Αποστολέας Θέμα: DASSAULT SUPER MYSTERE B.2 AZMODEL 1/72  (Αναγνώστηκε 1537 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
DASSAULT SUPER MYSTERE B.2 AZMODEL 1/72
« στις: Μαρτίου 23, 2021, 11:13:16 μμ »
Καινούργια μοντελιστική απόπειρα. Είχα ορκιστεί να μην ξανασχοληθώ με κιτ της ΑΖ μετά απο ένα φιάσκο που έζησα με το MIRAGE III, ωστόσο η σκιτσογραφία και το κουτί, το θέμα, η πρόκληση για ένα super metallic και η φανταστική χαραγμένη γράμμωση στο κιτ με έκανε να αψηφήσω τις δυσκολίες που θα συναντήσω με την εφαρμογή και να το παλέψω. Έχω προμηθευτεί άφθονο στόκο, ντουκόχαρτα, γυαλιστικά και βλέπουμε. Το κιτ έρχεται με ρητινένια μπανιέρα, κάθισμα εκτίναξης και τροχούς με φανταστική λεπτομέρεια. Βέβαια η κλειστή καλύπτρα χωρίς εναλλακτική δεν ενθαρρύνει την ενδελεχή ανάδειξη της λεπτομέρειας και για αυτό θα μείνω στα βασικά και ένα dry brush. Το πλάνο έχει ένα κανόνα ΣΤΕΓΝΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ και όχι πολύ εμπιστοσύνη στις οδηγίες. ʼλλο αξιοπερίεργο είναι οτι στο κιτ υπάρχει δυνατότητα επιλογής κινητήρα ATAR για το Γαλλικό και PRATT AND WITNEY για το αεροσκάφος της ΙΑF αλλά δεν υπάρχουν διακριτικά για αεροσκάφος του Ισραήλ. Παρεπιπτόντως τα πλαίσια με τα κομμάτια είναι χωρίς αρίθμηση και πας στα σκοτεινά και δεν υπάρχουν δεξαμενές καυσίμων ούτε φορτία. Μου έχουν περισσέψει δεξαμενές απο ένα HELLER MIRAGE IIΙ αλλά αμφιβάλω αν είναι συμβατές και ένα ζεύγος βόμβες απο ένα MIG 15, προτείνετε να τις χρησιμοποιήσω;

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
Απ: DASSAULT SUPER MYSTERE B.2 AZMODEL 1/72
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 24, 2021, 08:06:36 πμ »
τι μου θυμίζεις τώρα.......με πας πίσω στο 1987 . ήταν το πρώτο μου μοντέλο το οποίο το είχα σαν παιχνίδι.κολλημένο με uhu .το έχω ακόμα , ότι έχει απομείνει τελος πάντων .

καλή συνέχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 24, 2021, 09:35:47 πμ »
Ωραίο θέμα  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Οσο αφορά τα φορτία που σκέφτεσαι να αναρτήσεις, πάρε μια ιδέα από την special hobby

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 24, 2021, 12:20:27 μμ »
Ωραίο θέμα  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::
Οσο αφορά τα φορτία που σκέφτεσαι να αναρτήσεις, πάρε μια ιδέα από την special hobby

Καλή ιδέα. Σίγουρα κάτι θα ξεσηκώσω από την πρόταση σου.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 24, 2021, 01:08:35 μμ »
Πολύ όμορφο θέμα! Καλή αρχή!
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 26, 2021, 10:58:12 μμ »
Η άτρακτος εφάρμοσε αρκετά ικανοποιητικά. Σίγουρα καλύτερα από ότι περίμενα. Η μπανιέρα και μπροστινή φωλιά του τροχού με δυσκόλεψαν γιατί δεν υπάρχουν σημεία εφαρμογής και οι οδηγίες είναι στο φλου. Έβαλα στην εισαγωγή ένα στρόβιλο από περισσεύματα να το αναβαθμίσω λίγο. Το Κιτ δίνει μια τάπα στην ουσία να μην είναι διαμπερής η άτρακτος. Έστησα και την εξαγωγή. Ικανοποιημένος από την εφαρμογή της. Θα έχουμε τρίψιμο άφθονο στο σημείο επαφής των δύο σκελών της ατράκτου. Ξεκίνησα να φτιάχνω και την πτέρυγα αλλά η εφαρμογή άνω και κάτω σκέλους είναι τραγική. Ιδωμεν.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 26, 2021, 11:00:33 μμ »
τι μου θυμίζεις τώρα.......με πας πίσω στο 1987 . ήταν το πρώτο μου μοντέλο το οποίο το είχα σαν παιχνίδι.κολλημένο με uhu .το έχω ακόμα , ότι έχει απομείνει τελος πάντων .
Μπορείς να στείλεις φωτογραφία; Είμαι περίεργος να δω.
καλή συνέχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 30, 2021, 09:54:21 μμ »
Ετριψα με ντουκοχαρτα 400 το σημείο ένωσης των δύο κομματιών της ατράκτου αφού είχα περάσει στόκο. Όλα καλά όμως αφού ετριψα μετά με χιλιαρι ντουκοχαρτο παραμένουν εμφανείς μικρές γρατσουνιές που φοβάμαι ότι θα φαίνονται σε μεταλλικό χρώμα. Τι προτείνετε για να τις εξαφανίσω;

