Αποστολέας Θέμα: F-104G by AMMO  (Αναγνώστηκε 1924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
F-104G by AMMO
« στις: Μαΐου 09, 2021, 03:34:19 μμ »
Καλησπέρα σε όλους.Σαν πρώτο μοντέλο επέλεξα το F-104 απο την AMMO και χθές έπεσαν τα πρώτα χρώματα στο cockpit και κάπου εδώ έρχεται και η πρώτη ερώτηση,οι λεπτομέρειες θα αναδειχθούν με στεγνό πινέλο ή μια μια ξεχωριστά?γιατί έχω δει και τις δύο τεχνικές αλλά δεν ξέρω ποιά είναι η κατάλληλη για το επίπεδο μου.Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
Απ: F-104G by AMMO
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 09, 2021, 07:16:58 μμ »
Η πιο εύκολη και κλασική είναι το στεγνό πινέλο βουτά το πινέλο σου στο χρώμα ( λευκό η γκρι ανοιχτό ) σκούπισε το καλά και μετά περνά όλες τις επιφάνειες. Εάν θέλεις να βάλεις λίγο λεπτομέρεια ακόμα με ένα ψιλό πινέλο και με κίτρινο - κόκκινο χρώμα βάφεις ορισμένα κουμπιά και διακόπτες στις κονσόλες.
Νομίζω ότι για αρχή είναι η καλύτερη λύση εκτός εάν πιάνει το χέρι σου και μπορείς με το πινέλο να βάψεις ξεχωριστά κάποια πράγματα όπως οθόνες ραντάρ κλπ κλπ.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 09, 2021, 07:52:54 μμ »
...
οι λεπτομέρειες θα αναδειχθούν με στεγνό πινέλο ή μια μια ξεχωριστά?
...
Η σωστότερη και πιο πειστική οπτικά είναι η δεύτερη. θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις από αυτή τη μέθοδο. ʼλλωστε ανεξαρτήτως επιπέδου, αν δεν τριφτείς, δεν θα μάθεις. Μια παραλλαγή μάλιστα της τεχνικής την οποία εφαρμόζει κατά κόρον ένας φίλος και παλιός συνφορουμίτης, είναι η χρήση ωμού (τελείως αδιάλυτου) λαδιού ζωγραφικής, με πολύ καλό πινέλο και με μεγενθυτικά γυαλιά. Την έχω εφαρμόσει κι εγώ μια φορά και όντως είναι κορυφαία :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 11, 2021, 12:37:15 πμ »
Καλησπέρα σε όλους,ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Η ερώτηση λοιπόν την ημέρας είναι η εξής,τα πάνελ των οργάνων στο cockpit βάφονται με πινέλο ή με αερογράφο?και πως μασκάρονται οι ήδη βαμμένες επιφάνεις?με ταινία?με κάποιο άλλο υλικό,όπως maskol??σας ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #4 στις: Μαΐου 11, 2021, 09:03:33 πμ »
Καλημέρα και καλή αρχή με το πρότζεκτ . Ο τρόπος που βάφω κόκπιτ είναι ο παρακάτω :

1ο βήμα : ψεκάζω το βασικό χρώμα ( συνήθως για σύγχρονα είναι κάποιο γκρι )
2ο βήμα : βάφω με λεπτό πινέλο τις μαύρες επιφάνειες ( συνήθως με vallejo που είναι εξαιρετικά για πινέλο )
3ο βήμα : στεγνό πινέλο με γκρι πάνω στα κουμπάκια ώστε να ξεχωρίσουν λίγο από τη μαυρίλα ( το γκρι δεν είναι ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο )
4ο βήμα : βάφω με άσπρο μολύβι τα κουμπάκια
5ο βήμα : βάφω με λεπτό πινέλο και λευκό χρώμα ο,τι έχει ξεφύγει από το βήμα με το μολύβι
6ο βήμα : wash

Ελπίζω να βοήθησα

Αποσυνδεδεμένος nandrou

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαΐου 12, 2021, 01:56:08 μμ »
Μια παραλλαγή μάλιστα της τεχνικής την οποία εφαρμόζει κατά κόρον ένας φίλος και παλιός συνφορουμίτης, είναι η χρήση ωμού (τελείως αδιάλυτου) λαδιού ζωγραφικής, με πολύ καλό πινέλο και με μεγενθυτικά γυαλιά. Την έχω εφαρμόσει κι εγώ μια φορά και όντως είναι κορυφαία :wink:
 ΜΦΧ
Δεν αργεί πολύ να στεγνώσει το λάδι;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Μαΐου 12, 2021, 05:11:22 μμ »
Δεν αργεί πολύ να στεγνώσει το λάδι;
Γιατί? Ποιος βιάζεται? :mrgreen:

Πέρα από την πλάκα, αν έχουμε χρησιμοποιήσει χαρτονάκι για παλλέτα (το οποίο τραβάει το πολύ λάδι μέσα από το χρώμα), σε 24 το πολύ ώρες έχουν στεγνώσει οι διακόπτες και οι ενδείξεις στα όργανα. ʼλλωστε είναι τόσο μικρή η ποσότητα χρώματος πάνω σε κάθε διακόπτη και όργανο, που ο χρόνος στεγνώματος συμπιέζεται σημαντικά :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαΐου 12, 2021, 08:24:17 μμ »
Καλησπέρα,τελικά για αρχή εφάρμοσα την τεχνική με το μολύβι και στον κεντρικό πίνακα βάψιμο με λεπτό πινέλο και μεγεθυντικό φακό

Την επόμενη φορά ευελπιστώ σε καλύτερα αποτελέσματα

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαΐου 12, 2021, 10:15:32 μμ »
Μια χαρά είναι. Προσωπικά όταν το μοντέλο θα κατασκευαστεί με κλειστή καλύπτρα το πιλοτήριο τουλάχιστον στην 1/72 που δουλεύω δεν έχει νόημα για πολλή λεπτομέρεια.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #9 στις: Μαΐου 12, 2021, 10:57:02 μμ »
Για πρώτο κόκπιτ μια χαρά το πάς ::thumbleft::
Κοίταξε να το ευχαριστηθείς το μοντέλο, μιας και όταν το τελειώσεις αυτό θα είναι η μεγαλύτερη ώθηση για το επόμενο και για να γίνεις καλύτερος.
Εννοείται για ότι έχεις απορία ρωτάς, πριν εφαρμόσεις και θα δείς ότι μοντέλο το μοντέλο θα βελτιώνεσαι συνεχώς :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Μαΐου 18, 2021, 11:19:28 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,κάποιες φώτο από την πρόοδο μέχρι τώρα.Τα χρώματα είναι Mr.Hobby

Η προσπάθεια μου έγινε χωρίς να μασκάρω (επιτυχημένη ή αποτυχημένη θα φανεί),ευχαριστώ για την προσοχή σας

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #11 στις: Μαΐου 19, 2021, 12:31:16 πμ »
Ωραία έχουν στρώσει τα χρώματα, δεν έχεις overspray, keep going :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος dionisis79

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • IPMS 1317 Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας!!!!!
« Απάντηση #12 στις: Μαΐου 19, 2021, 08:59:14 πμ »
Πολύ ωραιο το στρώσιμο στο χρώμα ! Αναμένουμε τη συνέχεια !

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Μαΐου 24, 2021, 11:16:04 μμ »
Καλησπέρα σε όλους,η κατασκευή έχει μπει σε τελικό στάδιο,μερικές φώτο από την μέχρι εως τώρα πρόοδο

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #14 στις: Μαΐου 24, 2021, 11:39:14 μμ »
Μη το βιαστείς. Το πάς μιά χαρά :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Μαΐου 25, 2021, 01:32:12 μμ »
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
Είμαι στο στάδιο όπου θέλω να βάψω τα σκέλη προσγείωσης και έχω την εξής απορία,βάφονται αφού κολληθούν στο αεροσκάφος?πρίν?ή όταν είναι ακόμα στα spue??ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #16 στις: Μαΐου 25, 2021, 02:10:49 μμ »
Σίγουρα όχι πάνω στα sprue :mrgreen:
Τα κόβουμε από τα sprue, καθαρίζουμε τέλεια τις γραμμές του καλουπιού, προσθέτουμε (αν δεν υπάρχουν) τις σωληνώσεις των φρένων, τον/τους προβολέα/εις και το καλώδιο τους, ασταρώνουμε και βάφουμε με την κατάλληλη απόχρωση με αερογράφο ή σπρέυ. Στις μπουκάλες της ανάρτησης, βάφουμε με chrome ή μαρκαδόρο Molotov, ή κολλάμε bare metal foil, ή αλουμινόχαρτο με εμφανή την γυαλιστερή μεριά. Βάφουμε με ψιλό πινέλο λεπτομέρειες και σωληνάκια. Βάζουμε χαλκομανίες αν παρέχει το κιτ. Κάνουμε ελαφρό wash. Στο τέλος της κατασκευής τα κολλάμε στις ήδη έτοιμες φωλεές. Αυτά :wink: :mrgreen:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 25, 2021, 02:19:02 μμ »
Σε ευχαριστώ για την άμεση απόκριση σου.Ασταρώνουμε???ρωτάω γιατί δεν αστάρωσα πρίν βάψω το αεροσκάφος.Σωληνώσεις κτλ μάλλον δεν θα προσθέσω,λόγω απειρίας.ʼρα βάφω ουσιαστικά πρίν τα τοποθετήσω στις φωλεές και μάλλον θα με δυσκολέψει αύτο το κομμάτι καθώς προβληματίζομαι πως ακριβώς θα τα στηρίξω για να βαφούν

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 25, 2021, 03:54:13 μμ »
Σε ευχαριστώ για την άμεση απόκριση σου.Ασταρώνουμε???ρωτάω γιατί δεν αστάρωσα πρίν βάψω το αεροσκάφος.Σωληνώσεις κτλ μάλλον δεν θα προσθέσω,λόγω απειρίας.ʼρα βάφω ουσιαστικά πρίν τα τοποθετήσω στις φωλεές και μάλλον θα με δυσκολέψει αύτο το κομμάτι καθώς προβληματίζομαι πως ακριβώς θα τα στηρίξω για να βαφούν
Για τα Gunze εγώ συνήθως ασταρώνω :roll:

Για στήριξη αυτή τη φορά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις αν πιθανώς έχεις παλιά τσιμπιδάκια φρυδιών (από τις κυρίες του σπιτιού), κρατημένα κλειστά πάνω στο κομμάτι με ταινία μασκαρίσματος, ή blue tac. Για επόμενες κατασκευές, υπάρχουν και τα παρακάτω. 5-6EUR τα δέκα από κατάστημα ηλεκτρονικών καταστημάτων, τα στηρίζεις σε καλαμάκια για σουβλάκια, ή σε αλουμινένιο rod όπως εγώ και είσαι άρχοντας :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Exeter

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 25, 2021, 05:04:03 μμ »
Δεν νομίζω η κυρία του σπιτιού να έχει τσιμπιδάκια πρός παραχώρηση οπότε μοιραία πάμε για την δεύτερη λύση και έαν δεν κάνω λάθος το τσιμπίδακι της φώτο λέγεται κορκοδειλάκι και πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματικό.Ευχαριστώ για τις ιδεές

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 25, 2021, 06:07:31 μμ »
Δεν νομίζω η κυρία του σπιτιού να έχει τσιμπιδάκια πρός παραχώρηση οπότε μοιραία πάμε για την δεύτερη λύση και έαν δεν κάνω λάθος το τσιμπίδακι της φώτο λέγεται κορκοδειλάκι και πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματικό.Ευχαριστώ για τις ιδεές
Ναι καλύτερα μην έρθεις σε ρήξη :mrgreen:
Όντως κροκοδειλάκια λέγονται και ναι είναι πολύ χρήσιμα για την βαφή μικρών κομματιών. Κόβεις και ένα κομμάτι φελιζόλ ή Dow και τα καρφώνεις επάνω είτε για να βάψεις είτε για να στεγνώσουν τα βαμμένα.

ΜΦΧ

Tags: