ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Αερογράφοι & Air Compressors
Προτεινόμενος αερογράφος για αρχάριο
Kostis Pap:
--- Παράθεση από: zerdim στις Μαρτίου 15, 2021, 05:34:55 μμ ---Με τι καθαριζεις τον αερογραφο απο τα Vallejo
--- Τέλος παράθεσης ---
ʼφθονο νερό κατ'αρχήν. Στη συνέχεια, αν είναι απαραίτητο, ξέπλυμα με Azax ή φωτιστικό οινόπνευμα (μπλε). Αν χρειαστεί λύσιμο, πάλι με Azax ή φωτιστικό οινόπνευμα. Συνήθως χρησιμοποιώ Azax στο ξέπλυμα και οινόπνευμα στο καθάρισμα, αλλά δεν νομίζω ότι έχει διαφορά. Απλά συνήθεια.
--- Παράθεση από: Βαγγέλης στις Μαρτίου 15, 2021, 10:46:52 μμ ---Εγω πάντως τα Vallejo model color τα αραιώνω με leveling thinner της Gunze.
--- Τέλος παράθεσης ---
Levelling thinner είχα βάλει κάποτε σε ακρυλικό της Humbrol, όπως μου είχαν συστήσει, και μου έγινε λάστιχο.
--- Παράθεση από: Βαγγέλης στις Μαρτίου 15, 2021, 10:46:52 μμ ---Για τα model air δεν γνωρίζω κάποιον τρόπο. Ότι και να δοκίμασα είχε μέτρια αποτελέσματα.
--- Τέλος παράθεσης ---
Στα model air και με νεράκι είμαι μια χαρά και άριστα αποτελέσματα. Και το Azax κάνει και το airbrush cleaner (αντί για το airbrush thinner) της Vallejo, όπως συνιστούν πολύ, ακόμη καλύτερα. Το flow improver βοηθάει αλλά δεν βάζω πάντα.
Τελικά, αν έχεις 10 μοντελιστές θα πάρεις 15 γνώμες και θα είναι και οι 15 σωστές. Γιατί ο καθένας έχει το δικό του στυλ δουλειάς, τη δική του ιστορία στα υλικά, τις προτιμήσεις του και το στοκ που ήδη έχει φτιάξει και δεν θέλει να μπλέξει με άλλη εταιρεία.
KWSTAS:
--- Παράθεση από: Kostis Pap στις Μαρτίου 15, 2021, 10:48:25 μμ ---Τελικά, αν έχεις 10 μοντελιστές θα πάρεις 15 γνώμες και θα είναι και οι 15 σωστές. Γιατί ο καθένας έχει το δικό του στυλ δουλειάς, τη δική του ιστορία στα υλικά, τις προτιμήσεις του και το στοκ που ήδη έχει φτιάξει και δεν θέλει να μπλέξει με άλλη εταιρεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Σωστός. Είναι αναλόγως με τι έχεις εξοικειωθεί. Κάποια
θέματα όμως ισχύουν πάντα για τους νεοεισερχόμενους
στη χρήση του αερογράφου. ::salut::
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση