ μπορεί να τις ανεβάζεις 3000x800, αλλά απ' ότι φαίνεται το MC Image Hosting έχει διαφρετική άποψη. Κατέβασα ενδεικτικά δύο για να δώ τι ανάλυση είχαν και ιδού τα στοιχεία:

Πιθανότατα πάνω στο resize τους πhδάει και την ποιότητα.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Νοεμβρίου 19, 2024, 09:07:03 μμ »
Τι να πω???? Δεν έχω ιδέα από αυτά τα πράγματα (του διαόλου)..... ::evil4:: ::dontknow::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #7 στις: Νοεμβρίου 21, 2024, 07:26:12 μμ »
Εξαιρετικό συγχαρητήρια! ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35