ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Αερογράφοι & Air Compressors

Προτεινόμενος αερογράφος για αρχάριο

(1/8) > >>

tripialos:
Καλημέρα παιδιά.

Το ξέρω οτι αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές όμως συμπαθάτε με αλλά έχω ρίξει ποοοοοοολύ  διάβασμα μέχρι στιγμής και δυστυχώς δεν μου περισσεύει χρόνος να κάνω έρευνα και για αυτό. Ακόμη διαβάζω για τους διαλύτες χρωμάτων ... :/

Πρίν λίγο καιρό είχα ποστάρει για συμβουλές σχετικά με τα εργαλεία που χρειάζομαι για την επιστροφή μου στον χώρο μετα απο 20 χρόνια. Κάποιοι μου είχατε πεί να πάρω αερογράφο και είχατε απόλυτο δίκιο. Εγώ είχα την εντύπωση οτι σαν αρχάριος μπορούσα να κάνω την δουλειά μου με πινέλο (γελάνε και οι κότες!). Κατάλαβα την διαφορά οταν έκανα συγκρηση ενα μοντέλο που του είχα περάσει αστάρι με πινέλο και ένα με σπρέι (και τα δύο Vallejo).

Διάβασα κάποια άλλα θέματα εδώ στο φόρουμ σχετικά με αερογράφους για αρχάριους όμως δεν βρήκα ακριβώς τις απαντήσεις που ψάχνω (άλλα ήταν απο το 2008 άλλα ήταν για εκτυπώσεις 3Δ κ.λ.π).

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής:

Επίπεδο/Εμπειρία: Ποιο άσχετος πεθαίνεις. Η μόνη επαφή που είχα με κάτι παρεμφερές ήταν το πιστολάκι του πατέρα μου στο μαραγκούδικο (τότε) που καθάριζε τα ροκανίδια.

Μοντέλα: Αεροπλάνα 1/72

Μπάτζετ: 150 ευρώ.

Υλικά: Χρώματα (ακρυλικά), αστάρια και βερνίκια.

Αγορά: Κομπρεσέρ και αερογράφο

Τώρα τα υπόλοιπα τα αφήνω πάνω σας.

Είναι καλύτερο να πάρω ενα καλό κομπρεσέρ και ένα φτηνό αερογράφο και όταν μάθω να πάρω έναν καλύτερο;
Να πάρω και φτηνό κομπρεσέρ και φτηνό αερογράφο;

Σε κάποια πόστ εχω παρατηρήσει οτι δεν αναφέρεται μάρκες για λόγους διαφήμισης κ.λ.π . Θα με βοηθούσε αρκετά αν μου λέγατε και μια μάρκα/λίνκς μην ψάχνομαι και με αυτό μετά. Δεν τεμπελιάζω απλά πραγματικά δεν έχω τοσο χρονο και έχω ρίξει τόσο διάβασμα που έχει αρχίσει και με κουράζει. Προτιμώ στην παρούσα φάση αυτόν τον χρόνο να κολλήσω και να στοκάρω.

tripialos:

--- Παράθεση από: tripialos στις Φεβρουαρίου 23, 2021, 08:26:06 πμ ---Καλημέρα παιδιά.

Το ξέρω οτι αυτό το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές όμως συμπαθάτε με αλλά έχω ρίξει ποοοοοοολύ  διάβασμα μέχρι στιγμής και δυστυχώς δεν μου περισσεύει χρόνος να κάνω έρευνα και για αυτό. Ακόμη διαβάζω για τους διαλύτες χρωμάτων ... :/

Πρίν λίγο καιρό είχα ποστάρει για συμβουλές σχετικά με τα εργαλεία που χρειάζομαι για την επιστροφή μου στον χώρο μετα απο 20 χρόνια. Κάποιοι μου είχατε πεί να πάρω αερογράφο και είχατε απόλυτο δίκιο. Εγώ είχα την εντύπωση οτι σαν αρχάριος μπορούσα να κάνω την δουλειά μου με πινέλο (γελάνε και οι κότες!). Κατάλαβα την διαφορά οταν έκανα συγκρηση ενα μοντέλο που του είχα περάσει αστάρι με πινέλο και ένα με σπρέι (και τα δύο Vallejo).

Διάβασα κάποια άλλα θέματα εδώ στο φόρουμ σχετικά με αερογράφους για αρχάριους όμως δεν βρήκα ακριβώς τις απαντήσεις που ψάχνω (άλλα ήταν απο το 2008 άλλα ήταν για εκτυπώσεις 3Δ κ.λ.π).

Τα δεδομένα μέχρι στιγμής:

Επίπεδο/Εμπειρία: Ποιο άσχετος πεθαίνεις. Η μόνη επαφή που είχα με κάτι παρεμφερές ήταν το πιστολάκι του πατέρα μου στο μαραγκούδικο (τότε) που καθάριζε τα ροκανίδια.

Μοντέλα: Αεροπλάνα 1/72

Μπάτζετ: 150 ευρώ.

Υλικά: Χρώματα (αρκυλικά), αστάρια και βερνίκια.

Αγορά: Κομπρεσέρ και αερογράφο

Τώρα τα υπόλοιπα τα αφήνω πάνω σας.

Είναι καλύτερο να πάρω ενα καλό κομπρεσέρ και ένα φτηνό αερογράφο και όταν μάθω να πάρω έναν καλύτερο;
Να πάρω και φτηνό κομπρεσέρ και φτηνό αερογράφο;

Σε κάποια πόστ εχω παρατηρήσει οτι δεν αναφέρεται μάρκες για λόγους διαφήμισης κ.λ.π . Θα με βοηθούσε αρκετά αν μου λέγατε και μια μάρκα/λίνκς μην ψάχνομαι και με αυτό μετά. Δεν τεμπελιάζω απλά πραγματικά δεν έχω τοσο χρονο και έχω ρίξει τόσο διάβασμα που έχει αρχίσει και με κουράζει. Προτιμώ στην παρούσα φάση αυτόν τον χρόνο να κολλήσω και να στοκάρω.

--- Τέλος παράθεσης ---

Βαγγέλης:
Καλημέρα ,
Στο budget που διαθέτεις μπορείς να βρείς τα παρακάτω :
ΑΕΡΟΓΡΑΦΟΣ Graphotech BD-183K
ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ AS-18SP ή
Κομπρεσέρ TC-20C
Δες τα website των γνωστών μοντελομάγαζων της Αθήνας.
Είναι το set up που έχω εδώ και πολύ καιρό και καλύπτει το 95% των αναγκών (μου)

ʼποψή μου είναι οτι κομπρεσέρ αλλάζεις λιγότερο συχνά απ' ότι αερογράφο , εγώ πχ. έχω το ίδιο κομπρεσερ καμμιά 12αρια χρόνια και στο μεταξύ έχω αλλάξει 3-4 αερογράφους. Αρα ή επένδυση καλύτερα να είναι σε καλό κομπρεσέρ. Ωστόσο το budget που διαθέτεις είναι περιοριστικό και για τα 2.
Πάντως για αρχάριο αυτά που προτείνω είναι οκ  και με τον καιρό θα δείς οτι θα σε καλύψουν και για πιο "advanced" καταστάσεις όταν θα μάθεις καλά το αερογράφο, τα χρώματα, τις διαλύσεις, τις πιέσεις, τις αποστάσεις ψεκάσματος κοκ.

ramfighter:
Aκριβώς όπως έγραψε και ο Βαγγέλης.

Αερογράφος διιπλής λειτουργίας σκανδάλης, βαρύτητας (δηλαδή με κυπελάκι πλήρωσης χρώματος από πάνω και όχι αποκάτω) με διάμετρο μύτης βαφής γύρω στο 0,30-0,35
Κομπρεσερ χαμηλής ισχύος και θορύβου με δεξαμενή αέρα, αυτοματισμό έναρξης/παύσης λειτουργίας,  με ρυθμιστή πίεσης με μανόμετρο και υδατοπαγίδα και διάμετρο εξόδου αέρα 1/8".

Αυτά είναι τα ελάχιστα χαρακτηριστικά που χρειάζεσαι και με βαση αυτά μπορείς να προβείς σε έρευνα αγοράς. Δεν υπάρχει λόγος να σου προτείνουμε κάποιο συγκεκριμένο κατάστημα, όχι λογω συμπαθειών/αντιπαθειών, αλλά λόγω των προσφορών που μπορεί να σου κανει ο κάθε καταστηματάρχης. Από το internet μπορεί να βρείς και φθηνότερα, αλλά έτσι και σου χαλάσει κατι, χαιρετίσματα...σου παραθέτω και δύο φωτογραφίες,

dionisis79:
καλημέρα ! Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες . Καλύτερα τα περισσότερα χρήματα να πάνε στο κομπρεσέρ ( αυτό της φωτογραφίας είναι μια χαρά ) και να πάρεις έναν αερογράφο σχετικά φθηνό , ώστε να μάθεις και πως να ψεκάζεις και πως να τον καθαρίζεις και συντηρείς . Αν πάθει και κάτι στην πορεία δεν θα κλαις και τα λεφτά σου . Το κομπρεσερ θα σου μείνει για αρκετά χρόνια και όταν νιώσεις έτοιμος μπορείς να αγοράσεις έναν ακριβότερο αερογράφο που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σου . Δεν θα περιόριζα την αναζήτησή μου στην Αθήνα γιατί υπάρχουν καταστήματα σε όλη την Ελλάδα . Καλό θα ήταν βέβαια να έχεις την ευχέρεια να μιλήσεις με κάποιον ώστε να σε βοηθήσει περίπτωση αποριών ή κάποιου προβλήματος .

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση