ΜΟΝΤΕΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ > Ξύλινα Πλοία

Ταρτάνα La Diligente

<< < (3/8) > >>

vagelischantziaras:
Συγγνώμη.. διόρθωση  έγραψα ...1/24 λάθος ..........1/48 ήθελα να γράψω...

Βαγγελης

vagelischantziaras:
Καλημέρα σας
Το αμέσως  επόμενο  βήμα  είναι η κατασκευή  του ναύαθρου.
Μια αρκετά  απαιτητική και χρονοβόρα  διαδικασία  γιατί  πρέπει  να γίνουν 
συνεχείς  εγκοπές   που θα εδράζονται  οι νομείς .
Για το άνοιγμα της οπής στο  ναύαθρου  έπλεξα την  L. A. 10   μιας και είναι
το μέγιστο   πλάτος των νομέων σ' αυτό το  ύψος ..
Σ' αυτό το σημείο  αρχίζει  η διαδικασία  ευθυγράμμισης κατά Χ-Ψ-Ζ  πάνω στο 
ναύαθρο , μια διαδικασία  ακρίβειας  απ την όποια  εξαρτάται  η σωστή ευθυγράμμιση  της κατασκευής ...
Τίποτα  δεν έχει τελειώσει  η κολληθεί , απλά  έχει  τοποθετηθεί  για τον πρώτο  έλεγχο .
Οι  νομείς  είναι από ξύλο  κερασιάς και καρίνα από σκουρόχρωμη  μουριά .
Εάν  κάτι έχω παραλείψει  και δεν γίνομαι  κατανοητός  το συζητάμε . .
Βαγγελης

Thanasis:
Βαγγέλη χαιρετώ κι εύχομαι να απολαύσεις την διαδρομή...
Θα μου επιτρέψεις μία επισήμανση περισσότερο για τους φίλους με λιγότερη εμπειρία...
Καλό θα είναι το ναύαθρο να αποτελείται από τουλάχιστον άλλη μία απεικόνιση (κομμένο πλαίσιο) παρίσαλου (κάθετη προβολή ναυπηγικής γραμμής), κάτω από αυτήν που προσδιορίζει το ύψος της κουπαστής και στο ύψος της μέγιστης καμπύλης του (των) μεσαίου νομέα.
Έτσι ο μοντελιστής θα έχει περισσότερο έλεγχο στην διαμόρφωση των γραμμών (παρίσαλων), αλλά και ένα επιπλέον επίπεδο στήριξης όλων των νομέων.
Thx

vagelischantziaras:
Σ' Ευχαριστώ  Θανάση .
Δεν έχω  ολοκληρώσει... πλήρως .... το ναύαθρο ,η απεικόνιση της καθέτου προβολής
 θα γίνει  με  plexiglass  με το οποίο  θα ελέγχω  την  καθετότητα ανά  νομέα . 
 βλέπε πρώτη  Φώτο    (το έχω  κάνει  με mdf για ευκολία )..
Τα  επί  μέρους  ύψη  είναι δεδομένα   ανά  νομέα  απ'το  σχέδιο και συνεπώς
σημειώνονται   σε κάθε νομέα αναγκαστικά. 
Φωτο  δεύτερη  και Τρίτη .
Δεν ξέρω  αν εννοείς  κάτι άλλο ..... μην ξεχνάς  ότι πάσχω  από ορολογία . :lol:
Τους χαιρετισμούς μου .

Thanasis:
Χαιρετώ.
Ενδεχομένως η έκφραση "κάθετη προβολή ναυπηγικής γραμμής" να μην αποδίδει σωστά αυτό που θέλω. Για την διευκρίνηση παραθέτω ένα σχέδιο και μία φωτο απο τα σχετικά μαθήματα που έκανα στον naftotopos.gr πριν μερικά χρόνια...
Ως "π.κ.ν.γ." περιγράφω τις χρωματισμένες στο σχέδιο γραμμές (παρίσαλοι) Α-Β και Γ και αυτό που επισημαίνω είναι, πως καλό θα είναι να υπάρχει-ουν κι άλλο-α κομμένα πλαίσια στο σχήμα αυτών των γραμμών στο ναύαθρο.
Βέβαια κι αν εκτιμώ σωστά, εσύ τοποθετείς τους νομείς στο ναύθρο ολοκληρωμένους, ενώ η δική μου παρατήρηση αναφέρεται και διευκολύνει περισσότερο την μέθοδο, όπου συνθέτεις τους νομείς (στα τμήματα τους) μέσα στο ναύθρο κι επομένως χρειάζεσαι "κατευθυντήριες γραμμές"... :D
Thx
...

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση