Αποστολέας Θέμα: Ford Model T ICM 1/24  (Αναγνώστηκε 405 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
Ford Model T ICM 1/24
« στις: Μαΐου 23, 2023, 01:08:01 μμ »
Το κιτ της ICM (24007) κυκλοφορίας του 2017 στην Roadster έκδοση του, από τα λίγα civilian θέματα που είχα στο στοκ και ήρθε η ώρα του φέτος να αφήσει το ράφι :mrgreen: !
Πολύ καλό κιτ σε λεπτομέρεια αλλά και σε εφαρμογή αρκετά καλό πράγμα το οποίο δεν το περίμενα. Γενικά η ICM θεωρώ ότι έχει ανεβάσει την ποιότητα της αρκετά τα τελευταία χρόνια.
Βάφτηκε με χρώματα της Zero paints (British green), τα μέταλλα είναι της Alclad ενώ για το τελικό φινίρισμα χρησιμοποιήθηκε βερνίκι Mr super clear της Gunze (B513) καθώς και τρίψιμο με αλοιφές Tamiya.

Λόγω περιορισμένου χρόνου δεν κατάφερα δυστυχώς να ανοίξω κατασκευαστικό θέμα  :( :( !

Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος nick2

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: πειραιας
Απ: Ford Model T ICM 1/24
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 23, 2023, 01:48:19 μμ »
Πάρα πολύ ενδιαφέρον
Απλό και απέριτο.

Πολύ όμορφα μέταλλα. Φανάρια, σήματα κλπ.

Ξύλινη ζάντα και λευκό λάστιχο............. :D

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 23, 2023, 02:08:27 μμ »
Φινέτσα και φινίρισμα μαζί! Μου φαντάζει απίστευτα δύσκολο, δεν συγχωρεί κανένα λάθος τέτοιο μοντέλο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 23, 2023, 04:28:50 μμ »
Ωραίος.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 23, 2023, 05:11:29 μμ »
Πολύ όμορφο και ωραία επιλογή το British Green.

Το έχω στο στοκ μου στην 1/35 στην τριπλή μάχιμη έκδοση, πάντα από την ICM. Μου δίνεις έμπνευση να το ξεκινήσω.
Φινέτσα και φινίρισμα μαζί! Μου φαντάζει απίστευτα δύσκολο, δεν συγχωρεί κανένα λάθος τέτοιο μοντέλο.
Πράγματι πρέπει να είναι πολύ απαιτητική κατασκευή. Συγχαρητήρια.

Αποσυνδεδεμένος alex83

• IPMS HELLAS 1315
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Aθηνα
  • Fail to prepare is prepare to fail...
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 23, 2023, 06:49:56 μμ »
Παιδιά ευχαριστώ για τα σχόλια σας! ::thanx:: ::thanx::

Όντως ενώ σαν κατασκευή έχει λίγα κομμάτια και είναι σχετικά απροβλημάτιστη εάν κάνεις dryfit, είναι αρκετά απαιτητική λόγω του φινιρίσματος και λάθη δε συγχωρούνται-αποκαλύπτονται στο τέλος με το βερνίκι.
Για το σασί που βλέπετε, χρησιμοποίησα αρχικά μαύρο enamel σατινέ της χαμπρολ, το οποίο έτυχε να το έχω άφθονο, με σκοπό να γλυτώσω χρόνο στο γυάλισμα αφού ήδη θα είχε κάποια ''γυαλάδα''.
Και όντως, αφού το άφησα να στεγνώσει αρκετά καλά (πάνω απο 2 ημέρες) και ήδη είχε αποκτήσει ωραία γυαλάδα, μόλις έριξα το βερνίκι, μετά από λίγο παρατήρησα ότι σε ένα δύσκολο σημείο (φτερό) κρακελάρισε, πράγμα που δεν γινόταν να το αφήσω έτσι. Με micromesh έκατσα και έτριψα το σημείο και ξανά αστάρωμα και ξανά όλα τα στάδια ώσπου τελικά κατάφερα να το επαναφέρω στο ίδιο σημείο που ήταν πριν το ψέκασμα του βερνικιού.
Ρώτησα τον φίλο @KonstantinF αν του έχει τύχει κάτι παρόμοιο και μου είπε ποτέ δεν αντιμετώπισε κάτι τέτοιο, θεώρησα ότι κάτι δε πήγε καλά στα στάδια-ίσως με το αστάρωμα  :? :roll: - στο συγκριμένο σημείο και ότι απλά έτυχε σε εμένα! Έτσι πριν ξαναψεκάσω το βερνίκι για να είμαι σίγουρος, το άφησα μια εβδομάδα να στεγνώσει καλά και να δέσει με το αστάρι. Να σημειώσω εδώ ότι στο british green το αποτέλεσμα απο την αρχή ήταν εξαιρετικό και δεν αντιμετώπισα κάποιο θέμα. Έτσι μετά από μία εβδομάδα έριξα το βερνίκι και τελικά κρακελάρισε ξανά σχεδόν το μισό σασί! :evil: :evil:
Αφού έριξα τα γαλλικά μου, το άφησα στην άκρη για να ηρεμήσω μην το πετάξω απο το παράθυρο! Για κάποιο λόγο το χαμπρολάκι αντιδρούσε περίεργα στο βερνίκι της gunze.
Για να ολοκληρώσω και να μην μακρυγορώ, το σασί το έκανα μπάνιο σε φορνετ και έκανα όλη την διαδικασία απο την αρχή αλλά πλέον προμηθεύτηκα το μαύρο της zero paints και τέλος καλό όλα καλά!
Δηλαδή το αποτέλεσμα που βλέπετε στο σασί προέκυψε μετά από τρεις προσπάθειες! :roll: :roll: :roll:
Aλέξανδρος Μαρίνος
FB: AlexSMT
Instagram:alexscalemodeltherapy

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 23, 2023, 07:11:32 μμ »
OMG

Tags: