Αποστολέας Θέμα: DASSAULT RAFALE C SUPER HOBBY MODEL 1/72  (Αναγνώστηκε 1323 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
DASSAULT RAFALE C SUPER HOBBY MODEL 1/72
« στις: Αυγούστου 20, 2021, 05:09:05 μμ »
Καλές διακοπές σε όσους δεν πήγαν και καλή προσαρμογή και φθινόπωρο σε όσους επιστρέψαμε στις εργασίες μας αλλά και στους πάγκους. Απο τον πάγκο μου λοιπόν το κιτ της super hobby στην 1/72 για το DASSAULT RAFALE C. Καλό κιτ επιπέδου της συγκεκριμένης εταιρίας. Καλές εφαρμογές, πλούσιος οπλισμός, οδηγίες κατασκευής, χαλκομανίες, διαφανή. Στα μείον σίγουρα η χάραξη που σε κάποια σημεία δεν κόλλαγε το μελάνι με τίποτα και η απόδοση του γκρι της βαφής απο την εταιρεία σε Η305 της εταιρείας mr. hobby. Θεωρώ οτι το βγάζει πιο ανοικτό απο την πραγματικότητα.

Καλές μοντελικές κατασκευές σε όλους.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
Απ: DASSAULT RAFALE C SUPER HOBBY MODEL 1/72
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 20, 2021, 08:38:19 μμ »
Καλησπέρα φίλε μου. Όμορφη η δουλειά σου στο συγκεκριμένο θέμα. Όμορφες φθορές. Τι αστάρι χρησιμοποίησες πριν το χρώμα;
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 20, 2021, 08:50:09 μμ »
Καλησπέρα φίλε μου. Όμορφη η δουλειά σου στο συγκεκριμένο θέμα. Όμορφες φθορές. Τι αστάρι χρησιμοποίησες πριν το χρώμα;
Καλησπέρα,  ευχαριστώ για τη φιλοφρόνηση. Για το πρώτο χέρι βάφτηκε με μαύρο MR SURFARER 1500. Για τις φθορές ήμουν φειδωλός και για να είμαι ειλικρινής ίσως έπρεπε να το κρατήσω και σε καλύτερη κατάσταση. Στα βίντεο που κυκλοφορούν και στη βιβλιογραφία έχω προσέξει οτι το προσωπικό της Arme de l' Air τα διατηρεί αρκετά καθαρά.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 21, 2021, 10:01:20 μμ »
Σε ρώτησα για το αστάρι για να συγκρίνω με δική μου εμπειρία. Δεινοπάθησε να καλύψω όπως έπρεπε ένα TA-7 με Gull Gray (δεν θυμάμαι τον κωδικό, παίζει να είναι το ίδιο με το δικό σου) της mr.hobby....με μαύρο αστάρι και εγώ.
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 22, 2021, 02:07:17 πμ »
Σε ρώτησα για το αστάρι για να συγκρίνω με δική μου εμπειρία. Δεινοπάθησε να καλύψω όπως έπρεπε ένα TA-7 με Gull Gray (δεν θυμάμαι τον κωδικό, παίζει να είναι το ίδιο με το δικό σου) της mr.hobby....με μαύρο αστάρι και εγώ.
Το ότι δεινοπάθησες να καλύψεις το αστάρι με το γκρί, δεν έχει να κάνει με τη μάρκα/τύπο του ασταριού, αλλά με το χρώμα του (μαύρο) :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Αυγούστου 22, 2021, 09:23:10 πμ »
Το ότι δεινοπάθησες να καλύψεις το αστάρι με το γκρί, δεν έχει να κάνει με τη μάρκα/τύπο του ασταριού, αλλά με το χρώμα του (μαύρο) :wink:

ΜΦΧ
Το δουλεύω συστηματικά ειδικά με Α/Φ που έχουν γκρίζες παραλλαγές ώστε να πετυχαίνω απευθείας προσκιαση επιφανειών.  Δεν έχω αντιμετωπίσει προβλήματα με την εφαρμογή των χρωμάτων μετά. Είτε τα χρώματα είναι σμάλτο είτε ακρυλικά.

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Αυγούστου 22, 2021, 10:09:23 πμ »

ΜΦΧ
Σίγουρα το μαύρο είναι δύσκολο να καλυφθεί με οποιοδήποτε πιο ανοιχτό χρώμα, αλλά έχω βάψει και άλλα αεροσκάφη με μαύρο αστάρι δεν είχα τέτοιο θέμα. Το συγκεκριμένο χρώμα απαίτησε περισσότερα περάσματα.

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
« Απάντηση #7 στις: Αυγούστου 23, 2021, 08:31:46 πμ »
Λευτέρη Καλημέρα και καλή εβδομάδα!

Κοιταξε τώρα να δείς, έχεις κάνει τόση ωραία δουλειά που ο χαμηλός φωτισμός όμως την αδικεί.

Όταν μπορείς βγάλε μερικές φωτό με φυσικό φώς.

::keep_mod::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Αποσυνδεδεμένος michalis20

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Κερατσίνι - Πειραιάς
  • Μιχάλης Σορώτος, IPMS#426
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 23, 2021, 12:01:41 μμ »
Καλημέρα και καλή εβδομάδα,

Well done, Λευτέρη: πολύ καλή δουλειά. Αυτό που μού άρεσε περισσότερο είναι οι ισορροπημένες σου φθορές  ::thumbleft::

Με το καλό να απολαύσουμε την επόμενη κατασκευή σου  ::salut::
The Modelling Sting

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Αυγούστου 23, 2021, 05:55:44 μμ »
Καλή προσπάθεια Λευτέρη νομίζω όμως ότι oi φθορές είναι ένα επίπεδο πιο πάνω επίσης άμα μπορείς
διόρθωσε την καλύπτρα δεν έχει κλείσει σωστά και δώσε μας περισσότερες πληροφορίες για το κιτ όσο
και εάν έψαξα δεν βρήκα κάτι για το συγκεκριμένο ::salut::

Tags: