0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Φανταστική η παραλλαγή στο κάθετο σταθερό. Υποθέτω με ελεύθερο χέρι. Πως περιορισες το overspray; Έχω τελειώσει το κατασκευαστικό ενός ME262 και πρόκειται να σχεδιάσω μια αντίστοιχη παραλλαγή στην άτρακτο με ελεύθερο χέρι αερογραφο και σμάλτο model master χρώματα. Τι προτείνεις να προσέξω στην τεχνική και στις αραιώσεις; Θα δουλέψω με 0.2 βελόνα. Παρεμπιπτόντως μου ελυσες και την απορία που είχα σε ποια κατηγορία να το ανεβάσω όταν τελειώσω. Για να γυρίσω στην κατασκευή σου μου αρέσει πολύ και το προσεγμένο wash.
Κατ' αρχάς το overspray είναι λίγο περισσότερο από όσο φαίνεται στις φωτο αλλά ευτυχώς κάπως έτσι ήταν και στο πραγματικό οπότε είμαστε εντός κλίμακας. Τώρα όσον αφορά στην τεχνική, ναι είναι ελεύθερο χέρι και χρησιμοποίησα χρώματα της Mr. Hobby με διαλυτικό το High Compatibility Thinner της ΑΚ για τα Real Color (που μοιάζουν σε σύνθεση πάρα πολύ με τα Mr. Hobby). Η αναλογία ήταν 20% χρώμα και 80% διαλυτικό σε πολύ χαμηλή πίεση και με τον Sotar 20/20 με 0,2 μπεκ σε πολύ μικρή απόσταση. Η χρήση διαλυτικού lacquer επιτρέπει τόσο μεγάλες αραιώσεις χωρίς να επηρεάζεται η καλυπτικότητα και επιπλέον το χρώμα πήζει ακόμα πιο δύσκολα επάνω στο μπεκ/μύτη βελόνας ακόμα και από τα enamel, οπότε αυτό είναι το μικρό «μυστικό». Παρόλα αυτά χρειάζεται καθαρισμός της βελόνας κατά την διάρκεια τους βαψίματος - σε αυτό βοηθάει η εκτεθειμένη βελόνα του Sotar - με χρήση ενός παλιού πινέλου βουτηγμένου στο διαλυτικό καθώς επίσης και με ξεβούλωμα του αερογράφου με μικρές ριπές υψηλής πίεσης σε δοκιμαστική επιφάνεια. Η τελευταία είναι επίσης πολύ χρήσιμη για την εύρεση ξανά και ξανά της σωστής πίεσης/απόστασης/και ανοίγματος σκανδάλης.