Αποστολέας Θέμα: Περιοδικο Model Expert  (Αναγνώστηκε 5987 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stelioskar13

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: petroupoli
  • modelclub.gr
Περιοδικο Model Expert
« στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 10:48:59 πμ »
Παιδια γεια χαρα σε ολους. Θα ηθελα τα σχολια σας για το νεο τευχος του model expert. Εγω παντως νιωθω λιγο θυμα που εδωσα 6 ευρω για να δω 30 σελιδες με μαουνες και μολις ενα αεροπορικο θεμα! Ειπαμε να ενισχυουμε τα εντυπα του χωρου αλλα δεν ειμαστε και μ........

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
Απ: Περιοδικο model expert
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 12:09:07 μμ »
Σε καποιους άλλους αρέσουν τα πλοία και αισθάνονται χαμενοι οικονομικά οταν βλέπουν π.χ. μόνο άρματα. Σε μενα που μου αρέσουν τα αυτοκίνητα και τα sci-fi, τι να περιμένω??? Δεν νομίζω όμως οτι το εν λογω περιοδικό έχει θεσει όρους στο τί θα περιλαβάνεται στην εκάστοτε ύλη του.

Μερικές φορές το modelexpert ειναι μονοδιάστατο στην θεματολογία του και μου δίνει την αίσθηση οτι δεν έχει ύλη να συμπληρώσει στο τεύχος - π.χ. πλησίαζε η ετήσια έκθεση της IPMS και έκανε  παρουσίαση της έκθεσης της προηγούμενης χρονιάς το
Προσωπικά, ξεφυλιζω καθε τευχος του model expert από φίλους και αγοράζω μόνο οταν βλέπω οτι με ενδιαφέρουν καποια άρθρα του.
Και τα υπόλοιπα περιοδικά που αγοράζω, πηγαίνω σε συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο που μου επιτρέπουν να τα ξεφυλίζω πρώτα και μετά εαν θελω να τα αγοράσω.

Μηπως να γραφτείς συνδρομητής σε μοντελιστικό περιοδικό του εξωτερικού που να  έχει διαχωρισμένη θεματική ύλη?

Αποσυνδεδεμένος rafael

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 01:15:06 μμ »
Στο Model Expert μπορούμε να κάνουμε κριτική για διάφορα πράγματα (εμένα π.χ. δε μου αρέσει ο τρόπος που παρουσιάζει τα "νέα" του) αλλά στο θέμα της ύλης πριν τους τα χώσουμε πρέπει να σκεφτούμε διάφορες παραμέτρους.
Για παράδειγμα σκεφτείτε ότι στην Ελλάδα (απ' όσο ξέρω) δεν έχουμε επαγγελματίες μοντελιστές. Κι αυτό γιατί κανένα περιοδικό δεν μπορεί να πληρώνει σε μόνιμη βάση (με μισθό δηλαδή) κάποιον να φτιάχνει μοντέλα άξια να βγουν σε περιοδικό. Και το γιατί δεν μπορεί να το κάνει έχει να κάνει με την κυκλοφορία του, το κόστος, τα έσοδα από πωλήσεις και διαφημήσεις κλπ.

Οταν όμως δεν έχεις τον επαγγελματία (πράγμα που συνεπάγεται θέματα κατά παραγγελία, σχεδιασμό ύλης, επίπεδο ποιότητας, εμπρόθεσμη παράδοση ύλης κλπ) αλλά δουλεύεις με εξωτερικούς συνεργάτες οι οποίοι δεν είναι και απεριόριστοι ώτσε να το παίξεις δύσκολος και αυστηρός όσον αφορά τα παραπάνω, πολύ απλά δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό σχεδιασμό ή να μοιράσεις την ύλη σου όπως πρέπει. Ετσι αναγκαστηκα θα "ξεθάψεις" παλιές εκθέσεις ή θα βάλεις υπερμεγέθη αφιερώματα όπως του τελευταίου τεύχους.

