Αποστολέας Θέμα: USS Fletcher [Tamiya 1/700]  (Αναγνώστηκε 831 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
USS Fletcher [Tamiya 1/700]
« στις: Ιανουαρίου 01, 2021, 12:42:49 μμ »
Καλή Χρονιά σε όλους !
Με υγεία πάνω απ' όλα, αισιοδοξία, κουράγιο, υπομονή  και δημιουργικότητα.

Ουσιαστικά το πρώτο μου 700αράκι που ολοκληρώθηκε και σίγουρα η πρώτη προσπάθεια θάλασσας.

Με τις φωτογραφίες δεν το έχω πολύ.

Αποσυνδεδεμένος nikosmadakis

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Χανιά
  • model addict
Απ: USS Fletcher [Tamiya 1/700]
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 01, 2021, 08:19:25 μμ »
Καλή χρονιά φίλε μου! Πολυ ωραίo to Fletcher στη δύσκολη (για μένα τουλάχιστον) κλίμακα.
Ωραία η θέση του πλοίου σκηνοθετικά. Αν μπορώ να καταλάβω από τις φωτό η επιφάνεια της θάλασσας είναι από αλουμινόχαρτο;
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι βαμμένοι αφρισμοί, προτιμώ το βαμβάκι, αλλά αυτά ειναι γούστα. Θα μπορούσες να έχεις και κάποιους πιο θαλασσι τόνους μπλε στους αφρισμούς.
Το βάψιμο στο πλοίο είναι πολύ ωραίο. Μία ένσταση έχω για το rigging που το βρίσκω λιγο χοντρό. Δοκίμασε να βρεις UNI Caenis, είναι νήμα για fly fishing πάχους περίπου 0,04χιλ, το οποίο είναι ότι πρέπει για την 700. Υπάρχει μαύρο και άσπρο σε καρουλι των 200 μέτρων. Εναλλακτικά υπάρχουν και προϊόντα της Infiny Models (ultra fine rigging) και κάποια ανάλογα της ΑΚ και Ushi, τα οποια είναι lycra και είναι ελαστικά.
Θα πρότεινα τα πλαινά της βάσης να είναι πιο χαμηλά από την επιφάνεια της θάλασσας, τώρα φαίνεται σαν μικρή πισίνα...
Για την φωτογράφηση βάλε μια εικόνα θάλασσας σε μια οθόνη και βάλε το μοντέλο μπροστά, θα δείξει ωραίο.

Γενικά πολύ ωραίο διόραμα, στην 350 θα κάνεις παπάδες. Περιμένουμε το επόμενο!

24 ώρες δεν φτάνουν...

Αποσυνδεδεμένος diehard

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 01, 2021, 09:19:32 μμ »
Αν μπορώ να καταλάβω από τις φωτό η επιφάνεια της θάλασσας είναι από αλουμινόχαρτο;
Φελιζόλ, αλουμινόχαρτο, ατλακολ, ακρυλικά χρώματα και ακρυλικό μελάνι.

Παράθεση
Προσωπικά δεν μου αρέσουν οι βαμμένοι αφρισμοί, προτιμώ το βαμβάκι,
Στο κήτος είναι βαμβάκι και ατλακόλ.

Παράθεση
Θα μπορούσες να έχεις και κάποιους πιο θαλασσι τόνους μπλε στους αφρισμούς.
Δυστυχώς δε μου βγήκαν και έτρεχα να διορθώσω...

Παράθεση
Μία ένσταση έχω για το rigging που το βρίσκω λιγο χοντρό. Δοκίμασε να βρεις UNI Caenis, είναι νήμα για fly fishing πάχους περίπου 0,04χιλ, το οποίο είναι ότι πρέπει για την 700. Υπάρχει μαύρο και άσπρο σε καρουλι των 200 μέτρων. Εναλλακτικά υπάρχουν και προϊόντα της Infiny Models (ultra fine rigging) και κάποια ανάλογα της ΑΚ και Ushi, τα οποια είναι lycra και είναι ελαστικά.
Είναι ζτπ. Το νήμα μου στράβωσε τα ιστία. Αυτά που λες δεν ξέρω που θα τα βρω στην Κρήτη.

Παράθεση
Θα πρότεινα τα πλαινά της βάσης να είναι πιο χαμηλά από την επιφάνεια της θάλασσας, τώρα φαίνεται σαν μικρή πισίνα...
Συμφωνώ, δεν ήταν ο αρχικός σχεδιαμός

Παράθεση
στην 350 θα κάνεις παπάδες. Περιμένουμε το επόμενο!
Φοβάμαι ότι θα είναι μικρότερο σε μέγεθος και σκρατς.

Ευχαριστώ ...

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 03, 2021, 07:50:11 μμ »
Εμένα μου φαίνεται πολύ ωραία η δουλειά σου, αν και δεν είμαι ειδικός στα θαλασσινά θέματα::salut::

Tags: