Αποστολέας Θέμα: SU-27 Flanker B 1/32 Trumpeter  (Αναγνώστηκε 7492 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Λαρισα
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
Απ: SU-27 Flanker B 1/32 Trumpeter
« Απάντηση #50 στις: Φεβρουαρίου 15, 2021, 06:25:40 μμ »
περιμένω ανυπόμονα την ολοκλήρωση της βαφής :wink: :wink:.τί αστάρι χρησιμοποιείς? :?: :?: :?: :?:

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #51 στις: Φεβρουαρίου 15, 2021, 06:37:07 μμ »
περιμένω ανυπόμονα την ολοκλήρωση της βαφής :wink: :wink:.τί αστάρι χρησιμοποιείς? :?: :?: :?: :?:

Το alclad grey primer 302

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #52 στις: Φεβρουαρίου 16, 2021, 08:35:11 πμ »
να υποθέσω οτι είναι laquer σωστά?ρωτάω γιατί ψάχνω ένα καλό αστάρι αλλά να μη βρωμάει ο τόπος :? :?άοσμα τα ακρυλικά αλλά από πρόσφυση..... :roll:

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #53 στις: Φεβρουαρίου 16, 2021, 09:36:50 πμ »
Δεν ξερω αν ειναι laquer,υποθετω πως ναι αυτο ομως που ξερω ειναι πως ειναι πολυ καλο και δυνατο και στα αεροπορικα θεματα το χρησιμοποιω παντα ειδικα με χρωματα ΑΚΑΝ τα οποια
χρειαζονται ασταρι.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #54 στις: Φεβρουαρίου 19, 2021, 06:52:30 μμ »
Το βαψιμο του οπλισμου και των πυλωνων τελειωσε.Οι πυλωνες βατηκαν το κατω μερος τους με μεταλικο και το πανω με το ΑΚΑΝ 73035 το οποιο ειναι και το χρωμα του κατω μερους του
αεροσκαφους συμφωνα με φωτο των πραγματικων.Για τους πυραυλους R-27 δεν ακολουθησα τις οδηγιες της trumpeter αλλα φωτο που βρηκα στο διαδικτυο.Ετσι βαφτηκαν με ασπρο το
κυριως σωμα τα πτερυγια με steel και οι μυτες των R-27 με ρανταρ με αναμιξη χρωματων οσο πιο κοντα γινεται με τις φωτο.Η ακρη στο πισω μερος των πυραυλων βαφτηκε με καφε σκουρο αν και δεν φαινεται καθαρα στις φωτο.Εδω πρεπει να πω πως βοηθησαν και οι οδηγιες βαψιματος της begemot που ειναι αναλυτικες και συμφωνουν με τις φωτο που ειχα βρει

Στην συνεχεια μασκαριστηκε το πανω μερος του αεροσκαφους για να περαστει με το πρωτο απο τα 3 χρωματα της παραλλαγης.Αν και παντα ξεκιναω απο το κατω μερος το βαψιμο λογω ελλειψης του χρωματος αποφασισα να ξεκινησω απο τα αλλα 2 χρωματα της παραλλαγης που τα εχω ετοιμα.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #55 στις: Φεβρουαρίου 19, 2021, 08:06:27 μμ »
Μια χαρά ως εδω . Καλά τελειώματα  !!!!!  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος LEFTERIS1979

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • modelclub.gr
« Απάντηση #56 στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 09:03:09 πμ »
Τα φορτία και οι πυλώνες συμφωνούν με ότι έχω κάνει και εγώ σε αντίστοιχο SM της REVELL. Από το μασκαρισμα που ετοιμάζεις προβλέπω εξαιρετική απόδοση της παραλλαγής. Προσοχή στην επιλογή των χρωμάτων. Μην εμπιστεύεσαι απόλυτα τους καταλόγους των εταιρειών. Καμμιά φορά το ένστικτο και το μάτι φέρνουν καλύτερο αποτέλεσμα.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #57 στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 09:29:28 πμ »
Λευτερη συμφωνω μαζι σου για τα χρωματα,απλα για ευκολια και επειδη η ΑΚΑΝ συνηθως σε οτι αφορα Ρωσικα θεματα ειναι σωστη γιαυτο αποφασισα να παω κατευθειαν σε αυτα.

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #58 στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 05:13:37 μμ »

Περαστηκε το πρωτο χρωμα (ΑΚΑΝ 73046),εγινε και ξανοιγμα των πανελ με προσθηκη λιγου ασπρου στο βασικο και νομιζω πως ειναι μια χαρα.
Επομενο στην σειρα το ΑΚΑΝ 73036 αφου πρωτα μασκαριστει.

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #59 στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 05:29:34 μμ »
Το συγκεκριμενο το ειχα φτιαξει πριν 10+ χρονια....μια βιαστικη φωτο μεσα απο τη βιτρινα , συμβουλη ...δουλεψε το χωρις χαρτοταινιες με ελευθερο χερι , το μοντελο θα <<χασει>> πολυ απο αυτο του στυλ βαψιματος , επισης θελει λιγο ακομα βαψιμο ειναι σα να εχει <<νερουλιασει >> το χρωμα ,  μη το φοβασαι!Καλη συνεχεια....

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #60 στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 06:28:17 μμ »
Στέφανε έχω μάθει με την uhu tac και μου φαίνεται πιο εύκολο αυτό το στυλ από το ελεύθερο χέρι ειδικά στα αεροσκάφη, σε άρματα έχω βάψει πολλές φορές και εκεί είναι πιο εύκολο από το να μασκαρεις.Οσον αφορά το χρώμα που λες ότι είναι σαν έχει "νερουλιασει" οφείλεται αποκλειστικά στις φώτο που έχω τραβήξει από το tablet.Αν το δεις από κοντά έχει κάτσει πολύ καλά.Δεν ξέρω για τις επόμενες φώτο που μάλλον θα είναι πάλι με το tablet  αλλά στο τέλος θα βγάλω με την μηχανή dslr του αδερφού μου και εκεί θα είναι πιο καθαρές.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #61 στις: Φεβρουαρίου 20, 2021, 08:33:58 μμ »
τους φορείς των όπλων ορθώς τους έκανες δίχρωμους αλλά το κάτω μέρος συνήθως είναι γκρι και όχι ασημί.βέβαια οπτικά η διαφορά είναι μηδαμινή οπότε μην τους πειράζεις. στα πτερύγια των r-27 μπορείς να κάνεις λίγο στεγνό πινέλο με κάποιο πιο ανοιχτό μεταλλικό θα δείξει ακόμη πιο όμορφο.τους κώνους όμως αν θες ''άνοιξε'' τους λίγο .είναι κάπως σκούρο το καφέ.αν έχεις πχ aged white θα δείξει καλύτερα πιστεύω.τέλος θα συμφωνήσω και εγώ για ελεύθερο χέρι στην παραλλαγή , άσε που σε βοηθάει και το μέγεθος του μοντέλου να κάνεις την παραλλαγή πιο κοφτή ή πιο faded ανάλογα με τα γούστα σου :wink: :wink: :wink:

περιμένω να δω το τελικό αποτέλεσμα και τις αποχρώσεις των akan

καλή συνέχεια ::salut:: ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #62 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 04:10:07 μμ »
Μια χαρά το πρώτο χρώμα. Κι εγώ φίλος του... Free Hand είμαι :mrgreen:, αλλά άμα σε βολεύει το μασκάρισμα, πολύ καλά κάνεις :wink:
Τα AKAH Στάθη, ακρυλικά ή laquer :?:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #63 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 06:46:23 μμ »
Θοδωρη εχεις δικιο για τους κωνους,τους ξαναβαψα με GUNZE H-311.Για τους πυλωνες ειδα τις φωτο που παραθετω στις οποιες  μου φαινονται μεταλικοι, δεν ξερω μπορει και να κανω λαθος

Περαστηκε και το δευτερο χρωμα (ΑΚΑΝ 73036).Καποιες διορθωσεις θα γινουν στις ενωσεις των χρωματων αφου πρωτα πεσει και το τριτο χρωμα,για το οποιο εχω μονο λιγο ισα για την πανω επιφανεια.
Θα ηθελα να το περασω μια και εξω αλλα βλεπω να αργει  να ερθει και μαλλον θα προχωρησω με την πανω επιφανεια μονο.

Μανο τα ΑΚΑΝ που χρησιμοποιω ειναι ακρυλικα αραιωμενα με το GUNZE T-110 Mr. Aqueous Hobby Color Thinner.

Αποσυνδεδεμένος Ευαγγελος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Μαρκοπουλο
  • modelclub.gr
« Απάντηση #64 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 08:43:23 μμ »
Αρχίζει σιγά σιγά και αποκτάει χαρακτήρα πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα αναμένω την συνέχεια ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
« Απάντηση #65 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 10:40:33 μμ »
Παρά πολύ ωραίο βγαίνει..

Μου φαίνεται βέβαια  :roll:  λίγο  εντονο το preshading κάτω από τα χρώματα,   αλλα μάλλον κάτι θα ξέρεις..
Αναμένουμε τη συνέχεια..
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #66 στις: Φεβρουαρίου 21, 2021, 11:48:26 μμ »
...
Μανο τα ΑΚΑΝ που χρησιμοποιω ειναι ακρυλικα αραιωμενα με το GUNZE T-110 Mr. Aqueous Hobby Color Thinner.
Αν δε ζορίζεσαι ιδιαίτερα με τις μυρωδιές, δοκίμασε τα laquer και θα με θυμηθείς :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #67 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 12:29:47 μμ »
Αρχίζει σιγά σιγά και αποκτάει χαρακτήρα πολύ ωραία δουλειά μέχρι τώρα αναμένω την συνέχεια ::thumbleft::

Σε ευχαριστω Ευαγγελε.
Παρά πολύ ωραίο βγαίνει..

Μου φαίνεται βέβαια  :roll:  λίγο  εντονο το preshading κάτω από τα χρώματα,   αλλα μάλλον κάτι θα ξέρεις..
Αναμένουμε τη συνέχεια..
 ::salut::

Σε ευχαριστω dsk.Δεν ειναι το preshading τοσο εντονο, μαλιστα φοαβαμε μηπως και δεν φαινεται στο τελος.Αυτο που βλεπεις ειναι η διαφορα απο τα φωτισματα που εχω κανει πανω στο βασικο
χρωμα.Οταν θα πεσει το wash,τα βερνικια,κλπ μαλλον θα μειωθει η διαφορα τονικοτητας.

Αν δε ζορίζεσαι ιδιαίτερα με τις μυρωδιές, δοκίμασε τα laquer και θα με θυμηθείς :wink:

ΜΦΧ

Εχω συνηθισει τα gunze και τα tamiya Μανο και δεν τα αλλαζω.Απλα σε ρωσικα θεματα βαφω με τα ΑΚΑΝ επειδη εχουν καλυτερους χρωματισμους σε σχεση με τα πραγματικα
αεροσκαφη.Τα laquer με τι τα αραιωνεις εκτος απο το δικο τους διαλυτικο;

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #68 στις: Φεβρουαρίου 22, 2021, 04:44:04 μμ »
...Τα laquer με τι τα αραιωνεις εκτος απο το δικο τους διαλυτικο;
Διαλυτικό πολυουρεθάνης, laquer thinner (Tamiya ή Gunze) και Levelling thinner Gunze ή το καινούριο της Tamiya με το retarder μέσα (δεν θυμάμαι πως το λένε). Και τα laquer της AKAH έχουν τις ίδιες αποχρώσεις με τα ακρυλικά αλλά στο θέμα του ψεκάσματος, απλά σπέρνουν :wink:

ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #69 στις: Μαρτίου 01, 2021, 02:10:36 μμ »
Εδω και μερικες μερες εχει περαστει και το 3ο χρωμα στο πανω μερος (ΑΚΑΝ 73035) αλλα οπως ειχα προβλεψει δεν μου εφτασε και για το κατω μερος με αποτελεσμα να κανω μονο ενα
ελαφρυ περασμα.Δυστυχως το χρωμα που εχω παραγγειλει ερχεται με τα ΕΛΤΑ οποτε οπως καταλαβαινετε η κατασκευη εχει κολησει και ενω υπολογιζα τωρα να εχει ολοκληρωθει ειναι αγνωστο ποτε
θα συνεχιστει.

Αποσυνδεδεμένος Bad_Omen

• Scale 1/35
  • *
  • Θεοδωρος Ανυφαντής
« Απάντηση #70 στις: Μαρτίου 02, 2021, 09:00:26 πμ »
οι αποχρώσεις είναι καταπληκτικές :o :o :o.θα μπορούσες να μετριάσεις λίγο ακόμα τις φθορές , δηλαδή να μην είναι τόσο έντονο το pre-sahade και θα πρότεινα να περάσεις τα όρια στο κάθε χρώμα της παραλλαγής με ελεύθερο χέρι , ώστε να φαίνεται λίγο πιο ''faded''.προσωπική μου άποψη πάντα :wink: :wink:
τα χρώματα από που τα προμηθεύεσαι ?αν δεν θες να απαντήσεις δημόσια , στείλε μου ένα π.μ.

καλά τελειώματα ::keep_mod::

Αποσυνδεδεμένος stef51

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #71 στις: Μαρτίου 02, 2021, 01:22:06 μμ »
Εχει προοπτικη μεγαλη εισαι σε καλο δρομο , κατεβασε αρκετα το preshade και βαψε freehand :mrgreen: ::salut:: ::thumbleft::

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #72 στις: Μαρτίου 02, 2021, 03:12:30 μμ »
Για το preshade θα το κοιταξω ουτως η αλλως περιμενω το χρωμα.Θοδωρη οταν ξεκινησα ειχα το σετ 47332 της ΑΚΑΝ αλλα στην πορεια αλλαξα γνωμη και αποφασισα να βαψω την παραλλαγη με τα
73035,73036 και 73046 απο τα οποια ειχα μονο το πρωτο αλλα ειχα ηδη χρησιμοποιησει μερος του σε αλλο μοντελλο και σιγουρα δεν θα μου εφτανε..Τα χρωματα ΑΚΑΝ  τα αγοραζω απο το
HOBBY COLOURS αλλα ειχε μονο το 73046 και ετσι αποφασισα να αγορασω τα αλλα δυο απο το εξωτερικο.Το 73036 το παρηγγειλα απο ενα μαγαζι στην Γερμανια και ηρθε αμεσα αλλα και αυτο το μαγαζι δεν ειχε το 73035,το οποιο το βρηκα τελικα στην Ισπανια.Το παρηγγειλα λοιπον στις 29/1 και εφυγε απο την ισπανια στις 6/2 και ακομα δεν εχει φτασει.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #73 στις: Μαρτίου 24, 2021, 01:16:38 μμ »
Πώς πάει το θηρίο; Στη δίαιτα μας έχεις τόσες μέρες...
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος StathisP

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #74 στις: Μαρτίου 24, 2021, 01:37:40 μμ »
Φίλε μου να είναι καλά τα ΕΛΤΑ.Ακομα περιμένω το χρώμα για να τελειώσω το βάψιμο.Απο τις 6/2 που έφυγε από Ισπανία ακόμα δεν το έχω παραλάβει.Αυτην την στιγμη σύμφωνα με το tracking number βρίσκεται στο ταχυδρομείο της περιοχής μου από τις 22/3 και περιμένω από μέρα σε μέρα την παράδοση

Tags: