ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.
- Wild Bill αυτό που λες στο 1α) φοβόμουν και γω, γι' αυτό είπα να ρωτήσω για σιγουρα . Το 1β) δεν είναι και τόσο πρόβλημα στο συγκεκριμένο κομπρεσερ γιατι είναι το "απλό" μοντέλο που δεν έχει αυτόματο ON/OFF. Οπότε το κλείνω χειροκίνητα κάθε φορά που γεμίζει και μέχρι να πέσει η πίεση.
για τα ανταλλακιτικά που έβαλες δεν ειχα κοιτάξει καν στο σκρουτζ, μονο αυτά που εχουν τα μοντελιστικά καταστήματα ειχα κατα νου όπως αυτό που έβαλε ο Kostis Pap
ο πλαστικός ρυθμιστής είναι πρόβλημα; οι περισσότεροι τέτοιοι μου φαίνονται
-τον ρυθμιστή που έβαλε ο LYBCO εχει το Silair, τουλάχιστον οπτικά είναι ιδιοι. Και πωλουνται χωρίς το μανόμετρο. Ετσι το βρηκα σε αγγλικο μαγαζι, 51 λιρες ο ρυθμιστής και καπου 12 το μανομετρο....
- Μανο το κατάστημα που έβαλες είναι πιο εξειδικευμένο ;
λοιπόν να βάλω μερικά ακομη στοιχεία και απορίες μιας και είστε πολύ πιο έμπεροι
το κομπρεσερ το έχω σχεδόν 20 χρόνια και το πήρα (ελαφρα) μεταχειρισμενο οποτε συνολικά μάλλον αγγιζει 25ετια.
Τα τελευταία 15 χρόνια έβαψα μόνο δυο προχειρα κιτ για να παιξει ο ανιψιος μου + ένα ασταρι σε δικό μου κιτ . Και μια φορα το χρονο ξεσκονίζω το κουτί του pc

δεν ήταν εκτεθειμένο σε ήλιο κλπ. καταπονήσεις .
1- εχουν διάρκεια ζωής τα κομπρεσερ ανεξαρτήτως χρήσης ; το μοτέρ τους ή άλλο μέρος τους ;
2- δικαιολογειται η εμφανιση των ρωγμων στο σωμα του ρυθμιστη μονο λόγω πολυκαιρίας ; και με την ελάχιστη χρήση που έχω κάνει ; δεν θυμάμαι να έχει φάει κάποιο χτύπημα ή ζορισμα
3- χρειαζεται να το πάω σε ειδικό να κάνει κάποιον γενικό έλεγχο; στα υλικα και τη λειτουργία του ;
4- το υπάρχον λάδι πρέπει να το αφαιρέσω ; και πως γίνεται η αφαιρεση ; πριν 10+ χρόνια απλά ειχα συμπληρώσει μέχρι την ένδειξη που λενε οι οδηγίες