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 31, 2021, 12:54:55 πμ »
Πέρνα υγρό στόκο της Gunze. Εάν δεν έχεις
ανέμιξε τον απλό με υγρή κόλλα και πέρνα τον
στα σημεία που θέλεις.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 31, 2021, 08:30:06 πμ »
Πέρνα υγρό στόκο της Gunze. Εάν δεν έχεις
ανέμιξε τον απλό με υγρή κόλλα και πέρνα τον
στα σημεία που θέλεις.
Gunze Mr. Surfacer έννοεις; 500αρι η 100αρι;

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 04, 2021, 08:58:26 μμ »
Απίστευτο που το έφτασα στο τέλος του κατασκευαστικού σκέλους. Όπως ήταν αναμενόμενο το Κιτ έχει πολλά θέματα. Στην ένωση των σκελών της ατράκτου όλη η κοιλιά είχε ενα διαμηκες σκαλοπάτι. Τρίφτηκε έγινε επαναχάραξη και ακολουθεί γυάλισμα. Και στην άνω επιφάνεια στο ρύγχος είχε σκαλοπάτι και έπεσε τρίψιμο. Για την πτέρυγα και τους σταθεροποιητές δεν υπάρχουν λόγια. Έκανα τρύπα στην άτρακτο στο σημείο εφαρμογής έβαλα φύλλο πλαστικού τρύπησαν τις πτέρυγες και κατάφερα να τις κολλήσω με χάσμα στην κάτω επιφάνεια. Στόκος και βλέπουμε. Παρόλα τα εμπόδια θα το παλέψω. Είναι ωραίο αεροσκάφος και πρόκληση να το γυαλίζω ώστε να εξαφανιστούν τα ίχνη από τα τριψιματα και να αποδοθεί το μεταλλικό χρώμα σωστά. Ιδωμεν.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 18, 2021, 10:57:32 μμ »
Κατάφερα να το περάσω super metallic SM04 GUNZE, μετά απο πολύ προσπάθεια. Ξεπεράστηκαν στο μέτρο του δυνατού οι γρατσουνιές απο τα τριψίματα και έγινε στοιχειώδης επαναχάραξη. Στην πτέρυγα βέβαια είναι εμφανείς οι λεκέδες του υγρού στόκου παρά την προσπάθεια. Ομόιως και στα σημεία προσβολής. Τα πυροβόλα του κιτ ήταν τίμια και εφάρμοσαν ικανοποιητικά και ήταν μία πτυχή του κιτ που με άφησε πολύ ικανοποιημένο. Δεν πρόλαβα να χαρώ όμως....Μία τούμπα έσπασε το ένα. Πολύ απογοήτευση. Αντικαταστάθηκαν με μία φτωχή προσπάθεια απο συρμάτινα. Το μοντέλο θα πάει για τα επόμενα βήματα. Ελπίζω με τις χαλκομανίες και pin wash να δείξει καλά. Είμαι περίεργος να δω τι έχει μείνει όρθιο μέσα στο πιλοτήριο μετά την πτώση.....δεν ακούω τπτα περίεργους ήχους πάντως. :?Ερώτηση. Τα μεταλλικά μετά τις χαλκομανίες και το pin wash τα περνάμε matt βερνίκι;

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 20, 2021, 07:27:11 μμ »
Όμορφα το πηγαίνεις. Πριν το βάψεις έριξες αστάρι;
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 21, 2021, 11:02:04 πμ »
Όμορφα το πηγαίνεις. Πριν το βάψεις έριξες αστάρι;
Είναι ζορικο το άτιμο αλλά αξίζει ο κόπος. Ωραίο αεροσκάφος. 1000αρι gunze, ακολούθησε gloss black gunze και SM04 gunze.

Αποσυνδεδεμένος felix

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Aθηνα
  • The 3rd Caveman
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 21, 2021, 11:04:13 πμ »
Πανέμορφο αεροσκάφος και πολύ όμορφη δουλειά εως τώρα!! Το μεταλλικό χρώμα φαίνεται να έχει στρώσει άψογα!!
Καλή συνέχεια!!  ::salut::
Νώντας

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 22, 2021, 09:42:53 μμ »
Λευτέρη τα μέταλλα έστρωσαν άψογα μπράβο όσο για αυτό που ρωτάς σίγουρα όχι ματ εάν στο τέλος
θέλεις να περάσεις  βερνίκι νομίζω ότι το καταλληλότερο θα είναι ένα σατινέ.
Λύση σίγουρα θα δώσουν φωτο του μαχητικού.

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #16 στις: Απριλίου 23, 2021, 10:38:55 μμ »
Οι δυσαρεστες εκπλήξεις του κιτ δεν σταματούν. Δύστροπος ο Γάλλος, αλλά είμαι πεισματάρης και εγώ. Οι χαλκομανίες ήταν ξεραμένες. Ως εκ τούτου οι εντυπωσιακοί κεραυνοί για την κάθε πλευρά της ατράκτου μετά απο παρατεταμένο μούλιασμα έγιναν χίλια κομμάτια στην απόπειρα να τους εφαρμόσω. Με τα χίλια ζόρια κατάφερα να εφαρμόσω τις υπόλοιπες. Εκκρεμεί ένα χέρι βερνίκι και πάμε για pin wash και το κλείνω γιατί δεν δεν παλεύεται άλλο.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #17 στις: Απριλίου 25, 2021, 04:51:18 μμ »
Λευτέρη σε παιδεύει αλλά μην το παρατήσεις είναι σπάνιο θέμα στο site τα σήματα έδωσαν άλλο
αέρα στο μοντέλο. ::salut::

Tags: