Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!
Μοντελιστικά το 2020 ήταν πολύ παραγωγικό για μένα. Έτσι με κεκτημένη ταχύτητα μπαίνω στο 2021 με ένα κατασκευαστικό ενός αγαπημένου σκαριού, του ιταλικού καταδρομικού Zara της ομονυμης κλάσης. Ήταν πολύ ισορροπημένα πλοία, με καλή ταχύτητα, θωράκιση και οπλισμό. ΑΛΛΑ δεν έιχαν ραντάρ... Τους πέτυχαν νύχτα οι άγγλοι στην μάχη του Cape Matapan, ήρθαν πολύ κοντά (κάπου διάβασα για 2000 μέτρα) και κυριολεκτικά τους εκτέλεσαν. Περισσότερα εδώ
https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_cruiser_Zara.
Προσωπικά το θεωρώ από τα ομορφότερα πολεμικά πλοία που έχω δει. Οι ιταλοί μπορεί να μην είχαν ραντάρ αλλά είχαν φινέτσα. Φοβερό χαρακτηριστικό το υδροπλάνο στην πλώρη!

Το μοντέλο της Τrumpeter με εξέπληξε θετικά, με την καθαρότητα των κομματιών και την πολύ καλή εφαρμογή. Το κιτ έρχεται με ένα ωραίο σετάκι φ/χ και παρέχει όλα τα ρέλια, σκάλες και κάποια άλλα κομματια, που αρκούν για να βγεί ένα ολοκληρωμένο μοντέλο. Κυκλοφορεί και ένα super detail set με κάννες μεταλλικές, κατάστρωμα και πολλά φ/χ αλλά η τιμή του κοντά στα 90 ευρώ ήταν απαγορευτική.
Η κατασκευή ξεκίνησε κολλώντας όσο περισσότερο μέταλλο μπορώ σε πλαστικό, οπότε ρέλια, ρελια και μερικά ρέλια ακόμα. Επίσης τελείωσαν τα φουγάρα και ο οπλισμός

Τέλος μάσκαρα τις ζώνες θωράκισης στο πλάι, κάτι που η Trumpeter είχε παραλέιψει τελείως. Φαντάζομαι 2-3 χέρια αστάρι θα είναι αρκετά για να δώσουν το πάχος που χρειάζεται.

Μετά από διάφορα παλιά μοντέλα, που χρειάζονταν πολλή φροντίδα και αρκετές σκρατσιές, μου φαίνεται παράξενο που είναι όλα τόσο εύκολα με αυτό το μοντέλο. Φυσικά δεν θα μπορούσα να τα αφήσω να είναι τόσο εύκολα... Είδα αυτή τη φωτό από το Zara να μπαίνει στο λιμάνι του Τάραντα περνώντας από το Castello Aragonese και αποφάσισα να το προσπαθήσω.

Ψάχνωντας λίγο παραπάνω βρήκα ένα διόραμα του μάστορα Lou Carabot που έχει κάνει το ίδιο.
http://www.modelshipgallery.com/gallery/dio/it/Pola-350-lc/index.htm Ελπίζω το δικό μου να βγει κοντά στο δικό του.
Θα γίνει ένα μέρος του κάστρου και η μία μεριά της ανοιγόμενης γέφυρας,εκτός κι αν στον δρόμο βαρεθώ και του βαρέσω καμιά αγριεμένη θαλασσα.