Αποστολέας Θέμα: Κωδικοι χρωματων για μαχητικα Β' Π.Π ? (Mig-3, Mustang)  (Αναγνώστηκε 1913 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
Κωδικοι χρωματων για μαχητικα Β' Π.Π ? (Mig-3, Mustang)
« στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 03:46:35 μμ »
Αχ αυτη η Trumpeter!..Φτιαχνω το MIG 3 και για τα εσωτερικα (κοκπιτ,φωλιες  κλπ) μου πεταει ενα Matt light grey στα μουτρα και τελος.Μηπως καποιος εχει υποψη του κατι ποιο συγκεκριμενο?Επισης τι χρησιμοποιειτε για Olive Drab στα αμερικανικα μαχητικα Β Π.Π. ?Εχω ακουσει πολλες αποψεις και θελω να καταληξω σε ενα χρωμα για το mustang μου.Ευχαριστω προκαταβολικα....

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
Απ: Κωδικοι χρωματων για μαχητικα Β Π Π? (Mig 3 , Mustang)
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 05:29:13 μμ »
Φίλε Dexter μεγάλη κουβέντα άνοιξες!

Λοιπόν για οlive drab (FS34087) χρησιμοποιώ το Gunze 304 ή/και το Humbrol 155. Επειδή ένα αεροσκάφος όλο od είναι σα παιχνίδι, τα παραπάνω χρώματα τρώνε ξάνοιγμα με λευκό σε δύο τουλάχιστον διαφορετικούς τόνους και ψεκάζω κάποια κομμάτια της παραλλαγής για να υπάρχει ένα οπτικό ενδιαφέρον. Τώρα αν το Ρ-51 ήταν στην Ευρώπη κάνε λίγες φθορές και ξάνοιξε το od με ανοικτό μωβ. Ο λόγος είναι ότι τα χρώματα στην Ευρώπη αλλοιωνόντουσαν από την UV ηλιακή ακτινοβολία λόγω του ότι πετούσαν και μάχονταν σε μεγάλα ύψη. Αν έχει ένα Ρ-51 από CBI (China-Burma-India) ή ΡΤΟ (Pacific theater of Operations) κάνε πιο πολλές φθορές και ψέκασε με ανοικτότερους τόνους που θα φτιάξεις με λευκό και od.

Τώρα για το Mig-3 δεν έχω άμεση άποψη, ελέγχω τη βιβλιογραφία μου και θα σου πω το συντομότερο αν βρω κάτι.
Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Farao Mike

• Modelclub.gr
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Εξαρχεια
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 05:49:20 μμ »

Αποσυνδεδεμένος gkontog

• Scale 1/24
  • Τόπος: Αθήνα
  • Τόσα πολλά μοντέλα, τόσος λίγος χώρος...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 27, 2007, 06:33:22 μμ »
Λοιπόν για το Mig-3 έλεγξα το Soviet Air Force Fighter Colors 1941-1945, Erik Pilawski, Classic Publications, ISBN 1-903233-30-X, που είναι πιστεύω το απόλυτο βιβλιο σε αυτό το θέμα.

Τα Mig-3 κατασκευάστηκαν κυρίως στο εργοστάσιο Zavod 1 το οποίο για τα μεταλλικά μέρη (και κατ' επέκταση και το cockpit) χρησιμοποιούσε το χρώμα IMUP (Industrial Metal Use Primer) για το οποίο δεν υπάρχει ακριβής αντιστοίχηση με κάποιο κωδικό Federal Standard, αλλά κυμαινόταν από FS34664 έως FS35622. To FS35622 (Israeli Light Blue) υπάρχει σε Humbrol 122 και Gunze 314. Οσον αφορά τώρα τις φωλιές των τροχών, αυτές βαφόντουσαν με το κάτω χρώμα του αεροσκάφους το οποίο σε όλα σχεδόν τα Mig-3 είναι το ΑΙΙ Blue (FS15466 καινούργιο και FS3550 ύστερα από λίγη χρήση).

Αν τώρα θέλεις να αναπαραστήσεις κάποιο από τα τελευταία αεροσκάφη παραγωγής (μετά τον Ιούλιο του 1941) όπου τα εργοστάσια Zavod 1 και Zavod 24 μετακόμιζαν μπροστά στην γερμανική προέλαση, τότε βάλε οποιο χρώμα θέλεις κυριολεκτικά! Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις οτι ακόμα και πράσινο χρώμα για τρακτέρ χρησιμοποιήθηκε σε αεροπλάνα!

Τέλος, ρίξε και μια ματιά στις παρακάτω διευθύνσεις

http://www.ipmsstockholm.org/helpdesk.asp#color_charts
http://www.colorserver.net/
http://vvs.hobbyvista.com/

Τα πιο διάσημα τελευταία λόγια στο σύμπαν: Σβήστα, έχω πάρει backup!

Αποσυνδεδεμένος Dexter

• Scale 1/144
  • *
Απ: Κωδικοι χρωματων για μαχητικα Β' Π.Π ? (Mig-3, Mustang)
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 28, 2007, 01:16:59 πμ »
..παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας , με βοηθησατε πολυ.Υποσχομαι φωτο οταν τελειωσω(οποιος εχει γερα νευρα ας κοιταξει...)

Tags: p-51 mustang mig-3