Αποστολέας Θέμα: Bergepanther (Sd.Kfz. 179) Italeri 1/35 Πληροφοριες για το κιτ.  (Αναγνώστηκε 1235 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Bergepanther (Sd.Kfz. 179) Italeri 1/35 Πληροφοριες για το κιτ.
« στις: Μαρτίου 17, 2021, 06:33:19 μμ »
Καλησπέρα στην παρέα,εχω στο ράφι το συγκεκριμένο κιτ

https://www.scalemates.com/kits/italeri-285-bergepanther-sdkfz-179--134942

και σκέφτομαι να το πιάσω,θέλω να ρωτήσω αν έχει κανένα θέμα ανακρίβειας το κιτ και γενικά αν ειναι κάτι που θα πρέπει να προσέξω μιας και τα θέματα WW2 δεν είναι το φόρτε μου.

Ευχαριστώ προκαταβολικά ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Bergepanther (Sd.Kfz. 179) Italeri 1/35 Πληροφοριες για το κιτ.
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 17, 2021, 06:43:10 μμ »
Στάθη, σίγουρα θέλεις σέτ με σίτες για τα εξαεριστικά πίσω. Ερπύστριες θέλεις μόνο αν δεν θέλεις να παλέψεις να φανούν σχετικά αληθοφανή τα σωβρακολάστιχα της Italeri. Για περισσότερες πληροφορίες, ας μας δώσει τα φώτα του ο @Ernst Barkman, ο μοναδικός ιστορικός γερμανολόγος, ο οποίος συμμετέχει ακόμα στο MC :wink:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος 1st Guards Tank Brigade

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Arcadia
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 17, 2021, 07:52:15 μμ »
' Οπως λέει και ο Blitz-X οι μεταλλικές σίτες θα ήταν ευπρόσδεκτες. Θέμα υπάρχει στα καρούλια και τα συρματόσχοινα. Τα καρούλια είναι σε 2 κομμάτια και τα συρ/να είναι ανάγλυφα. Οι σε 4 κομμάτια ( !! ) πλαστικές ερπύστριες θα δημιουργήσουν προβλήματα στην τοποθέτηση, αλλά και στην αληθοφάνεια. ΄Ενα άλλο λάθος του κιτ είναι το τιμόνι του οδηγού, το οποίο απλώς δεν υπάρχει. Τιμόνι είχαν τα Tiger και άλλα βαρύτερα, αλλά το Panther είχε λεβιέδες.
Γενικά το κιτ είναι πολύ όμορφο και έχει προοπτικές να γίνει έξοχο. ΄Οπως είναι σχεδόν όλο ανοιχτό, παρακαλάει- προτρέπει για προσθήκη λεπτομέρειας. Ηλεκτροσυγκολλήσεις, αεροσυμπιεστές, ξύλινοι τάκοι κλπ. ( ας είναι καλά η Miniart ! ). Σε διόραμα, με κανένα μισοδιαλυμμένο δίπλα του, θα είναι αξεπέραστο.

Αποσυνδεδεμένος Ernst Barkman

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 17, 2021, 09:54:04 μμ »
...ας μας δώσει τα φώτα του ο @Ernst Barkman, ο μοναδικός ιστορικός γερμανολόγος, ο οποίος συμμετέχει ακόμα στο MC

Ρεφλεξολόγος,αστρολόγος και ιχθυολόγος  :D

Φίλε @sluff το Berge της Italeri είναι το καλύτερο της Pantheroσειράς που είχε βγάλει εκεί στα ωραία '90s.Επί σειρά ετών μάλιστα υπήρξε το μοναδικό στη κλίμακα και είχαν ασχοληθεί πολλοί μοντελιστές μαζί του.Όπως σχεδόν όλα τα κιτ της εταιρείας εκείνη την εποχή έχει κάποιες ανακρίβειες-λάθη και υπεραπλουστεύσεις (π.χ. με τον κινητήρα μην ασχοληθείς καν) αλλά και ικανοποιητική λεπτομέρεια σε κάποια σημεία.Σίγουρα δεν θα βγάλεις το απόλυτο Berge από το κουτί αλλά με ένα καλό βάψιμο,θα γεμίσει μιά χαρά εκείνη η γωνίτσα στο ράφι που τώρα είναι κενή.Σε κάποιες επανεκδόσεις εμπεριέχονται και οι μεταλλικές σίτες μαζί με το ασπίδιο του πυροβόλου.Το πυροβόλο είναι προαιρετικό γιατί αρκετά άρματα δεν το έφεραν.Να προσθέσω κι εγώ ότι οι ερπύστριες είναι για πέταμα.Γενικά ισχύουν όσα σου έγραψαν οι συνφορουμίτες παραπάνω.  :wink:

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 18, 2021, 03:48:45 πμ »
Πάντως μια ιδέα θα ήταν να το σπρώξεις αφού δε το έχεις ξεκινήσει, να βάλεις και κάνα 20άρικο από πάνω και να πάρεις το Meng, το οποίο είναι μαναράκι και δε θέλει και κανένα βελτιωτικό, ενώ είναι σκάλες καλύτερο από άποψη παρεχόμενης λεπτομέρειας :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 18, 2021, 06:06:01 μμ »
Μάνο,αν θα το έσπρωχνα θα αγόραζα άλλου θέματος κιτ καθώς εχω πολλά στα υπόψη για αγορά,αυτό aπλα εχει ξεμείνει με τα χρονιά και έλεγα να το ξεκινήσω..Σίγουρα αν παραγγείλω και ερπύστριες θα μου βγει σαν το meng..

Συμπέρασμα θέλω σίγουρα ερπύστριες,σίτες και να αλλάξω το τιμόνι με λεβιεδες(αν μπορώ να το κάνω..)

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 18, 2021, 08:23:46 μμ »
... Για περισσότερες πληροφορίες, ας μας δώσει τα φώτα του ο @Ernst Barkman, ο μοναδικός ιστορικός γερμανολόγος, ο οποίος συμμετέχει ακόμα στο MC :wink:

Τώρα μας προσβάλλεις ... 'cause I AM BACK  :twisted:
αν και τελικά δεν έχεις καθόλου άδικο κι ευτυχώς που ήταν και ο Κώτσος να κρατά τη σημαία όρθια  :oops: :oops:

Στο Berge τώρα, Στάθη όπως προείπαν και τα παιδιά η αλήθεια είναι ότι το Italeri πλέον υπολείπεται αρκετά έναντι του ανταγωνισμού και ιδίως των πιο νέων κυκλοφοριών . Με κάμποση όμως επιπλέον δουλίτσα και επιπλέον κόστος κυρίως για ερπύστριες βγαίνει ένα όντως τίμιο και πολύ ενδιαφέρον μοντέλο από τη στιγμή μάλιστα που φαίνονται τα περισσότερα από τα "εντόσθιά" του.   :wink: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 18, 2021, 08:34:37 μμ »
'cause I AM BACK  :twisted:

Χαίρομαι που με το θέμα που άνοιξα σε έκανα να ξαναποσταρεις :mrgreen:
Να πω την αλήθεια,αφού το κιτ δεν εχει κάποιο χαρακτηριστικό λάθος η σοβαρό ελάττωμα,το σκέφτομαι να το πιάσω,έστω και αν πληρώσω ερπύστριες..Τόσα χρόνια με κοιτούσε στο ράφι!

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Moderator
  • Scale 1/32
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 19, 2021, 12:59:46 πμ »
Χαίρομαι που με το θέμα που άνοιξα σε έκανα να ξαναποσταρεις :mrgreen:
Να πω την αλήθεια,αφού το κιτ δεν εχει κάποιο χαρακτηριστικό λάθος η σοβαρό ελάττωμα,το σκέφτομαι να το πιάσω,έστω και αν πληρώσω ερπύστριες..Τόσα χρόνια με κοιτούσε στο ράφι!
Τις εΛπύστριες με λίγο έξτρα κόπο τις κάνεις να ψιλοβλέπονται. Αυτό που χρειάζεσαι οπωσδήποτε είναι σίτες :wink:

Τώρα μας προσβάλλεις ... 'cause I AM BACK  :twisted:
αν και τελικά δεν έχεις καθόλου άδικο κι ευτυχώς που ήταν και ο Κώτσος να κρατά τη σημαία όρθια  :oops: :oops:
...
Ελπίζω να μην ξαναχαθείς :wink:

ΜΦΧ

Tags: