Αποστολέας Θέμα: Burnt wood effect  (Αναγνώστηκε 1273 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος τζανακακης θανασης

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: κιλκις
  • modelclub.gr
Burnt wood effect
« στις: Μαρτίου 24, 2021, 11:16:37 μμ »
ψαχνω αυτο το εφε ,το κρακελε υγρο της ακ πανω σε μικρο ξυλο μπαλσα δεν εφερε τα επιθυμητα αποτελεσματα καμια ιδεα?

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: burnt wood effect
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 25, 2021, 08:08:25 πμ »
Χρειάζεσαι όχι το crackle medium της AK αλλά μια από τις πάστες crackle effects. Προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει την light & drey crackle effects με επιτυχία για κάτι παρόμοιο. Απλά πρέπει να περάσεις αρκετά λεπτό στρώμα ώστε το αποτέλεσμα να είναι σωστό για την κλίμακα γιατί η πάστα είναι σχεδιασμένη για απόδοση εδάφους. Με το crackle medium της Vallejo δεν είδα τίποτα. Νομίζω ότι το crackle medium θέλει σχετικά παχύ πέρασμα για να φανεί (αντίθετα με το crackle effect που θέλει λεπτό πέρασμα).

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 25, 2021, 08:28:16 πμ »
Επίσης, δεν ξέρω ποια μέθοδο επέλεξες για το crackle medium. Οι εταιρείες δίνουν την εξής σειρά: περνάς το crackle medium σαν βερνίκι και αφού στεγνώσει καλά κρακελάρει σαν ένα διαφανές γυαλιστερό βερνίκι. Από πάνω περνάς το τελικό χρώμα. ʼλλοι όμως έχουν βρει πιο αποτελεσματικό το εξής:περνάς primer, περνάς το βασικό χρώμα, αφού αυτό στεγνώσει καλά περνάς το δεύτερο χρώμα και πριν αυτό στεγνώσει πολύ καλά (να είναι στεγνό στο πιάσιμο αλλά όχι εντελώς στεγνό) περνάς το crackle medium, το οποίο πιάνει στο δεύτερο χρώμα και μαζεύει αυτό δείχνοντας το από κάτω.

Μπορείς να κάνεις και μια δοκιμή να ανακατέψεις το crackle medium με σκούρο γκρι ή μαύρο για το καμμένο ξύλο.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 25, 2021, 10:54:04 πμ »
Καλήμερα και χρονιά πολλά ευχαριστώ για τις πλούσιες οδηγίες..
σαν υλικό νομίζω έχω το σωστό το effects ...το έχω δουλέψει αρκετά όχι όμως για έρημο για τα πολύ μικρά σπασίματα δεν με ικανοποίησαν το έβαλα σε κορμό δέντρου και νομίζω οτι πέτυχε απολυτά ...άρα μάλλον η μέθοδος δεν εφαρμόστηκε σωστά....
νομίζω η τελευταία που ανέφερες είναι και π πιο αποτελεσματικη αυτό που θέλω είναι μικρή λεπτομέρεια για το pick up zu 23-2 ένα δυο καμένα ξύλα όρθια  σ ένα βαρέλι......ιδιοκατασκευη με αλουμινοφυλλο....

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 25, 2021, 12:09:38 μμ »
ΟΚ. Αφού έχεις το light & dry crackle effects, δες για περισσότερες λεπτομέρειες το φυλλάδιο της AK, που περιγράφει ακριβώς αυτό που θέλεις να κάνεις στη συγκεκριμένη κλίμακα.

Αρχικά νόμιζα ότι είχες το crackle medium.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 25, 2021, 12:38:37 μμ »
Δοκίμασε να περάσεις πρώτα white spirit τις σανίδες
και μετά το crackle effects. δεν το έχω κάνει αλλά ο
Chuck Doan ακολουθεί αυτή τη μέθοδο, με άλλο
crackle medium, τις Ranger Crackle Paints αλλά που
να τις βρεις. Επίσης παίζει ρόλο πως κοιτάς το αντι-
κείμενο. Μπορεί να έχει μικρό crackling , αδιόρατο
χωρίς μεγέθυνση. ʼλλοι πάλι θέλουν μεγαλύτερο
εφφέ για να φαίνεται από κάποια απόσταση.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 30, 2021, 09:21:20 μμ »
απο το πρωι μεχρι τωρα εκαψα ενα τονο ξυλα ....τιποτα οταν το κρακελε αναμειγνυεται με pigments χωρις νερο  απλα δεν λειτουργει...σκετο φαινεται οτι λειτουργει ...απο κατω περασα αραιωμενη ατλακολ ...και εμφανιζεται το σπασιμο ουτε white spirit που προτεινε ο Κωστας μια απορια οταν βαζουν inkμε ισοπροπ..γιατι το κανουν? δημιουργουν ετσι υποστρωμαοπως η ατλακολ για να κατσει το κρακελε? η ισοπρπ τι βαθμους? 70,90,95,99 η τελευταια και πιο ακριβη τη βαζω σε μιγμα με ατλακολ ουφ μια ολοκληρη μερα....

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 30, 2021, 09:40:11 μμ »
https://www.modellismostaticoautoemoto.com/charred_wood_for_diorama.php#.YGNwA1UzZdg τελικα η ινκ να ειναι η λυση ...μαλλον ...στα βιβλιοπωλεια ?με τι ισοπροπ?

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 30, 2021, 10:02:01 μμ »
Λάβετε διάλυμα αλκοόλης για το αλκοόλ. Αγοράστε μια λύση ανάμιξης όταν αγοράζετε το μελάνι.Αυτό το προϊόν αραιώνει το χρώμα και δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα όταν το αλκοόλ χύνεται στην κορυφή του μελανιού. Το διάλυμα ανάμιξης είναι απαραίτητο για να κάνετε πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα με το μελάνι, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Χρησιμοποιήστε 91% ισοπροπυλική αλκοόλη αν δεν μπορείτε να βρείτε ή να αγοράσετε το διάλυμα ανάμιξης.

ΑΥΤΟ ΨΑΡΕΨΑ...εχει κανεις γνωμη ? hallo?

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 31, 2021, 12:56:27 πμ »
https://www.modellismostaticoautoemoto.com/charred_wood_for_diorama.php#.YGNwA1UzZdg τελικα η ινκ να ειναι η λυση ...μαλλον ...στα βιβλιοπωλεια ?με τι ισοπροπ?
Αυτό το link είναι ουσιαστικά το φυλλάδιο της AK που σου έδωσα πιο πριν, που κάποιος πήρε τις φωτογραφίες, αντέγραψε τα κείμενα και πρόσθεσε και δύο τρεις φράσεις παραπάνω.
Τα δύο τελευταία μου φαίνονται μια χαρά, μόνο χρώμα θέλουν. Γιατί δεν είσαι ευχαριστημένος;

Λάβετε διάλυμα αλκοόλης για το αλκοόλ. Αγοράστε μια λύση ανάμιξης όταν αγοράζετε το μελάνι.Αυτό το προϊόν αραιώνει το χρώμα και δημιουργεί ένα μοναδικό αποτέλεσμα όταν το αλκοόλ χύνεται στην κορυφή του μελανιού. Το διάλυμα ανάμιξης είναι απαραίτητο για να κάνετε πιο ενδιαφέροντα αποτελέσματα με το μελάνι, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό.
Χρησιμοποιήστε 91% ισοπροπυλική αλκοόλη αν δεν μπορείτε να βρείτε ή να αγοράσετε το διάλυμα ανάμιξης.

ΑΥΤΟ ΨΑΡΕΨΑ...εχει κανεις γνωμη ? hallo?
Αυτά τα googlιστικα δεν τα καταλαβαίνω τι θέλουν να πουν. Γενικά τη σινική μελάνη (black India ink) την αραιώνεις με νερό, κατά προτίμηση αποστασμένο. Κατά τη γνώμη μου δεν χρειάζεται ισοπροπυλική αλκοόλη ή "λύση ανάμιξης" (βασικά πρέπει να εννοεί mixing solution και είναι ένα ρευστό υλικό για να αραιώνεις τα χρώματα, όπως το transparator της MIG). Ειδικά όταν θέλεις να κάνεις τρεις τέσσερις λεπτομέρειες στην 1/35.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 31, 2021, 12:58:44 πμ »
Τι google translate είναι αυτό Θανάση :lol: ; Μάλλον εννοεί
staining του ξύλου με μελάνια και όχι αυτό που θες. Για
το white spirit που ανέφερα, βάλε από πάνω ακρυλικό
χρώμα σε λεπτά στρώματα. Όταν στεγνώνει το πρώτο
περνάς το 2ο κλπ. Νομίζω ότι το white spirit κρακελάρει
το ακρυλικό. Και όπως προανέφερα, παίζει ρόλο τι μέ-
γεθος θες το κρακελάρισμα.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #11 στις: Μαρτίου 31, 2021, 01:03:17 πμ »
τελικα η ινκ να ειναι η λυση ...μαλλον ...στα βιβλιοπωλεια ?με τι ισοπροπ?
Το αραιωμένο μελάνι το βάζει μόνο και μόνο για να χρωματίσει το ξύλο, ώστε όταν κρακελάρει η πάστα που βάζει στο επόμενο βήμα, να μην φαίνεται από κάτω το χρώμα του ξύλου. Αλλά δεν νομίζω ότι είναι απαραίτητο, μπορείς να το χρωματίσεις και μετά την πάστα.

Tags: