Αποστολέας Θέμα: Πρώτη φορά πολιτικό (A320 Neo Revell 1/144)  (Αναγνώστηκε 559 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Πρώτη φορά πολιτικό (A320 Neo Revell 1/144)
« στις: Φεβρουαρίου 11, 2024, 08:16:11 μμ »
Περνώντας το Σαββατο από Γρηγόρη/ Σωτήρη στην Αργυρούπολη , είπα να κανω μετα από καιρο ενα δωρο στον εαυτο μου,
κι επειδή από αφτιαχτα πολεμικά το στοκ είναι πλήρες, λέω να μπω στο κλαμπ των πολιτικών.. (αεροσκαφων πάντα)
Σχεδον εκστασιασμένος λοιπόν, (ξέρετε το συναίσθημα όταν ανοίγεις πρώτη φορά το κουτί ενός νεου κιτ)
διαβάζω τις οδηγίες και το μάτι μου πέφτει επίτηδες στα παράθυρα που πάντα αναρωττιόμουν πώς βάφονται, κόβονται στα πολιτικά αφη και τι χαλ/νίες κολάς.

.

Επισυνάπτω τις φωτος επάνω,μήπως με βοηθήσετε με το ποια σήματα θα βάλω στα παράθυρα.
Επίσης  τι διαφορα εχουν τα 62,63 με τα 64, 65.

Εχω και μια άλλη απορία, αλλά σε επόμενο ποστ.

Ευχαριστώ  !

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Απ: Πρώτη φορά πολιτικό (A320 Neo Revell 1/144)
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 11, 2024, 08:40:04 μμ »
Αν και έχω φτιάξει μόνο ένα πολιτικό και αυτό μικρό κιόλας (λίγα παράθυρα) ωστόσο έχω δει αρκετά βίντεο ενώ έχει και κατασκευαστικά αρκετά εδώ μέσα,στοκάρεις τα παράθυρα στο σκάφος και απλά κολλά τα decals παράθυρα. Είναι μπελαλίδικη δουλειά σίγουρα καθώς έχει αρκετό στοκοτρίψιμο αλλά βγαίνει ωραίο το τελικό αποτέλεσμα.
Η διαφορά στα 62,63 με 64,65 αν δε κάνω λάθος μου φαίνεται είναι επιλογή με ανοικτά ή κλειστά σκιάδια από μέσα στα παράθυρα
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 12, 2024, 09:29:07 πμ »
Σε ευχαριστω για την απάντηση.  ::salut::
αλλά με προβληματίζει , όχι το στοκοτρίψιμο, αλλά το κατά πόσο θα μπορέσω μετα να στοιχίσω τα σήματα σωστά και με ακρίβεια..

Το κιτ πάντως δίνει διάφανα μέρη , για τα οποία οι οδηγιες λένε μάλιστα ότι πρέπει να τα κόψες σε κάποιο σημείο ;  κι εδώ μπερδέυτηκα, ίσως αν το ξεκινήσω στην πράξη το κιτ να λυθούν οι απορίες.. 

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #3 στις: Φεβρουαρίου 12, 2024, 07:56:07 μμ »

Το κιτ πάντως δίνει διάφανα μέρη , για τα οποία οι οδηγιες λένε μάλιστα ότι πρέπει να τα κόψες σε κάποιο σημείο ;  κι εδώ μπερδέυτηκα, ίσως αν το ξεκινήσω στην πράξη το κιτ να λυθούν οι απορίες.. 

Ναι πάντα το κιτ δίνει τα διάφανα μέρη
Δες εδώ αυτό τον τύπο:

Αυτός δεν τα στόκαρε και χρησιμοποίησε απευθείας τα decals αλλά όπως γράφει και στα σχόλια ήταν αρκετά ''tricky''
Στο παρακάτω βίντεο αυτός χρησιμοποεί άλλο ''tip'' το οποίο ομολογώ είναι καλή ιδέα, βάζει ατλακολ στα διάφανα πριν την τοποθέτηση και στο τέλος με οδοντογλυφίδα την αφαιρεί
Aλέξανδρος Μαρίνος

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Φεβρουαρίου 13, 2024, 04:04:18 μμ »
ωραια τα βιντεο.. ::salut::
λοιπόν ο πρώτος , πράγματι στα σχόλια λέει ότι ήταν tricky, αλλά στο video φαόινεται οτι τα κολάει πολύ ευκολα.. δεν φαίνεται, ή δεν δείχνει στο βιντεό του κάποια δυσκολία ..

O μεν δευτερος βάζει κάποιο υγρο μασκαρίσματος σε καθε παραθυρο, μετα τα κολάει στην ατρακτο , μετα συναρμολογεί , βαφει και στο τελος αφαιρε τη μπογιά και το υγρο μασκαρίσματος...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Φεβρουαρίου 13, 2024, 08:27:06 μμ »
Έτσι ακριβώς όπως τα λες
Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα..
Γενικά τα πολιτικά αεροσκάφη έχουν αρκετό βαθμό δυσκολίας θεωρώ για να πετύχεις το άψογο φινίρισμα που έχουν και οι ατέλειες δεν συγχωρούνται.
Δυστυχώς έχει πολύ καιρό να υπάρξει και κίνηση σε αυτή την ενότητα
Aλέξανδρος Μαρίνος

Tags: