Αποστολέας Θέμα: DKM Prinz Eugen (Trumpeter 1/700)  (Αναγνώστηκε 713 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
DKM Prinz Eugen (Trumpeter 1/700)
« στις: Δεκεμβρίου 17, 2023, 11:53:44 πμ »
Και ένας Γερμανός (ως γνωστόν, οι Γερμανοί είναι φίλοι μου ::glossa::):

Το Prinz Eugen ήταν το τρίτο πλοίο της κλάσης Admiral Hipper και μάλλον το πιο διάσημο, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην επιδρομή του Bismark, αλλά και στην επιχείρηση "Κέρβερος" (the Channel Dash). Κάποιοι συγγραφείς θεωρούν πως ήταν αυτό που έριξε τη μοιραία βολή στο Hood, αλλά γενικά δεν έκανε και πολλά πράγματα στη διάρκεια του Πολέμου (το Hipper ήταν πολύ πιο "δραστήριο"). Με το τέλος του πολέμου, παραδόθηκε στους Αμερικάνους και τελείωσε τις μέρες του στην πυρηνική δοκιμή στο Μπικίνι.

Spoiler (hover to show)

Από την αρχή είχα αποφασίσει να κάνω το πλοίο όπως ήταν στην επιχείρηση Κέρβερος, με τους γαλάζιους πύργους. Το κιτ της Trumpeter είναι μεν εξαιρετικό, αλλά δίνει τη διαμόρφωση (και την παραλλαγή) που είχε αμέσως μετά την επιχείρηση αυτή. Οι διαφορές αφορούν όμως μόνο στον αριθμό των αντιαεροπορικών, οπότε χρειάστηκε ψιλοπράγματα: Στη θέση των αντιαεροπορικών στην τσιμινιέρα (μπήκαν μετά), υπήρχαν προβολείς, ενώ σε διάφορα σημεία πρόσθεσα Φ/Χ (μονά) flak των 20mm. Επίσης υπήρχαν διαφορές στους τύπους των ραντάρ που είχε διαθέσιμα. Λεπτομέρεια: στη διάρκεια της επιχείρησης, κανένα από τα πλοία δεν είχε το Arado του, οπότε δεν το πρόσθεσα.
Spoiler (hover to show)

Το βάψιμο βασίστηκε σε προφίλ του Steve Backer (σε κάποιες φωτογραφίες -δικές μου, για να μην ξεχνιόμαστε :mrgreen:- φαίνονται ίχνη της προηγούμενης "Βαλτικής" παραλλαγής στο κύτος, την οποία η νέα δεν είχε καλύψει εντελώς). Η θάλασσα έγινε με τη γνωστή μέθοδο του τεμπέλη και η βάση είναι της Prothiki.

Ελπίζω να σας αρέσει και όπως πάντα, τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα!!!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: DKM Prinz Eugen (Trumpeter 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Δεκεμβρίου 17, 2023, 12:34:13 μμ »
Μου αρέσουν οι διδακτικές ιστορικές εισαγωγές  σε όλα τα θέματά σου.. και σε ευχριστούμε για το κόπο να τα γράφεις !

Στο συγκεκριμένο λοιπόν, για μένα τουλάχιστον,  είναι πολύ εντυπωσιακή η κατασκευή και επίσης οι θάλασσές σου,  τεμπέλικες ξε-τεμπέλικες δεν ξέρω,  προσωπικά μου αρεσουν πολύ ! και η συγκεκριμένη δεν ξεφέυγει απο τον κανόνα.!

Οι φωτός είναι κάπως και σίγουρα αδικούν τη δουλειά !  Μου φαίνονται λίγο θαμπές και σίγουρα σε μεταφέρουν στην εποχή του ΒΠΠ. :lol:

Η μόνη ένσταση που έχω είναι οτι φαίνονται αρκετά εντονα τα σχοινιά - κεραίες- δεν ξέρω τι ειναι ακριβώς , μιας και από από πλοία σκαμπάζω ελάχιστα πράγματα...

ϊσως να θέλουν ένα γκριζάκι βάψιμο, φαίνεται κάπως έντονο το μαύρο.. Αλλά και πάλι, οι γνώσεις μου ειναι περιορισμένεςς, οπότε μπορεί και να είναι άστοχο το σχόλιο !

Αναμένουμε τα επόμενα !!!
 ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Δεκεμβρίου 18, 2023, 10:27:34 πμ »
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!!!! ::salut::

Οι φωτογραφίες είναι δικές μου, οπότε είναι πολύ λογικό να είναι "κάπως"  :mrgreen:
Τα ιστία (σε όσα έχω φτιάξει) είναι από πετονιά 0,2χιλ. Καθώς αυτή είναι διάφανη, την περνάω με permanent μαρκαδόρο. Στην πραγματικότητα πάντως είναι τόσο λεπτή που μόλις διακρίνεται. Επί πλέον είναι και θερμοσυστελόμενη, οπότε μπορεί να τεντωθεί με τον καπνό του τσιγάρου (πολύ βολικό)... 

Και πάλι σε ευχαριστώ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Δεκεμβρίου 19, 2023, 10:11:19 πμ »
Ο "Ευγένιος" ήταν ένα από τα ομορφότερα και "ψαρωτικά" βαρέα καταδρομικά που φτιάχτηκαν ποτε  ::love7::

Ακόμα μία μερακλίδικη και ψαγμένη δουλειά Μήτσε  ::thumbleft::

Εντυπωσιακή και η θάλασσα "του τεμπέλη".

Μοναδική μου ένσταση είναι η σημαία η οποία μάλλον είναι ανάποδα...  :roll:

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #4 στις: Δεκεμβρίου 19, 2023, 05:46:35 μμ »
Ευχαριστώ Ανεπρόκοπε φίλε μου!!!!

Τι εννοείς ανάποδα Βίρνα??? Μην εννοείς την σβάστικα??? Αν πράγματι εννοείς τη σβάστικα (Βίρνα), μάθε πως η σημαία (καθώς προέρχεται από Revell Γερμανίας) στο σημείο εκείνο είχε ένα υπέροχο  κενό άσπρο κύκλο (Βίρνα)... Εγώ έκανα μερικά σημαδάκια με μαρκαδόρο για να κάνει πως δεν είναι απλά ένας κενός άσπρος κύκλος (αν τα σημαδάκια ξεγελάνε για - έστω ανάποδη - σβάστικα, εγώ το λέω επιτυχία).  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Για τον Πρίγκηπα θα συμφωνήσω: και τα τρισήμισυ (!!!) πλοία της κλάσης, ήταν πανέμορφα σκάφη!!!! ::salut::
Spoiler (hover to show)

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #5 στις: Δεκεμβρίου 19, 2023, 10:53:41 μμ »
Εξαιρετικό αποτέλεσμα Δημήτρη.  Τους έχει πάρει τον αέρα για τα καλά.  Κάθε νέα σου κατασκευή είναι καλύτερη από την προηγούμενη  !!! Αναμένουμε το επόμενο  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Δεκεμβρίου 20, 2023, 07:12:55 πμ »
Περικλή, σε ευχαριστώ πολύ!!!!

Λέω, το επόμενο να είναι το Indianapolis με την τραγική ιστορία.....

ΔΚ

Tags: