Αποστολέας Θέμα: F-5A HAF (Kinteic 1/48)  (Αναγνώστηκε 5910 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
F-5A HAF (Kinteic 1/48)
« στις: Μαρτίου 13, 2021, 05:00:03 μμ »
Επιτέλους μετά από ένα λανκαστερ, ένα ελικόπτερο, ένα τανκ  κι ένα ιστιοφόρο με θάλασσα , στο πάγκο προσγειώνεται ένα πολεμικό αεροσκάφος της ΠΑ μας.
Δεν χρειάζονται λόγια για το συγκεριμένο αεροπλάνο, ένδοξη η ιστορία του στους αιθέρες μας,  εκατοντάδες οι πιλότοι μας που  το πέταξαν και οι μηχανικοί που το υποστήριξαν.., ας ελπίσω ότι θα καταφέρω να ολοκληρωσω μια αξιοπρεπή κατασκευή με τη βοήθειά του φόρουμ.

2 έξτρα βοηθήματα μέχρι στιγμης είναι τα ΦΧ της Eduard και το κάθισμα της KASL Hobby

Σχετικά με τα εθνόσημα , ο φίλος και expert στα 5αρια Γιάννης - @Jet72  , πρότεινε και φυσικά συμφώνησα , να βάλουμε τα γαλάζια ανοιχτοχρωμα εθνόσημα σε σχέση με τα πιο πρόσφατα σκούρα μπλε. Και αρα πάμε για ένα αεροπλάνο σαν το μεσαίο από τα παρακάτω

ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ  ΤΗ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ !!

Καλο 3ήμερο με υγεία σε όλους !

::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: F-5A HAF (Kinteic 1/48)
« Απάντηση #1 στις: Μαρτίου 13, 2021, 05:49:55 μμ »
Ωραία πράγματα!!
Καλή επιτυχία και καλή κατασκευή απο εμένα.
Το κιτ βλέπω δίνει και Εληνικα εθνόσημα?? ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #2 στις: Μαρτίου 13, 2021, 09:27:12 μμ »
Καλή αρχή και απο εμένα . Δώσε πληροφορίες , μια σύντομη κριτική για τι κιτ αν θές !!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαρτίου 14, 2021, 12:49:32 μμ »
Το κιτ βλέπω δίνει και Εληνικα εθνόσημα?? ::salut::
Γεια σου Σταθη..
ναι δίνει σήματα να φτιάξεις 5 διαφορετικά ελληνικά από τις μοίρες 341, 343 και 349
Τα ελληνικά εθνόσημα στο κιτ είναι αρκετά κοντά σε αυτά που αναζητούσα. Αν ηθελε καποιος να φτιαξει ενα κλασικό 5αρι μπλε με τα σκούρα εθνόσημα, πιστεύω θα έπρεπε να τα βρει από αλλού.

Καλή αρχή και απο εμένα . Δώσε πληροφορίες , μια σύντομη κριτική για τι κιτ αν θές !!!! ::salut:: ::salut:: ::salut::

Γεια σου Περικλή. 
Λίγα πράγματα μπορω να πω τωρα για το κιτ.
1) Ενοχλητικό το άνοιγμα του κουτιού απο το πλάι
2) Καθαρή καλύπτρα χωρίς κάποια γραμμή

3) Λάθος κόκπιτ . Αυτο το τετραγωνο κουτί δεν το έχω δει σε καμια φωτο ελληνικού F-5A οπότε θα πρέπει να το φάω..

4) Δίνει σκάλα επιβίβασης
5) Δίνει δυνατότητα να φτιάξεις CF / NF versions, αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι κοντά στη πραγματικότητα αυτά που προτείνει μιας και οι γνώσεις μου στα F-5 ειναι περιορισμένες.
6) Δυνατότητα να μην βάλεις σε σταθερή θεση το rudder και τα stabilators
7) Δίνει ΦΧ για τις εκδόσεις CF/NF που ουσιαστικά ειναι slime lights (τωρα τα εμαθα κι εγώ..)

Το πιο σημαντικο θέμα που αναμένω με ενδιαφερον είναι η ένωση των 2 μισων της ατράκτου που σύμφωνα με το παρακάτω link πρέπει να παρακάμψεις τις οδηγίες για να αποφύγεις στόκους τριψίματα κλπ.
https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23809.msg491170.html#msg491170

Τα ξαναλέμε !

Αποσυνδεδεμένος CharlieMike

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Rotterdam
  • in thrust we trust
« Απάντηση #4 στις: Μαρτίου 14, 2021, 04:40:48 μμ »
Καλή κατασκευή και απο εμένα! Παρακολουθώ κι εγώ με ενδιαφέρον τη δική σου κατασκευή καθώς έχω το ίδιο σε 72αρι από την wolfpack και θα ήθελα να δω τα χρώματα!
FS35164 ξανοιγμένο με λίγο άσπρο (val 71.299) και FS17178 (val 71.064) για την Aegean blue. Βλέπω θα χρησιμοποιήσεις το original κάθισμα, εγω επέλεξα το MB Mk10L!

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #5 στις: Μαρτίου 14, 2021, 04:51:09 μμ »
Καλή αρχή!
Δες αυτό το θέμα του Γιώργου.
https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23809.0.html

Πιστεύω πως είναι σωτήριο για την ένωση των βασικών μερών της ατράκτου
ακολουθώντας τις οδηγίες κατασκευής ήρθα μπροστά σε μεγάλα προβλήματα εφαρμογής δεν κάθεται με τίποτα η ένωση μπροστινού τμήματος ατράκτου  με το πίσω (δεν μπορώ να καταλάβω με ποιο σκεπτικό το έκαναν)
ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα την παρακάτω επέμβαση /τροποποίηση  στο  http://www.cybermodeler.com/hobby/builds/kin/qb_kin_48020.shtml

Εγώ από την άλλη ακολούθησα δίκη μου σειρά κατασκευής για να εξαλείψω το πρόβλημα ένωσα τα κομμάτια της ατράκτου  δεξιά και αριστερά  έτσι  ώστε να γίνει η ένωση σωστή και μετά θα κλείσω σαν κανονικό κιτ τα δυο μισά

Carry On!  ::salut::

Αποσυνδεδεμένος B737Mech

• Λέων - IPMS 1393
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Back in Greece!
« Απάντηση #6 στις: Μαρτίου 14, 2021, 06:36:27 μμ »
Σε περίπτωση που δε φαίνονται οι φωτογραφίες στην παράθεση σου βάζω ένα screen shot. Πρέπει να βάλεις ένα add on για να μπορέσεις να δεις ότι έχει σωθεί από το photobucket.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Μαρτίου 14, 2021, 07:56:11 μμ »
Καλή κατασκευή και απο εμένα! Παρακολουθώ κι εγώ με ενδιαφέρον τη δική σου κατασκευή καθώς έχω το ίδιο σε 72αρι από την wolfpack και θα ήθελα να δω τα χρώματα!
FS35164 ξανοιγμένο με λίγο άσπρο (val 71.299) και FS17178 (val 71.064) για την Aegean blue. Βλέπω θα χρησιμοποιήσεις το original κάθισμα, εγω επέλεξα το MB Mk10L!
Σε ευχαριστώ.. Το χρώμα όταν με το καλό έρθει η ώρα θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί και ας ελπίσουμε ότι κάτι καλό θα βγει !
Το κάθισμα που πήρα το φορούσαν παλαιότερα F-5 σαν και αυτό ππου λέω να φτιάξω. Το ΜΚ10 ήταν μεταγενέστερο οπότε δεν μου έκανε .

Καλή αρχή!
Δες αυτό το θέμα του Γιώργου.
https://www.modelclub.gr/forums/index.php/topic,23809.0.html

Πιστεύω πως είναι σωτήριο για την ένωση των βασικών μερών της ατράκτου
Carry On!  ::salut::
Ναι το έγραψα στο πιο πάνω μου ποστ αυτό που έκανε ο Γιώργος.
Σε ευχαριστώ !

Προς το παρόν τρίβω το αφτερ μαρκετ καθισμα γιατι ΔΕΝ χωράει.. Ειδικά στο ύψος βγαίνει αρκετά πιο ψηλά !

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
« Απάντηση #8 στις: Μαρτίου 16, 2021, 09:41:22 πμ »
Καλή Σαρακοστή αγαπητέ Δημήτρη & λοιποί θεατές.

Σωστό κάθισμα υπάρχει, στον πίνακα θα πρέπει να γίνει μία υποβάθμιση και να γίνει επίπεδος, άρα το επόμενο στοίχημα είναι "του Αιγαίου τα Βlues"  :mrgreen:. Είσαι τυχερός γιατί υπάρχουν spare decals στο χρώμα αυτών που θα χρησιμοποιήσεις (πρακτικά σου περισσεύουν τα "χαραγμένα" roundels). Έτσι, όταν φτάσεις το μπλε σου εκεί που πιστεύεις ότι είναι σωστό τότε θα πρέπει να βάψεις ένα παλιό κιτ (ή έστω ένα κομμάτι πλαστικό) και να του βάλεις ένα spare roundel και να δεις την πραγματική διαφορά. Και μετά χωρίς το άγχος του αποτελέσματος θα βάψεις, θα φθείρεις κλπ κλπ.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Μαρτίου 16, 2021, 09:01:42 μμ »
Καλή Σαρακοστή αγαπητέ Δημήτρη & λοιποί θεατές.

Σωστό κάθισμα υπάρχει, στον πίνακα θα πρέπει να γίνει μία υποβάθμιση και να γίνει επίπεδος, άρα το επόμενο στοίχημα είναι "του Αιγαίου τα Βlues"  :mrgreen:. Είσαι τυχερός γιατί υπάρχουν spare decals στο χρώμα αυτών που θα χρησιμοποιήσεις (πρακτικά σου περισσεύουν τα "χαραγμένα" roundels). Έτσι, όταν φτάσεις το μπλε σου εκεί που πιστεύεις ότι είναι σωστό τότε θα πρέπει να βάψεις ένα παλιό κιτ (ή έστω ένα κομμάτι πλαστικό) και να του βάλεις ένα spare roundel και να δεις την πραγματική διαφορά. Και μετά χωρίς το άγχος του αποτελέσματος θα βάψεις, θα φθείρεις κλπ κλπ.

Καλή Σαρακοστή Γιάννη με υγεία !
Λοιπόν ο πίνακας υποβαθμίστηκε κι έγινε λειος για να υποδεχτει τα ΦΧ.

Προβληματίστηκα με τι ενοείς "χαραγμένα" roundels, τελικά το κατάλαβα μόνο όταν έβαλα τα πρεσβυωπικά γυαλιά μου και ξανακοίταξα τα decals. 

Και τότε μου ήρθε ένα άλλο φλας.
Με σειριακό τι θα κάνω ::dontknow::
Εχω μερικες φωτός από F-5 με  τα ανοιχτοχρωμα εθνόσημα, αλλά τα decals του κιτ, δεν τα δίνουν αυτα τα σειριακά..
Mήπως τα Icarus Decals HAF Jets θα μπορούσαν να βοηθήσουν ;; Αν και νομίζω στα Icarus HAF Jets  δεν υπάρχουν σήματα για  F-5..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #10 στις: Μαρτίου 16, 2021, 09:46:22 μμ »
Θα ψαχτω κ θα σου πω.
Θα επανερθω.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Μαρτίου 17, 2021, 12:26:32 πμ »
https://ic.pics.livejournal.com/477768/45283359/15654954/15654954_original.jpg

Κράτα την παραπάνω εικόνα. Πάμε για το 89056 με λίγο κολλάζ. Στο τέλος θα πρέπει να κλείσεις με λίγο μαύρο τα κενά/κοψίματα που έχουν τα ψηφία 8 9 0 (αλλιώς θα πρέπει να "κόψεις" κατ' αναλογία τα ψηφία 5 και 6 στον λήγοντα - αλλά αυτό είναι πιο δύσκολο και ίσως σου βγάλει αποτέλεσμα εκτός κλίμακας).

Αναλυτικά:
Click to see the original size.

Είσαι και τυχερός, γιατί θα διατηρήσεις την απόσταση 8 9 0 ως έχει (κάτι που δεν θα ίσχυε για το 89068 μία θέση πιο μπροστά). Και είναι και πιο ωραίο, αυτό το αραίωμα στα ψηφία το κάνει ακόμη πιο βίντατζ!  :mrgreen:

Να το και από εμπρός για μελέτη προειδοποιητικών. Και κόκκινα χείλη αεραγωγών.
https://www.airhistory.net/photo/114395/89056

Click to see the original size.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #13 στις: Μαρτίου 17, 2021, 06:45:41 μμ »
Ευάγγελε σε ευχαριστώ πολύ.
Η 2η καρτέλα ειναι πολύ ενδιαφέρουσα , ειδικά επειδή απ΄ ό,τι βλέπω περιέχει σειριακά μόνο "χαραγμένα".

Γιάννη σε ευχαριστώ επίσης για τις συμβουλές και την βοήθεια που όμως δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα, αλλά τα περιπλέκει..
Θα δούμε όμως γατι το λέω στο επόμενο ποστ.. που είναι ..για καμμένους.. Ακόμα και για το MC και τα μέλη του που είναι  λάτρεις της πιστής αναπαράστασης... ας ελπίσουμε ότι δεν θα εκνευριστει κανείς ..

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #14 στις: Μαρτίου 17, 2021, 07:14:47 μμ »
Δοκίμασέ μας!

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #15 στις: Μαρτίου 17, 2021, 07:33:45 μμ »
Δοκίμασέ μας!

Πάμε λοιπόν,
κατ' αρχας προβληματίστηκα αν τα σειριακά πρέπει να ειναι χαραγμένα ή όχι.
Στη φωτό  του Γιάννη ,  νομίζω ότι το αφος 89068 εχει σειριακά χαραγμένα-κάντε ζούμ..... Τα οποία τα δίνει μάλιστα και το κιτ -αν δειτε κάτω δεξιά στη φωτό με το ροζ πλαίσιο ..

Απλά είναι λίγο πιο μικρά από τα άλλα σειριακά decals του κιτ..(αυτά δηλαδή που λέει ο Γιάννης να κάνω κολάζ) Το πιο πίσω αφος 89056 , εχει σχεδόν σίγουρο ΜΗ χαραγμένα σειριακά.
Με προβλημάτισε ποια ειναι τα σωστά. Τα μεγάλα ή τα μικρά ;;
Μέτρησα μετά τα εθνόσημα του κιτ.. Είναι 9 χιλιοστά σε ύψος.
Τα "σκέτα" σειριακά στις χαλκομανιες του κιτ εχουν ύψος 5 χιλιοστά.
Τα "χαραγμένα" σειριακά στις χαλκομανιες του κιτ έχουν ύψος 4 χιλιοστα.

Προσπαθώντας από τις φωτος να βγάλω αναλογία, είδα ότι πιο σωστή αναλογία, φαίνεται να είναι η 9 προς 4.. Πάμε δηλαδή μάλλον στη πιθανότητα να είναι πιο σωστά τα χαραγμένα και άρα τα "σκέτα" σειριακά να μην εχουν εκτυπωθεί όπως θα έπρεπε για τα αεροπλάνα που θέλουμε..

ΑΠό την άλλη, αυτο που πρότεινε ο Γιάννης, να φτιάξουμε το 89056 με τα σκέτα και αραιά σειριακά, ειναι πιο ωραιο επειδη πράγματι είναι πιο βινταζ.

Το καλο είναι ότι αργούμε ακόμα μέχρι τα  σήματα.. οπότε εχω καιρό..

Αυτά .. αυξήθηκαν και τα κρούσματα πολύ.. σήμερα..
Ευτυχώς έχουμε και το χόμπυ και ξεχνιόμαστε..
Υγεία σε όλους  !

::lovemodel::

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #16 στις: Μαρτίου 17, 2021, 08:33:59 μμ »
Ισως εχω και Plan-B.
Θα επανερθω κατόπιν νεότερης έρευνας.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #17 στις: Μαρτίου 17, 2021, 09:02:48 μμ »
Ισως εχω και Plan-B.
Θα επανερθω κατόπιν νεότερης έρευνας.
Δεν βιαζόμαστε καθόλου..αλλωστε η συζήτηση έχει αναδείξει τα θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και αυτό είναι το ζητούμενο..
Είναι και η κλίμακα διαφορετική από τη δική σου..στην 72 πιστεύω θα είχες κατέβει με 5 διαφορετικά σετ από roundels serials κλπ..

Όλα ομως θα γίνουν στην ώρα τους..

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #18 στις: Δεκεμβρίου 27, 2022, 07:56:22 μμ »
Δεν βιαζόμαστε καθόλου..
Tουλάχιστον εχουμε το γνώθι σεαυτόν.... Οταν λέμε κάτι, το κάνουμε πραγματικότητα.. Δύο χρόνια σχεδόν μετά εχουμε και λέμε :

Κκατ' αρχάς ακολούθησα τις συμβουλές σας και αγνόησα τις οδηγίες του κιτ στη συναρμολόγηση της ατράκτου.
Ετσι αντι να κοληθει το μισο μπροστα με το μισό πίσω, κολήθηκαν τα δεξιά μερη  μεταξυ τους, τα αριστερα μεταξύ τους και μετά εκλεισε η ατρακτος.

(Παρόλα αυτα να πω οτι σε πολά dryfits, ακολουθώντας τις οδηγίες και ενωνοντας το μπροστα με το πίσω, δεν εβλεπα κανενα δοντάκι στην ένωση, αλλά δεν το διακινδύνεσα.. )

Καποια κενά στιος ενώσεις προσπαθω να τα στοκάρω/τρίψω και σε αυτο το σημειο ειμαι τωρα..

Ελπιζω αυριο να περαστει ενα χερι ασταρι και να ξεκινησει σιγά σιγά το βάψιμο ..

Οπως εχουμε ξαναπει,  και ανάλογα με τα ντεκαλς που θα βρεθούν, το μοντέλο - θα εχει τα ανοιχτα εθνόσημα και θα γινει ενα από τα παρακάτω σειριακά 89056, 89068 (2ο και 3ο από αριστερά)

01398 

ή το 13366 (το μεσαίο στη φωτό)

Mπορεί κάποιος να διαφωτίσει αν το 89056 εχει χαραγμένα ή κανονικά σειριακά ; Εδώ φαίνεται ;; να είναι χαραγμένα

Θα κινηθούμε γρηγορότερα σε αυτή τη φάση του πρότζεκτ, μιας και με εχει πιάσει η όρεξη και υπάρχει και λίγο περισότερος χρόνος.

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #19 στις: Δεκεμβρίου 28, 2022, 11:54:03 πμ »
To 89056 ακόμη και αν είναι χαραγμένο θα είναι τόσο στενό το χάραγμα που στην κλίμακα δεν φαίνεται.

Καλά το πας!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος acewwi

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Patra - Volos
« Απάντηση #20 στις: Δεκεμβρίου 28, 2022, 04:06:09 μμ »
Εαν μεγενθύνεις την φωτογραφία φαίνετε χαραγμένο.
Σπύρος

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
    • Image
« Απάντηση #21 στις: Δεκεμβρίου 28, 2022, 04:20:32 μμ »
Εαν μεγενθύνεις την φωτογραφία φαίνετε χαραγμένο.
Σπύρος

Έχεις δίκιο! Μπορεί λοιπόν υπο κλίμακα να χάνεται αυτή η λεπτομέρεια ΑΛΛΑ μερικές φορές το θέμα ειναι και η απόδοση της αίσθησης, παρά η ακρίβεια με το υποδεκάμετρο. Τα χαραγμένα digits (προφανώς ως αποτέλεσμα έτοιμων μασκών) προσθέτουν λίγο "vintage" άρωμα οπότε και από μένα είναι ναι  :wink:  :mrgreen:. Αρκεί βέβαια να έχεις τέτοια ψηφία! Αν όχι, απλά κάνεις ότι δεν το συζητήσαμε και προχωράς.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #22 στις: Δεκεμβρίου 30, 2022, 11:06:20 πμ »
Πέρασμα Primer : CHECK

Κάποιες ατέλειες -κυρίως κάτω- δεν ξέρω αν θα βρω την όρεξη να τις φτιαξω με ξανατριψιμο και ασταρι ξανά..
Φτανουμε σιγα σιγα στο κυρίαρχο θέμα του βαψίματος και ενθουσιάζομαι..
Μάλιστα στα γεράματα εχω την ορεξη να δοκιμάσω και την τεχνική της λακ, μόνο και μόνο για φθορές στις δεξαμενές . Δεν ξέρω κατά πόσο θα ήθελα να μπλέξω με τόσο εκτεταμέένες φθορές και σε άλλα σημεία στην άτρακτο..
Πχ εχω δει τη παρακάτω φωτό..

Μπορει καποιος να βοηθήσει για το υποκείμενο χρώμα στις δεξαμενές εδώ;  Κάποιο μεταλλικό φαντάζομαι ;

Αποσυνδεδεμένος PanPan

• Παναγιώτης :)
  • Moderator
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Αθήνα
  • xtracolor!!!!!!!!!!!!!!!!!!
« Απάντηση #23 στις: Δεκεμβρίου 30, 2022, 08:26:42 μμ »
Στις φωτό αυτές, μάλλον είναι παραλλαγή Βιετνάμ από κάτω.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #24 στις: Ιανουαρίου 11, 2023, 08:15:54 μμ »
Μάλλον για κάποιο μεταλλικό τύπου αλουμίνιο το κόβω...
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Tags: