Αποστολέας Θέμα: Vallejo Gloss White,διαλύτης  (Αναγνώστηκε 1020 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yianclout

• Scale 1/144
  • *
Vallejo Gloss White,διαλύτης
« στις: Απριλίου 18, 2021, 12:13:34 πμ »
Ήθελα να ρωτήσω τους χρήστες του εν λόγω ακρυλικού πως διαλύεται ώστε να βάψει επιφάνεια με αερογράφο.
Ανατρέχοντας σε παλιότερα posts χρησιμοποίησα τον δικό της διαλύτη, αλλά με το ανακάτεμα μετατρέπεται σε παχύρευστο γάλα, πολυμερίζεται και σαν να κάνει πέτσα.
Είναι περίπου 2 μηνών και τρία διαφορετικά φιαλίδια.
Δοκίμασα και με αλκοόλη ,αλλά τίποτα.\Είμαι χρήστης enamel απ το 1992,ελάχιστες φορές δοκίμασα ακρυλικό άσπρο.
Σαν στάρι έβαλα της Humbrol το άσπρο, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν είναι εκεί το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Valejo Gloss White,διαλύτης
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 18, 2021, 06:29:24 πμ »
Καλύτερα άστο στην άκρη και πάρε Tamiya ή Gunze ή AK Real colors ή ακόμα και enamel (αν και σε αυτά το άσπρο κιτρινίζει με τον καιρό). Αραίωσε με αλκοόλη και είσαι έτοιμος :wink:
Τώρα αν επιμείνεις να χρησιμοποιήσεις το Vallejo, μπορείς να το αραιώσεις με το καθαριστικό αερογράφων της εταιρίας.
Καλή συνέχεια :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 18, 2021, 09:10:40 πμ »
Ήθελα να ρωτήσω τους χρήστες του εν λόγω ακρυλικού πως διαλύεται ώστε να βάψει επιφάνεια με αερογράφο.
Ανατρέχοντας σε παλιότερα posts χρησιμοποίησα τον δικό της διαλύτη, αλλά με το ανακάτεμα μετατρέπεται σε παχύρευστο γάλα, πολυμερίζεται και σαν να κάνει πέτσα.
Είναι περίπου 2 μηνών και τρία διαφορετικά φιαλίδια.
Δοκίμασα και με αλκοόλη ,αλλά τίποτα.\Είμαι χρήστης enamel απ το 1992,ελάχιστες φορές δοκίμασα ακρυλικό άσπρο.
Σαν στάρι έβαλα της Humbrol το άσπρο, αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν είναι εκεί το θέμα.
Κανονικά κάνει και απλό νεράκι σε αναλογία 50-50. Δοκίμασέ το.

Ποιον διαλύτη της Vallejo έβαλες και σου χάλασε το χρώμα; Μπορείς να βάλεις την αναλυτική ονομασία του και τον κωδικό που έχει το μπουκαλάκι;

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 18, 2021, 04:40:01 μμ »
Έβαλα αυτό που μου πρότεινε το κατάστημα απ όπου έγινε η αγορά,το AIRBRUSH CLEANER  της Vallejo.
Πριν από μήνα δοκίμασα,δεν με έπεισε και επέστρεψα στα enamel.
Με levelling thinner γίνεται δουλειά?
Με νερό επίσης?

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 18, 2021, 06:08:14 μμ »
Είμαι χρήστης enamel απ το 1992
....αυτο τα λεει ολα  :D , μακρυα απο το valejo αυτα ειναι απο γεννα τους <<προβληματικα>> .Παρε αλλης εταιριας λευκο gunze , humbrol για σενα απο το 1992 και θα εισαι οκ!

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 18, 2021, 06:20:43 μμ »
Μου κάνει εντύπωση που κάνει πέτσα με το airbrush cleaner. Το να μοιάζει σαν γάλα είναι σωστό, έτσι πρέπει, αλλά η πέτσα είναι πολύ περίεργο. Δοκίμασε μόνο με νερό, τα Vallejo αραιώνουν πολύ ωραία μόνο με νερό. Το levelling thinner αρκετοί το χρησιμοποιούν σε ακρυλικά. Το έβαλα σε Humbrol και μου έγινε σαν μαστίχα, οπότε δεν ξαναπροσπάθησα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 18, 2021, 07:29:26 μμ »
Μόλις δοκίμασα με Levellin Thiener ,όπως μου προτείνατε παλιότερα εδώ, αλλά το έκανε γαούρτι.
Κρίμα..έχει απ τις 50 αποχρώσεις του άσπρου αυτό το Very shining white/ζαχαρί ,που πάει με τα πολιτικά που κάνω,δημιουργώντας κατ εμέ πάντα ρεαλστικές αντιθέσεις,αλλά δεν...δεν ξέρω τι γίνεται μ αυτό το 'παλιόχρωμα',δοκίμασα 4 φιαλίδια αλλά τίποτα.
Δεν μου κάθεται..
Σ αυτό π.χ. το θέμα που ξεκίνησα,πήγαινε γάντι,τελικά έβαλα το παλιό καλό 022 Humbrol,και πέρασμα με Super Shiner της Gunze για να μην κιτρινίσει.
https://www.routesonline.com/news/29/breaking-news/245731/vietjet-air-receives-first-a320-from-airbus/

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 18, 2021, 08:38:31 μμ »
Με νεράκι γιατί δεν δοκιμάζεις; Για το levelling thinner σου είπα ότι είχα κι εγώ την ίδια εμπειρία.

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 18, 2021, 10:38:34 μμ »
Παιδιά, το Levelling αλλά και το οποιοδήποτε laquer αραιωτικό/διαλυτικό, μακριά από τα βινυλικά. Είναι ασύμβατο. Ειδικά το Levelling περιέχει και τον retarder της Gunze που περιπλέκει περισσότερο τα πράγματα :wink:

Για τα Vallejo, μου έχει δουλέψει πολύ καλά και το Ultimate.

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Tags: vallejo