Αποστολέας Θέμα: HMS Penelope (Flyhawk 1/700)  (Αναγνώστηκε 381 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
HMS Penelope (Flyhawk 1/700)
« στις: Ιουνίου 09, 2023, 12:42:24 μμ »
2023: Year of the cruiser!!!!

Το Penelope ήταν ένα ελαφρύ καταδρομικό κλάσης Arethusa (τα άλλα ήταν τα Arethusa, Galatea και Aurora). Πήρε μέρος σε πολλές επιχειρήσεις (Νορβηγία, Μεσόγειο, Μάλτα, Αρκτικό, Σικελία) και τελικά, βυθίστηκε από υποβρύχιο το 1944 έξω από το ʼντζιο, όπου χάθηκαν πάνω από 400 μέλη του πληρώματος.

Πριν χρόνια είχα αγοράσει το κιτ της White Ensign. Στη διάρκεια της κατασκευής, έπαθα διάφορες καταστροφές και το παράτησα (ήταν κυριολεκτικά, σαν να μην ήθελε να φτιαχτεί!!!!) :evil:. Λίγο αργότερα, το έβγαλε και η Flyhawk  :lol:. Το πήρα  :lol:!!! Το έφτιαξα κατά 90%  :lol:!!!! Και κάποια στιγμή έπεσε πάνω του ένα βαρύ αντικείμενο και το διέλυσε..... ::cry2:: Καταραμένο πλοίο!!!! Αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που για αρκετά χρόνια δεν είχα ακουμπήσει πλοίο.... Χρόνια αργότερα λοιπόν, χρησιμοποίησα όσα κομμάτια σώθηκαν και από τα δύο κιτ και τελικά το έφτιαξα!!!!! Όχι που θα του πέρναγε....

Το κιτ πάντως είναι εκπληκτικό (και πανάκριβο), με εκπληκτική λεπτομέρεια, ενώ δίνει (στην έκδοση Deluxe) μεταλλικά πυροβόλα και πλήρες σετ Ρ/Ε (δίνει μέχρι και rigging για το Walrus!!!!!).

Το 1940 και τα τέσσερα πλοία της κλάσης, ήταν βαμμένα overall με Mauntbatten Pink. Εννοείται πως διάλεξα αυτή την - ας την πούμε - παραλλαγή (ήθελα να έχω ένα πλοίο βαμμένο έτσι).

Ελπίζω να σας αρέσει.... Όπως πάντα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα!!!!! ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: HMS Penelope (Flyhawk 1/700)
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 09, 2023, 01:00:44 μμ »
Είσαι πολυ παραγωγικός Δημήτρη, μπράβο! Έχω να ακουμπήσω πλαστικό μήνες, σε ζηλεύω.
Τα 700αρια τα βρίσκω πολύ δύσκολα στην κατασκευή, αλλά αυτά της Flyhawk πρέπει να αξίζουν τα λεφτά τους με το παραπάνω. Αν έβγαζε κανένα 350αρι θα το χτυπούσα χωρίς 2η σκέψη.

Για rigging τι χρησιμοποίησες; Νομίζω στο αεροπλάνο κάτι έχει ξεκολλήσει και ο μπροστά ιστός πρέπει να γέρνει λιγο
24 ώρες δεν φτάνουν...

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 09, 2023, 10:39:35 μμ »
Ευχαριστώ για το σχόλιο Νίκο!!!

Τα Flyhawk είναι απλά εξαιρετικά!!! Η λεπτομέρεια που έχουν καταφέρει να βάλουν είναι εξωπραγματική!!!! Αν και ακριβά (ιδίως οι εκδόσεις Deluxe), αξίζουν κάθε σεντ της τιμής τους......

Όπως έγραψα, αυτό ήταν πολύ προχωρημένο όταν καταστράφηκε. Έλειπαν μόνο τα περιμετρικά ρέλια και η βάση. Οπότε ήταν σχετικά γρήγορη η επισκευή. Για τον ιστό θα το κοιτάξω, αν και νομίζω πως είναι εντάξει. Τι είδες να έχει σπάσει στο Walrus???

Για το rigging, χρησιμοποίησα λεπτή πετονιά, που την πέρασα με μαύρο permanent μαρκαδόρο: Την είχα πάρει από κατάστημα ειδών αλιείας πριν χρόνια. Είναι 0,02χιλ. και είναι θερμοσυστελόμενη (πράγμα πολύ βολικό για το τέντωμα). Το καρούλι που έχω είναι 180 μέτρα, οπότε πιστεύω πως θα μου φτάσει για όλη μου τη ζωή..... ::salut::

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 10, 2023, 08:19:26 πμ »

Τα στηρίγματα του φτερού νομίζω έχουν ξεκολλήσει.
Για τον ιστό μπορεί να φταίει και η φωτογραφία

Αντε στο επόμενο
24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 10, 2023, 03:59:49 μμ »
Δημήτρη βλέπω έχεις φτιάξει  γραμμή παραγωγής και για πλοία πέρα από τα άρματα.  Πολύ ωραία το τελικό αποτέλεσμα και είναι σίγουρο ότι είναι ακόμη καλύτερο αν αναλογιστεί κάνεις την "ικανότητα "σου στην φωτογραφία  .  ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 10, 2023, 05:38:19 μμ »
Ωραίο σκαρί και απ' ότι φαίνεται (έκοψες τις θολές και άρχισες τις μακρινές ::glossa::) πολύ ωραία δουλειά :!:

Η θάλασσα είναι η γνωστή του... τεμπέλη?

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 10, 2023, 06:08:40 μμ »
 Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!!!!! ::salut::

::arrowred:: Νίκο: έχεις δίκιο και για τον ιστό (φταίει η φωτογραφία) και για το Walrus!!!!!

::arrowred:: Περικλή: Έχω και έναν τίτλο να υπερσπιστώ. Αυτόν του χειρότερου φωτογράφου!!!!

::arrowred:: Μάνο: Πέρα από το ότι δεν ξέρω να φωτογραφίζω (γενικώς) :mrgreen:, μου είναι ακόμα πιο δύσκολο να φωτογραφίζω καράβια (που είναι δυσανάλογα μακρόστενα και η λεπτομέρειά τους χάνεται - και  :oops:- από την απόσταση).

ΔΚ

Tags: