Χαιρετώ την παρέα!!!
Μετά από πολύ καιρό επιστρέφω. Ελπίζω να είστε όλοι καλά.
Παρουσιάζω μία κατασκευή που έχω τελειώσει εδώ και πολύ καιρό αλλά, μία λόγο έλλειψης χρόνου, μία λόγο έλλειψης όρεξης, δεν έλεγα να τη φωτογραφήσω.
Επιτέλους τα κατάφερα.
Μετά λοιπόν το F6F Hellcat της Eduard στην 1/72
https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,32828.msg651053.html συνεχίζω με το J7W1 Shinden της Hasegawa στην κλασική μου κλίμακα 1/72.
Ένα αρκετά ιδιόμορφο αεροσκάφος που δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει ενεργό δράση.
"Υπέροχη Αστραπή" το ονόμαζαν οι Ιάπωνες και ο ρόλος του ήταν να αναχαιτίζει βομβαρδιστικά των Η.Π.Α.
Εάν θυμάμαι καλά κατασκευάστηκαν μόνο 3 δοκιμαστικά πρωτότυπα.

Παλιό κιτ της Hasegawa σχετικά καλής ποιότητας και αποδεκτής συναρμογής.
Χρησιμοποιήθηκε βελτιωτικό της Eduard και η μόνη μετατροπή που έκανα είναι το κόψιμο της καλύπτρας για να την παρουσιάσω ανοιχτή. Ομολογώ ότι αυτή η κατασκευή δεν μου πέτυχε ιδιαίτερα, έχει διάφορες κακοτεχνίες με ένα μέτριο αποτέλεσμα κατά την γνώμη μου.
Βασικό χρώμα Humbrol 75 Bronze Green σμάλτο πάνω και Molak 128 Camouflage Grey σμάλτο κάτω. Ελάχιστα λαδάκια για τονισμό γραμμώσεων και τελικό βερνίκι σατινέ Hubrol πάλι σμάλτο.
Εννοείται σχόλια παρατηρήσεις και κριτικές καλοδεχούμενες.
Το επόμενο κιτ έχει στην ουσία ολοκληρωθεί και θα το παρουσιάσω σύντομα. Παραμένουμε στον Β' Παγκόσμιο πόλεμο αλλά αυτή την φορά μετακομίζουμε Ευρώπη με άλλο ένα ιδιόμορφο αεροπλάνο που και αυτό δυστυχώς δεν πρόλαβε να δει δράση.
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας, καλό Πάσχα να έχουμε!!!
Νώντας.