Προσωπικά έχω πει πολλές φορές στο φίλο το Στελιο το Δεμηρά ότι θεωρώ το περιοδικό "υπερβολικό" για την Ελλάδα και το εννοώ από άποψη ποιότητας. Θεωρώ δηλαδή ότι για μια μικρή αγορά σαν τη δική μας θα ταίριαζε ένα περιοδικό χαμηλώτερου κόστους παραγωγής με δικαιολογημένα χαμηλώτερη ποιότητα. Κάτι σαν την παλιότερη μορφή του Scale Aircraft Modelling. Ετσι ίσως θα μπορούσαν να δαπανήσουν περισσότερα χρήματα για να προσελκύσουν περισσότερους καλούς μοντελιστές να δείχνουν τη δουλειά τους με άρθρα.

Ολα όμως έχουν να κάνουν εν τέλει με την εμπορική πολιτική που τηρεί η ιδιοκτησία του "Περισκόπιου".       
ΡΑΦΑΗΛ ΛΙΣΜΑΝΗΣ

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Stavros Soulis - IPMS Hellas #228
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Αθήνα - IMFLandia
  • save the last kit for me
    • http://www.ipms-hellas.gr
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 04:35:07 μμ »
Πιστεύω ότι "οι 30 σελίδες με μαούνες" που λέει ο φίλος είναι η αυθεντική μορφή μοντελισμού.
Απο όσο το δυνατό πιο απλά υλικά (όπως το ξύλο) να φτιάχνεις αντίγραφα υπό κλίμακα (στην προκειμένη περίπτωση πλοία).
Ετσι ήταν - όσοι θυμούνται αρκετά παλιότερα - το αμερικανικό περιοδικό Fine Scale Modeller.
Λίγα άρθρα σχετικά με κατασκευές κιτ του εμπορίου (είχε αρκετά reviews γι αυτά) και πολλά από ιδιοκατασκευές κάθε τύπου.
Επίσης συνεχώς (επαναλαμβανόμενα κάθε 2 χρόνια περίπου) είχε κάθε λογής άρθρα για αρχάριους και λιγο προχωρημένους.
Οπότε, όπως θα καταλάβατε, δεν συμφωνώ με το φίλο στο αρχικό τόπικ.
Κάθε άλλο.
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος Vorlon

• AEK for ever
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Πειραιάς
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 04:45:06 μμ »
Εμένα προσωπικά το μόνο που μ' ενοχλει στο Model Expert ειναι οταν έχει 1 ολόκληρο τευχος σε εκθέσεις. Το θέμα με τα ξύλινα πλοία (αν και σε υπερβολικο αριθμο σελίδων) ειναι κατι που δε το συναντας συχνα και ειχε αρκετο ενδιαφερον.

Χάρης

P.S. Το αγοράζω καθε μήνα μονο και μόνο γιατι το εχω απο το τευχος Νο1 και δεν θα ήθελα να λείπει τιποτα....
Χάρης

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • Τόπος: ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 04:48:35 μμ »
Παλαιότερα πάντως το MODEL EXPERT είχε εξαιρετικά θέματα και κάλυπτε όλα τα ενδιαφέροντα :!: :!: :!:
Θεωρώ ότι τα τελευταία χρόνια δε συμβαίνει κάτι τέτοιο και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην το αγοράζουμε κάθε μήνα.
Προσωπικά κάνω όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι: το αγοράζω αφού πρώτα δω αν υπάρχει κάτι που με ενδιαφέρει.
Παλαιότερα όμως το αγόραζα κάθε μήνα γιατί πάντα υπήρχαν άρθρα που με κάλυπταν :!:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 06:12:26 μμ »
Το περιοδικό έχει έναν πολύ μεγάλο εχθρό, το Internet...
Αν κάποιος από εμάς για παράδειγμα, έχει μια απορία, το μόνο που έχει να κάνει είναι να μπει σε ένα forum, είτε Ελληνικό, είτε ξένο και να του λυθεί στα επόμενα 10 λεπτά της ώρας και μάλιστα με φωτογραφίες αντίστοιχες με το θέμα που ζήτησε.
Αν κάποιος θέλει να δει ένα νέο κιτ, μπαίνει στο site της αντίστοιχης εταιρείας και το βλέπει, αν πάλι θέλει μια αντικειμενική κρητική, ανατρέχει σε κάποιο άλλο site, πχ το της IPMS, armorama, κτλ και βλέπει αναλυτικότατη περιγραφή που πολλές φορές έχει φωτογραφίες από όλα τα πλαίσια του κιτ.
Μέχρι και με το MSN μπορεί να λύσει κανείς τις απορίες του, μιλώντας απευθείας με εμπειρότερους μοντελιστές και επαγγελματίες του χώρου...

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 07:23:54 μμ »
Αλέξη και στο εξωτερικό υπάρχει INTERNET όμως τα περιοδικά πουλάνε ακόμα :!: :!: :!:
Κακά τα ψέμματα... ʼλλη η αίσθηση του να διαβάζω ένα περιοδικό και άλλη η αίσθηση του να διαβάζω μπροστά σε μία οθόνη Η/Υ.
 :wink:

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 07:42:03 μμ »
Εχθρός του Model Expert δεν είναι το διαδύκτιο -όπως σωστά παρατήρησε και ο Leopard -αλλά τα υπόλοιπα ξένα περιοδικά που ο μοντελιστής μπορεί να επιλέξει.
Και εγώ έχω πια γίνει ευκαιριακός αγοραστής του περιοδικού και δυστυχώς όλο και σπανιότερα αποφασίζω οτι αξίζει κάποιο τεύχος του για να το πάρω.

Αποσυνδεδεμένος leopard

• Scale 1/24
  • GREEK POWER FOR EVER
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 07:55:14 μμ »
Το θέμα είναι ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με ένα μονοπώλιο στην Ελληνική μοντελιστική αγορά:
Εκτός από το MODEL EXPERT δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο περιοδικό :!: :!: :!:
Αυτήν την κατάσταση θεωρώ ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το εν λόγω περιοδικό, να βελτιωθεί και έτσι να αυξήσει τις πωλήσεις του.
Αρκεί να ανατρέξουν σε ξένα περιοδικά και να προσπαθήσουν να πιάσουν το σφυγμό των μοντελιστών.
Αν οι υπεύθυνοι του περιοδικού κάνουν τα παραπάνω πιστεύω ακράδαντα ότι θα πετύχουν και ότι όλοι μας θα τρέχουμε στο περίπτερο για να το αγοράσουμε :!: :!: :!:
Αναπολώ ακόμη εκείνες τις χρυσές εποχές του MODELLING & του ΜΟΝΤΕΛΟΥ :!: :!: :!:

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 10:41:06 μμ »
Το θέμα είναι ότι αυτήν τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με ένα μονοπώλιο στην Ελληνική μοντελιστική αγορά:
Εκτός από το MODEL EXPERT δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ άλλο περιοδικό :!: :!: :!:
Αυτήν την κατάσταση θεωρώ ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί το εν λόγω περιοδικό, να βελτιωθεί και έτσι να αυξήσει τις πωλήσεις του....

Κατά τη γνώμη μου, επειδή ακριβώς είναι μονοπώλιο έχουν "ρίξει" τα στάνταρ... Όπως γράφεις προηγουμένως, παλιότερα είχαν εξαιρετικά θέματα και κάλυπταν όλα τα ενδιαφέροντα... Μετά (που έμειναν μόνοι) επαναπαύθηκαν :roll:
Και εγώ (ακόμη) αγοράζω το περιοδικό επειδή το αγοράζω απο το πρώτο τεύχος αλλά συχνά-πυκνά αισθάνομαι οτι πετάω τα λεφτά μου...
Στο συγκεκριμένο τεύχος πάντως η ένστασή μου δέν είναι τα καράβια (που είναι πολύ ωραία) αλλά στον τρόπο παρουσίασης... σάν να διαβάζω άρθρο εφημερίδας και όχι εξειδικευμένου εντύπου που απευθύνεται σε μοντελιστές :roll: (Να μή μιλήσω για τις "συνθέσεις" των μοντέλων στη... θάλασσα :?)
Το Ju52 πάντως είναι πολύ καλό :wink:

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:13:29 πμ »
Το διαδίκτυο δεν είναι άμεσος ή αν θέλετε καίριος εχθρός ενός περιοδικού. Ας αναλογιστούμε τα υπόλοιπα περιοδικά ειδικού τύπου - αυτοκίνητων, Η/Υ, στρατιωτικά κλπ. - Βασικός τους αντίπαλος είναι το λειτουργικό κόστος και ο αγοραστής του αντίπαλου περιοδικού και όχι το διαδίκτυο που λειτουργεί συμπληρωματικά. Και τι κάνουν - συγχωνεύσεις με μεγάλους εκδοτικούς οργανισμούς, ποιότητα στα άρθρα και προσφορές.

Από δισκάκια τον τελευταίο καιρό δεν πιστεύω να έχετε παράπονο. Κάτι ντοκυματαίρ, κάτι διαφημιστικά, κάτι αρχάγγελοι... Ελπίζω όταν τελειώσουν αυτά να πιάσουν παλιές στρατιωτικές σειρές π.χ το αυστραλέζικο ambush - με τορπιλάκατο ένα θυμάμαι καλά - η φρεγάτα Ηρώ (αυτό ήταν βρετανικό) , για να πιάσουμε τα πλοία λόγω συνθηκών, φυσικά επεισόδια της μάχης κτλ (εντάξει όνειρα κάνουμε). Για sci-fi που λατρεύω δεν το συζητώ, είδα το περιοδικό που το έβγαζε πως φαλήρισε...

Το model expert επεβίωσε επειδή και διατήρησε την ποιότητα στην ύλη του (γιαυτό και το αγοράζαμε) και προφανώς επειδή οι εκδότες του μπόρεσαν και να αντεπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος παραγωγής και κυκλοφορίας του.

Τώρα που είναι μόνο του, πρέπει να εξακολουθεί να προσέχει τους πελάτες του για να το προσέχουν και αυτοί. Ο αριθμός των σελίδων του και το χρώμα τους είναι αρκετά ικανοποιητικά. Όσο για την ύλη, υπάρχουν μοντελιστές καλοί να την προμηθεύσουν, αρκεί να ξέρουν ότι σε 4 μήνες θα δημοσιευτεί άρθρο τους. ʼλλωστε, όπως μπορείτε να δείτε σε σχετικό θέμα, αρκετοί  από το forum ονειρεύονται να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον μοντελισμό

Αποσυνδεδεμένος πυροβολητηςΜ48

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:51:11 πμ »
παιδια εδω που τα λεμε το περιοδικο ειναι λιγο μουφα,υπαρχει για να υπαρχει,ειστε ευχαρηστημενοι απο τη παρουσιαση τον μοντελων?ειστε ευχαρηστημενοι απο τα θεματα?μονο φωτογραφιες!αυτο γινεται διοτι δεν υπαρχει ανταγωνισμος!μουφα εντελος το περιοδικο!εχω πανω απο 200 μοντελιτικα περιοδικα κ μπορω να κρινω!αρε που ειναι το modelling αγαπητοι συναδελφοι.........περιοδικαρα ητανε!λυπαμαι που ο χωρος μας δεν εχει αξιολογα περιοδικα!ξεφτιλα.....τιποτα αλλο.......
ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ ΤΙΜΗΣΩ
             355 ΕΜΑ

Αποσυνδεδεμένος Mastoras

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Tomania
  • "Beauty, is in the eye of the beholder"
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:10:09 πμ »
Αγαπητέ πυροβολητήΜ48 ,θα έλεγα οτι έπεσες διάνα !Τα είπες λίγο "κατσαρά" βέβαια ,αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου.Το περιοδικό που αναπολώ εγώ πάντα είναι το "Μοντέλο". :(

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:17:32 πμ »
Το περιοδικό που αναπολώ εγώ πάντα είναι το "Μοντέλο". :(

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑΡΑ τι να λεμε τωρα,και το Modelling καλο αλλα κι αυτο κλωνος του ΜΟΝΤΕΛΟΥ ηταν,ετσι το βλεπω εγω τουλαχιστον...
Παντως ποιοτικα το MODEL EXPERT στεκεται με αξιωσεις,τωρα απο θεματολογια κι εμενα με χαλάει καπως...γουστα ειναι αυτα. (αυτο το αρθρο για το B-24 πριν λιγα τευχη το ειδατε  :?: :shock: :shock: :shock:)

Αποσυνδεδεμένος Theios Nontas

• Scale 1/48
  • *
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:12:28 μμ »
 Φίλοι μου μην πέφτετε στην λούμπα της νοσταλγίας...
Το Μοντέλο και το Modelling αν τα κρίνει κανείς αντικειμενικά με τα δεδομένα της εποχής τους, και πολύ περισσότερο με τα σημερινά, δεν ήταν τίποτε σπουδαίο.
 Απλά στην εποχή του  Ελληνικού μοντελιστικού σκότους φώτισαν αμυδρά και οδήγησαν πολλούς να βρούν το δρόμο τους, ιδιαίτερα αυτούς που δεν είχαν ανακαλύψει τα ξένα περιοδικά.
Είχα σχεδόν όλα τα τεύχη, και πριν χρόνια πήγαν για ανακύκλωση...

Για μένα έτσι φαίνεται η αξία ενός περιοδικού:  αξίζει αυτό που μετα απο 20-30-40 χρόνια το έχεις ακόμα στη βιβλιοθήκη σου και κατά καιρούς το χρειάζεσαι και ανατρέχεις εκεί για πληροφορίες.
 Τι να το κάνω το τεύχος του Μοντέλου σήμερα? να διαβάσω πώς έφτιαξε ο Τσώνος το Sunderland της Airfix πριν 20 χρόνια?  Οι τεχνικές, τα εργαλεία, τα αξεσουάρ, δεν έχουν καμμία σχέση με τη σημερινή εποχή. 

Εδώ και πολλά χρόνια δεν αγοράζω περιοδικά παρα μόνο αν περιέχουν πρωτότυπο και αδημοσίευτο υλικό που με ενδιαφέρει. Ολες τις υπόλοιπες ανάγκες μου τις καλύπτει το διαδύκτυο (νέα προιόντα, δουλειές μοντελιστών, νέες τεχνικές υλικά και εργαλεία, εκθέσεις κλπ).

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 10:07:17 μμ »
Γιατί άραγε εχω ολα τα τεύχη της Πτησης από το 12 μεχρι το 42 και κανενα από τα τωρινά? Γιατι προσέχω τα τεύχη του Μοντελου και του Μodelling ενω του Model Expert οχι και τόσο? Αφορά προσωπική μου αίσθηση οτι ενώ βλέπω και καλύτερα μοντέλα (ας όψεται η πείρα και η τεχνική των κατασκευαστών τους αλλά και τα βελτιωτικά) και αρκετά προσεγμένα θέματα , χανουν στο κείμενο και δεν σε συνεπαίρνουν..
Και μην μου πείτε οτι μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις (παρεπιπτόντως δεν είναι κινέζικη παροιμία - πρόκειται από τα πιό επιτυχημένα και μακροχρόνια σλόγκαν των αμερικάνων διαφημιστών)
Πιστεύω οτι είναι θέμα έλλειψης ανταγωνισμού περιοδικών σε πρώτο πλάνο, και αρθρογράφων σε δεύτερο

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
Απ: Περιοδικο Model Expert
« Απάντηση #17 στις: Μαΐου 07, 2009, 11:46:10 μμ »
Για να μην ανοίξω νεο θέμα, το προσθέτω εδώ που έχει το σχετικό τίτλο.
Ελπίχω να μην ξυνπήσω και τη σχετική γκρίνια.
Λοιπόν,
κυκλοφόρησε το νέο τευχος του Model Expert (No 116)

Το αγόρασα κυρίως για τον έλεγχο των καταχωρήσεων της IPMS Ελλάδος (καθιερώθηκε πια μόνιμη παρουσία σε ειδική στήλη, κατι σαν ανακοινώσεις ή νέα του συλλόγου) και με την ευκαιρία σας ενημερώνω για τα εξής:

Πωλείται μαζί με ένα τεύχος της Στρατιωτικής Ιστορίας (απο τα "μεγαλα" των 164 σελ. , το 141/Μαιου 08 ή 142/Ιουνίου 08). το δικο μου είχε αυτό με τα βρετανικά sherman στην Αθήνα το Δεκέμβρη του '44  ::icon_thumright::
άρα στην κανονική τιμή των 6 ευρώ λαμβάνεις και ένα περιοδικό των 4 ευρώ. νομίζω καλή προσφορά, ιδίως για όσους έχουν όρεξη για μπολικο διάβασμα επι ιστορικών-στρατιωτικών θεμάτων.

Στα περιεχόμενα περιλαμβάνονται μόλις δυο μοντελιστικά άρθρα (ένα τεράστιο 72άρι Ju-290A-5 της revell από τον Παντελή Σπεράντζα και μια 75'αρα φιγούρα ρωμαίου εκατόνταρχου από τον Χρήστο Παναγιώτου)

Επίσης υπάρχει ως κύριο θέμα, το μάλλον οριακά καθυστερημένο ρεπορτάζ της περυσινής έκθεσης φιγουρών του STAR CLUB (η φετεινή έκθεση είναι σε 3 βδομάδες). Το καλό είναι ότι τώρα είχα την ευκαιρία να δω καλύτερα σε φωτογραφίες, πολλές απο τις φιγούρες που δεν είχα καταφέρει να δω στην έκθεση λόγω του ...σκοταδιού που επικρατούσε. μεταξύ των εκθεμάτων που παρουσιάζονται, τα οχήματα του Φίλιππου  ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: ::eusa_clap:: και σε μίνι άρθρο τα μοντέλα του φίλου επίσης Παναγιώτη Τας.

περιέχονται τα συνήθη νέα της Ελληνικής αγοράς (τα οποία είναι ομολογουμένως πολλά ιδίως για 35άρες φιγούρες) και ...αυτό είναι όλο.

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος George R

• Kapitän zur See
  • Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/35
  • DKM BISMARCK
    • Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων
« Απάντηση #18 στις: Μαΐου 11, 2009, 09:23:14 πμ »
Ωραία, και όσοι αγοράζουν όλα τα τεύχη της Στρατιωτικής Ιστορίας, τι θα την κάνουν την προσφορά, χαρτάκια για το γήπεδο?  Γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να δίνεται επιλογή, με ή χωρίς την προσφορά...
"Ich lasse mir doch mein Schiff nicht unter dem Arsch wegschiessen.  Feuererlaubnis !"

www.emioannina.gr

Αποσυνδεδεμένος Greg Filos

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: THESSALONIKI
« Απάντηση #19 στις: Μαΐου 11, 2009, 10:14:19 πμ »
Δέν είναι "κατηγορώ" αλλά πραγματική απορία..

Γιατί υπάρχεο ΤΟΣΟ μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης σχετικού άρθρου απο εκθέσεις μοντελισμού (Πήγασος, Star, κτλ) ?

Και μου κάνει εντύπωση γιατί τα θέματα αυτά συνήθως πουλάνε.

Αποσυνδεδεμένος Stavros

• Εκπρόσωποι Συλλόγων
  • Scale 1/32
« Απάντηση #20 στις: Μαΐου 12, 2009, 09:24:40 μμ »
Γιώργο,
λογική η παρατήρηση σου, αλλά είναι θέμα της προωθητικής τακτικής του εκδότη.

Γρηγόρη,
έχεις δίκιο και είναι συχνό πια φαινόμενο. μάλλον οφείλεται στον προγραμματισμό του περιοδικού έναντι των "έκτακτων" που συμβαίνουν.
ίσως ο Στέλιος, να μπορούσε να μας λύσει την απορία  :?:

::salut::
Σ.Σ.

Αποσυνδεδεμένος jim-eta

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #21 στις: Μαΐου 14, 2009, 04:55:09 μμ »
Πλέον το περιοδικό δεν στέκει κατά την γνώμη μου,δεν προσφέρει τίποτα από πλευράς θεμάτων και τα περισσότερα άρθρα αφορούν φιγούρες.Καλώς ή κακώς ο μοντελισμός παίζεται ειδικά στον ελλαδικό χώρο μεταξύ αεροσκαφών και αρματικών θεμάτων η φιγούρες  το 95% των μοντελιστών δεν μας ενδιαφέρουν αν θέλουμε υπάρχουν ξενόγλωσσα περιοδικά ειδικευμένα με φιγούρες,τηλεκατευθυνόμενα ,κτλ.Το περιοδικό το έχω κόψει εδώ και 3-4 χρόνια γιατί είναι για μένα πατάτα πλέον και αν πάρω ένα τεύχος τον χρόνο θα είναι ευτύχημα.

Αποσυνδεδεμένος kap

• Κώστας Καπέλος
  • Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα...Ostfront
  • Ψυχή βαθιά!
« Απάντηση #22 στις: Μαΐου 15, 2009, 11:26:30 πμ »
Δεν είχα χάσει κανένα τεύχος από το Νο 10 μέχρι το Νο 90-100 και μάλιστα ήμουν συνδρομητής για κανά δυο χρόνια...
Πλέον βλέπω ότι δεν μου προσφέρει τίποτα πια και ζήτημα αν θα το πάρω 1 φορά το χρόνο και πραγματικά δεν ξέρω τι φταίει... ::dontknow::
Ψυχή βαθιά!

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #23 στις: Μαΐου 15, 2009, 12:46:05 μμ »
Προσωπική μου άποψη, τα τεχνικά άρθρα που σαν πιτσιρικάδες διαβάζαμε στο ΜΟΝΤΕΛΟ και το MODELLING δεν παίζονται, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.
Σας θυμίζω άρθρα του Τσώνου για αερόψυκτους και υδρόψυκτους κινητήρες, άρθρα για κατασκευές πραγματικά βήμα βήμα.

Καταλαβαίνω ότι τα κόστη σήμερα ίσως δεν επιτρέπουν μία τέτοια προσέγγιση. Όμως και πάλι υπάρχουν άρθρα και "άρθρα"! Συγκρίνατε ένα καλό άρθρο του τσέχικου τύπου, με ένα καλό αμερικάνικης έκδοσης και θα καταλάβετε τι εννοώ...

Από την άλλη βέβαια ποιος έχει χρόνο να μοντελάρει και να φωτογραφίζει και τόσο αναλυτικά ταυτόχρονα. Ίσως αυτός να είναι και ο λόγος της μεγάλης επιτυχίας του forum "μας": Η εύκολη πρόσβαση στην δημοσίευση, χωρίς μετακινήσεις. Το ψηφιακό μέσο σε όλου του μεγαλείο :-)

Τα κεφάλια μέσα... Επιστροφή στην εργασία!

Φιλικά,
Διονύσης

Αποσυνδεδεμένος DIO

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Sydney, AU
  • Ας κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε...
    • Dio's Scale Models
« Απάντηση #24 στις: Μαΐου 15, 2009, 12:47:45 μμ »
ΥΓ.
Έχω όλες τις ΠΤΗΣΕΙΣ από το 2 (!!!) έως σήμερα...
Όλα τα ΜΟΝΤΕΛΑ και ΜODELLING.
Τα MODEL EXPERT κράτησα απλώς μερικές σελίδες σε κάποια ντοσιέ.
Φιλικά,
Διονύσης

Tags: