Χαράς την υπομονή σου... δε λέω τίποτε άλλο...
Απλά αναμένουμε τη συνέχεια εναγωνίως 

ΜΦΧ
Να σαι καλά Μάνο!! Υπομονή υπάρχει...που να δεις και τα υπόλοιπα χρέπια που έχω in progress..

Εξαιρετική προσπάθεια μέχρι τώρα ! Αναμένω το βάψιμο με ανυπομονησία !
Να σαι καλά Διονύση, σε ευχαριστώ πολύ!! Βέβαια θα αργήσει λίγο το βάψιμο, αλλά ελπίζω να πάει καλά.

Κόκπιτ για σεμινάριο. Σπάνια εικόνα για 1/72. Και το λέω παλεύοντας όπως ξερεις τώρα 48άρι κόκπιτ, τι να πω, μου έβαλες τα γυαλιά - σου βγάζω το καπέλο αγαπητέ 
Ναυτοφάντομ 72άρι. Αχ! 
Σε ευχαριστώ Γιάννη και από εδώ. Όπως τα είπαμε, σκοπός μου είναι να ξεγελιέται το μάτι με λίγη επιπλέον λεπτομέρεια και ένα λεπτομερές βάψιμο. Περιμένω να δω την 48άρα κόκπιτάρα σου να θαυμάσω. Είναι και αγαπημένο αεροπλάνο!!

Respect φίλε μου για το χάραγμα-πριτσίνωμα.
Πολύ μου αρέσουν οι σκρατσιές με evergreen
στα μοντέλα.
Κώστα σε ευχαριστώ πολύ, να'σαι καλά για τα καλά σου λόγια!! Είσαι πηγή έμπνευσης με τις κατασκευές σου με τις τεχνικές που εφαρμόζεις!!
Να πω την αλήθεια τα evergreen είναι αναπόσπαστο κομμάτι των μοντέλων μου και νιώθω πολύ πιο άνετα να χρησιμοποιήσω το πλαστικό παρά την έτοιμη ρητίνη παρόλο που την έχω και αυτή στο στοκ. Τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι ακόμα...

Νώντα κάνεις εξαιρετική δουλειά. Το κόκπιτ μου θυμίζει πρωτότυπο από ρητινένιο βελτιωτικό! 
Και οι κινητήρες είναι σούπερ. Στις εξαγωγές του F-4 της ESCI είχα χρησιμοποιήσει για τα εσωτερικά πέταλα αυτοκόλητο αλουμινόφυλλο γιατί το φπ μου φάνηκε λίγο χοντρό. 
Σε σένα τα πέταλα φαίνονται πολύ ωραία, όπως και τα όργανα του κόκπιτ. Τι πάχος φύλλο πλαστικού χρησιμοποιείς;
Επίσης μου αρέσει πολύ το χάραγμα γιατί δείχνει συμμετρικό και εντός κλίμακας!
Καλή συνέχεια! Θα παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί έχω το ίδιο κιτ (καλός χρεπομαζόχτρας είμαι κι εγώ) και θα προσπαθήσω να ξεσηκώσω όσες από τις σκρατσιές σου μπορέσω!!! 
Σε ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη, να'σαι καλά!! Τα παραλές...θα φτάσει καμιά μέρα στ' αυτιά καμιάς Aires και θα γελάει με τα χάλια μου!!

Πέρα από την πλάκα, το να βελτιώσεις ένα κόκπιτ δεν είναι καθόλου δύσκολο. Τεντωμένο πλαστικό, καινούρια λεπίδα στον κόφτη και ξεκινάς να ψιλοκόβεις κομμάτια. Μετά η κόλλα αναλαμβάνει πέρα από την κόλληση και την εξομάλυνση των μεγαλύτερων κομματιών.
Για την εξαγωγή τώρα που βλέπω συγκριτικά και τη φώτο σου, μου αρέσει περισσότερο η δική σου με το αλουμινόφυλλο, (εξαιρετικό αποτέλεσμα και πολύ ρεαλιστικό!!), φαίνεται πιο κοντά στην κλίμακα. Οι δικές μου είναι ακόμα στην κατάσταση των φωτογραφιών. Είχα σκοπό να προσθέσω λίγη λεπτομέρεια ακόμα στο σημείο της ένωσης των πετάλων με το πίσω κομμάτι, αλλά τελικά δεν έκανα τίποτα. Το evergreen που χρησιμοποίησα είναι το λεπτότερο που υπάρχει (0,25mm) , το οποίο όμως αφού το κολλήσω εσωτερικά το τρίβω με ντουκόχαρτο να λεπτύνει κι άλλο. Πιθανόν να το λεπτύνω ακόμα περισσότερο.

