Αποστολέας Θέμα: DIO - "RF-84F σε υπόστεγο συντήρησης"  (Αναγνώστηκε 2113 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jtrip49

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Χανιά
Απ: DIO - "RF-84F σε υπόστεγο συντήρησης"
« Απάντηση #25 στις: Οκτωβρίου 25, 2024, 08:08:51 μμ »
Η κατάσταση έχει ξεφύγει, θα πτωχεύσουν οι εταιρείες με τα diorama accessories  :lol: :lol: :lol:
  Σας παρουσιάζω μετά από αρκετό καιρό μια κατασκευή από ένα νέο μου αεροπορικό διόραμα, με κεντρικό σενάριο εμπνεόμενο από τις καθημερινές
δραστηριότητες της τεχνικής υποστήριξης εντός υπόστεγου, ενός αεροσκάφους RF-84F. Τέτοιους είδους εργασίες εστιάζονται κυρίως επάνω στα δομικά στοιχεία του αεροσκάφους, στην αντικατάσταση τυχόν φθαρμένων καλωδιώσεων και κεραιών των ναυτιλιακών και ραδιοβοηθημάτων και εργασίες επάνω στον κινητήρα του αεροσκάφους.

Μερικές φωτογραφίες θα σας δώσουνε μια ιδέα από τα εσωτερικά συντήρησης υπόστεγων αεροσκαφών:

Ευτυχώς ο εξαιρετικός μοντελιστής και φίλος Κυριάκος Γκόγκας με απαλλάσσει από αρκετή δουλειά και πολύτιμο για μένα λιγοστό χρόνο που έχω στη διάθεσή μου για το χόμπι μας, συνδράμοντας το νέο μου θέμα και κατασκευάζοντας σύμφωνα με τις οδηγίες μου την βάση του διοράματος και επιπλέον επιμελώντας τις φιγούρες που θα το απαρτίζουν. Από εκεί και πέρα εγώ επεμβαίνω στα προαναφερθέντα επάνω σε τυχών βελτιώσεις και περεταίρω φθορές που θα προκύψουν για την τελική και ρεαλιστική παρουσίασης τους.

Ως το κύριο θέμα αεροσκάφους στο διόραμα θα είναι η τελευταία μου κατασκευή ενός RF-84F της ΤanModels  με κατασκευαστικό άρθρο στο MC εδώ:

https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,35695.0.html

Αρχική ιδέα ήταν να κατασκευαστούν δύο πλευρές του υπόστεγου αλλά κατόπιν δοκιμών αυτό δεν πραγματοποιήθηκε διότι έκλεινε αρκετά τον περιορισμένο χώρο του διοράματος και οι οπτικές γωνίες του θέματος περιορίζονταν αρκετά για την ανάδειξη των λεπτομερειών του. Δυστυχώς δεν είχα και αρκετό χώρο στην βιτρίνα μου ως προς το ύψος να του έφτιαχνα τουλάχιστον την "Σιδηροκατασκευή" της οροφής, στο οποίο το διόραμα στην τελική του μορφή θα έδειχνε ποιο εντυπωσιακό. 
Έτσι κατασκευάστηκε η μια πλευρά με κύριο υλικό πλαστικές επιφάνειες της Evergreen. Αρκετές σωληνώσεις και καλωδιώσεις τοποθετήθηκαν επάνω στο τοίχο προερχόμενα από τεντωμένο και ζεσταμένο πλαστικό, χαλκόσυρμα και διάφορα μεγέθη διατομών από διαμήκη πλαστικά της Evergreen. Για την πλευρά αυτή κατασκευάστηκαν δύο πόρτες (Εξόδου κινδύνου και WC), κόπηκαν τρία πλαίσια για τα παράθυρα όπου και θα τοποθετηθούν αργότερα τα τζάμια από διαφανή ζελατίνη, ηλεκτρολογικοί πίνακες και ο κεντρικός υποστέγου, μπρίζες, Air condition και ένα μεγάφωνο.

..συνεχίζετε... ::salut::
Γεγονός είναι ότι η κατασκευή του μου παίρνει αρκετό χρόνο αλλά επιπλέον μου δίνει αρκετή ευχαρίστηση η δημιουργία του αλλά και το πρωτότυπο του θέματος. :D
Σειρά έχουν τα έπιπλα...μια μεταλλική ντουλάπα αποθήκευσης με (ίσως)... αναλωσίμων υλικών και ηλεκτρονικών συσκευών η οποία κατασκευάστηκε απο φύλλο πλαστικό, όπως επίσης και μια ντέξιον πολυραφιέρα εναποθέτοντας εκεί μεταλλικά καμμάτια του αεροσκάφους αφαιρώντας τα κατά τη διάρκεια της συντήρησης, ίσως εφεδρικά ή και αναλώσιμα εξαρτήματα.
Δύο είδη καρέκλας που έχω συναντήσει σε υπόστεγα συντήρησης κατασκευάστηκαν και αυτές απο την αρχή, όπως και ένα τρόλει συλλογής ελαιολιπαντικών, μια ξαπλώστρα εργασίας, μια λαδιέρα, ένας κάδος απορριμμάτων και ένας πάγκος εργασίας με μια μέγγενη και ότι άλλο μικροαντικείμενο ή εργαλείο μπορεί να βρίσκετε επάνω σε αυτόν!

.

Ιωάννη καλησπέρα,
Σου έκανα μετάταξη από Τ-Η σε Μ.Α. για να σου ικανοποιήσω το εργασιακό σου όνειρο.
ʼσε που όλο μου τσιγκλας όλο το παρελθόν ευχάριστα για πράγματα που τα έκανα ένα πρός ένα.
Νά είσαι πάντα καλά.

IPMS Ελλάδος - Μέλος #7  (1981-1990)
ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ Ν. ΧΑΝΙΩΝ (ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ) - 2007.

Αποσυνδεδεμένος Δόξας Ιωάννης

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Ότι και να κάνεις, κάνε το σωστά!
Απ: DIO - "RF-84F σε υπόστεγο συντήρησης"
« Απάντηση #26 στις: Οκτωβρίου 25, 2024, 11:44:53 μμ »
Καλησπέρα Γιάννη μου  ::salut::
Κάτι ξέρεις εσύ από αποθημενα... :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος Wild Bill

• KEEP MODELLING
  • Scale 1/48