Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Website
Market
Αρχική
Βοήθεια
Tags
Links
Σύνδεση
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»
ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
»
Jet Αεροσκάφη
»
Jet: Υπό κατασκευή
»
Θέμα:
A-7E Hobbyboss 1/48
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: A-7E Hobbyboss 1/48 (Αναγνώστηκε 1756 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
A-7E Hobbyboss 1/48
«
στις:
Φεβρουαρίου 21, 2022, 11:29:03 μμ »
Καλησπέρα σε όλους
Μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα,από την εγγραφή μου,με αναβολές,καθυστερήσεις και αρκετές δοκιμές έφτασα να ασχοληθώ σοβαρά με κάποιο κίτ
Όπως αναφέρω και στον τίτλο το μοντέλο είναι το Α-7 της Hobbyboss με προοπτική να γίνει ελληνικό.Η κατασκευή,όπως θα δείτε στις φώτο,βρίσκεται στο στάδιο της παραλλαγής,μένουν οπλικά φορτία (4 Mk-20),σύστημα προσγείωσης,χαλκομανίες και οι τελικές φθορές
Καταγράφηκε
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
Απ: A-7E Hobbyboss 1/48
«
Απάντηση #1 στις:
Μαρτίου 05, 2022, 11:57:31 πμ »
Καλημέρα σε όλους
Βλέποντας τις κατασκευές των μελών αλλά και από διάφορα βιντεάκια έχω καταλάβει ότι πάντα ή σχεδόν πάντα πριν και μετά τις χαλκομανίες χρησιμοποιούμε γυαλιστερό βερνίκι.Το πρώτο στρώμα υποθέτω είναι για την ομοιομορφία της επιφάνειας,το 2ο στρώμα????Ο ρόλος του?Θα μπορούσα να μην ψεκάσω 2ο χέρι???
Καταγράφηκε
nikosmeta
Scale 1/35
Τόπος: ΑΘΗΝΑ
«
Απάντηση #2 στις:
Μαρτίου 05, 2022, 12:12:51 μμ »
Καλημέρα και καλή συνέχεια στην κατασκευή σου. Με το δεύτερο χέρι προστατεύεις τις χαλκομανίες από ζημιά που μπορεί να πάθουν από το στάδιο των φθορών. Επίσης βοηθάει να γίνουν ένα με την παραλλαγή...
Καταγράφηκε
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #3 στις:
Μαρτίου 05, 2022, 01:39:40 μμ »
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση
Καταγράφηκε
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #4 στις:
Μαρτίου 05, 2022, 03:32:08 μμ »
Υπάρχει κάποιο μέσο διάστημα αναμονής μέχρι να στεγνώσει εντελώς το βερνίκι?Έχω διαβάσει για 6 με 8 ώρες εως και 24 με 48,υποθέτω ότι η θερμοκρασία περιβάλλοντος και η υγρασία παίζουν ρόλο στην διαδικασία
Καταγράφηκε
Jet72
Scale 1/35
The Caveman :-)
«
Απάντηση #5 στις:
Μαρτίου 05, 2022, 03:45:27 μμ »
Δώσε χρονο, ακομη και αν φαινεται στεγνο μπορει να μην ειναι οσο πρεπει. Αλλο το απλο στεγνο και αλλο το στεγνο για να εργαστεις στη συνέχεια. Σιγουρα θες πάνω απο μέρα. Σκοπος ειναι να εχεις μια λεία επιφανεια που θα μπορεις αφοβα να εργαστείς πανω της για λαδια, φθορες κλπ κλπ.
Καταγράφηκε
Albert83
Scale 1/48
Τόπος: Αθήνα
Lay down your souls to the gods rock n' roll!
«
Απάντηση #6 στις:
Μαρτίου 07, 2022, 11:39:13 πμ »
Όπως τα γράφει ο jet72. Προσωπικά κάνω skip το πρώτο γυαλιστερό χερι καθώς δουλεύω με semi gloss χρώματα και σε matt χρώμα το γυαλίζω με ένα πανακι. Παρότι δεν φορτώνω γραμμώσεις κ.λπ με ένα ακόμα στρώμα θέλει πολύ προσοχή στην τοποθέτηση των σημάτων καθώς το βελτιωτικό αν δεν χρησιμοποιηθεί με φειδώ επιτίθεται στο χρώμα. Επίσης συχνά το "δεύτερο" χέρι το κάνω matt ώστε να πιάσει το wash πιο εύκολα αλλά πάλι θέλει γρήγορη αφαίρεση καθώς αν στεγνώσει καλά βγαίνει δύσκολα. Επισημαίνω η τυπική και πιο ασφαλής διαδικασία είναι αυτή που ανέφεραν τα παιδια και χρησιμοποιούν οι περισσότεροι μοντελιστες. Προσοχή μόνο να μην χτίσουν τα βερνίκια, δεν θέλει υπερβολές.
Καταγράφηκε
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #7 στις:
Μαρτίου 07, 2022, 12:31:32 μμ »
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας,η γνώση μου για τα βερνίκια περιορίζεται σε αυτό που εφαρμοζόταν προ 10 ετίας...δεν ψεκάζουμε αλλά δημιουργούμε ένα 'νέφος' για να μην χτίσει το βερνίκι...μου έλεγε κάποτε ένας παλιός μοντελιστής,δεν ξέρω καν εάν εφαρμόζεται ακόμα η συγκεκριμένη τεχνική.Όπως και να έχει θα ανεβάσω σύντομα φώτο και ευελπιστώ στην κριτική σας
Καταγράφηκε
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #8 στις:
Μαρτίου 07, 2022, 03:38:27 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,το μοντέλο είναι στο τελικό στάδιο,απομένουν ο οπλισμός,το σύστημα προσγείωσης και η καλύπτρα.Χαλκομανίες χρησιμοποίησα της Icarus,και για τις γραμμώσεις τα tamiya panel line για τις κάτω επιφάνειες και ΑΚ για τις πάνω,τα λίγα τρεξίματα προσπάθησα να τα κάνω με λάδια ζωγραφικής
Καταγράφηκε
Bad_Omen
Scale 1/35
Τόπος: Λαρισα
Θεοδωρος Ανυφαντής
«
Απάντηση #9 στις:
Μαρτίου 13, 2022, 10:29:15 πμ »
φίλε μου
.πολύ όμορφη δουλειά ως τώρα και προσεγμένη.Μια παρατήρηση μόνο.στο κανόνι απότι καταλαβαίνω έχεις χρησιμοποιήσει λάδι για να αναπαραστήσεις την κάπνα.δεν είναι διαρροή...Μπορείς να ψεκάσεις με τον αερογράφο κάποιο σκούρο γκρι ή να παίξεις με σκόνες.Θα έχεις πολύ καλύτερο αποτέλεσμα
Καταγράφηκε
Blitz-X
ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
Scale 1/32
Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
«
Απάντηση #10 στις:
Μαρτίου 13, 2022, 08:57:45 μμ »
Πολύ όμορφο γίνεται. Καλά τελειώματα
ΜΦΧ
Καταγράφηκε
KWSTAS
Scale 1/35
Τόπος: PERISTERI_ATHENS
There are no perfect models but we will keep tryin
«
Απάντηση #11 στις:
Μαρτίου 13, 2022, 10:59:43 μμ »
Έχεις λίγο silvering στις χαλκομανίες.
Στο επάνω τμήμα της πτέρυγας
φαίνεται κυρίως.
Καταγράφηκε
Icarus
Scale 1/144
modelclub.gr
«
Απάντηση #12 στις:
Απριλίου 21, 2022, 10:39:40 πμ »
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια
Η κάπνα μπροστά απο το κανόνι δεν είναι λάδι,είναι παστέλ.Δεν ξέρω γιατί φαίνεται έτσι στις φώτο,το ψέκασμα με τον αερογράφο για να πω την αλήθεια το φοβήθηκα σε τόσο μικρή περιοχή.
Το silvering δεν είναι αέρας κάτω απο την χαλκομανία?μπορεί να φταίνε οι φώτο ή το μάτι μου αλλά δεν μπορώ να εντοπίσω κάτι
Ευχαριστώ και πάλι για τα καλά σας λόγια
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες: [
1
]
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Tags:
Modelclub.GR - Hellenic Scale modelling community
»