Νώντα, έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά!
Αν δεν έχεις κολλήσει το κάτω μέρος της ατράκτου ακόμη, μπορείς να ανοίξεις τις δυο βοηθητικές θυρίδες ψύξης.
Σε ευχαριστώ πολύ Βαγγέλη, να σαι καλά για τα καλά σου λόγια. Οι πτέρυγες δεν έχουν κολληθεί ακόμα γι'αυτό το λόγο. ʼνοιγμα των δύο θυρίδων, κατέβασμα στα ailerons και κόψιμο αερόφρενων. Επίσης πρέπει να προσθέσω και την δομική ενίσχυση στο κάτω μέρος. Έχει αρκετή δουλίτσα ακόμα.

Πάρα πολύ ωραία δουλειά, θερμά συγχαρητήρια. Εκπληκτικό το κόκπιτ και πολύ καθαρή η δουλειά στο πριτσίνωμα. Μακάρι να είχα δει και την εξαγωγή του κινητήρα νωρίτερα.
Επίσης, σε αναμονή για το F-106 in progress.
Να σαι καλά Κωστή , σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ομολογώ ότι το χάραγμα και το πριτσίνωμα στο -S πήγε καλύτερα απ'όλα τα τωρινά in progress. Έχουν γίνει και αρκετά λάθη (δεν σας τα έχω δείξει

) αλλά με κυανοακρυλική όλα διορθώνονται.
Για την εξαγωγή για πες, αν έχεις καμιά συμβουλή για διορθώσεις θα χαρώ να την ακούσω. Υπάρχει περιθώριο.
Για το QF-106 θα σε στεναχωρήσω προς το παρόν. Ακόμα δεν έχει ξεκινήσει (όπως και το Aegean Hawk που απλά συνέπεσε στην εκτύπωση της καρτέλας). Ήμουν έτοιμος να το ξεκινήσω πριν τα Χριστούγεννα αλλά τελικά μπήκε σφήνα άλλο μοντελιστικό θέμα και μάλιστα εκτός των συνηθισμένων νερών μου. Αν πάει καλά θα το ποστάρω κι αυτό. Πάντως το QF-106 είναι μάλλον το επόμενο αεροπορικό που θα ξεκινήσω.

Χάραγμα πριτσινωμα η αλλιώς κέντημα. Φοβερό χέρι, φοβερή συγκέντρωση. Εξαιρετική δουλειά περιμένουμε με προσμονή.
Σε ευχαριστώ πολύ Λευτέρη, να σαι καλά!! Βέβαια έχει πολλές διορθώσεις στο χάραγμα-πριτσίνωμα και ακόμα δεν είναι τέλειο όπως θα ήθελα.....αλλά κάποια στιγμή έπρεπε να προχωρήσω γιατί η υπομονή εξαντλήθηκε σε αυτό το κομμάτι.

ʼλλο ένα project που μας έχεις δείξει σε πολλά επεισόδια (αναμενόμενο καθώς το new parent modelling είναι αργή διαδικασία).
Υποδειγματική δουλειά. Ένα όμως που μου ξέφυγε να σε ρωτήσω γιατί δεν είχε προκύψει τότε είναι αν θα κάνεις το πηδάλιο βαφτό.
Καλή συνέχεια φίλε!

Μαθιός
Να'σαι καλά Μαθιέ, σε ευχαριστώ πολύ και από εδώ! Το new parent modelling με έχει κάνει νομά μέσα στο σπίτι αλλά το παλεύω.
Το πηδάλιο θα γίνει βαφτό. Βασικά δεν θυμάμαι αν το είχα αναφέρει στις συζητήσεις μας, τα σήματα για το -S τα είχα εκτυπώσει κι εγώ σε ένα κομμάτι από χαρτί χαλκομανίας πριν προκύψουν και τα υπόλοιπα project για να τα στείλω τελικά στον Τριαντάφυλλο. Τότε επειδή φοβόμουν ότι τα χρώματα θα έβγαιναν λάθος στον εκτυπωτή μου και με έντονο κόκκο (ειδικά το κόκκινο), είχα αποφασίσει ότι το πηδάλιο θα γινόταν βαφτό. Μετά που άλλαξαν τα πλάνα για επαγγελματική εκτύπωση, σκέφτηκα ότι θα έπιανε αρκετό χώρο στην καρτέλα και έμεινα στην αρχική ιδέα του βαψίματος. Τα αστέρια υπάρχουν όμως εις διπλούν για να προλάβω την όποια διαφάνεια της χαλκομανίας λόγω σκούρου μπλε υποστρώματος.