Αποστολέας Θέμα: Hello & Help please  (Αναγνώστηκε 2711 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος U-47 Commander

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: Γλυφάδα
Hello & Help please
« στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 09:31:58 μμ »
Επιτέλους βρισκω ενα ελληνικο site.Ασχολουμαι εδω και 10 χρονια με τα υποβρυχια αλλα η αποπειρα μου να κτασκευασω ενα KILO 636 της TRUMPETER απετυχε παταγωδως.αν μπορει καποιος να με βοηθησει στο να βρω καταστηματα που πουλουν kit αλλα και αλλα ειδη θα βοηθουσε ιδιαιτερα.Μενω κοντα στην γλθφαδα και δεν εχω ιδεα που μπορω να βρω τετοια πραγματα.καθε βοηθεια ειναι καλοδεχουμενη.

Αποσυνδεδεμένος Eagle

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ναύπλιο
  • ΕΛΛΑΣ
Απ: Hello & Help please
« Απάντηση #1 στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 09:40:39 μμ »
Καλώς ήρθες φιλε στην παρέα μας! Αν και δεν είμαι ειδικός στα υποβρύχια πέρνα μια βόλτα από τα καταστήματα της οδού Ιπποκράτους έχουν πολλά κιτ και εργαλεία. Τώρα όσον αφορά τεχνικές και συμβουλές εδώ είμαστε!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
« Απάντηση #2 στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 10:17:44 μμ »
kαλώς ήρθες στην παρέα μας. Πρέπει οπωσδήποτε να κανεις μία βολτα απο Ιπποκράτους, να δεις τι υπάρχει και σε παρελκόμενα - χώρια που θα δεις 2 έτοιμα μοντελα μερικών 100άδων ευρώ και θα κλάψεις ( φαντάσου οτι το λέω εγώ που δεν με ενδιαφέρουν τα πλοία).
Σου παραθετω και δύο πηγές απο το διαδίκτυο, αν και κατι μου λέei οτι θα τις έχεις βρεί ήδη
www.u-96.net
και το εξαίρετο
www.uboat.net που είναι μία απο τις καλύτερες ιστοσελίδες ανεξαρτήτου θεματος που έχω συναντήσει στο διαδίκτυο

Αποσυνδεδεμένος 117tacan

• Οι διακοπές τελείωσαν ...
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Zante
  • Είναι πολλά τα άφτιαχτα...
« Απάντηση #3 στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 10:53:45 μμ »
Καλώς ήρθες Commander :D
Η κριτική είναι εύκολη, ...η δημιουργία είναι δύσκολη

Σβήσε και άλλα ::glossa:: ΜΠΡΑΒΟ ΡΟΥΛΑ ::award_1:: SXUWP ::award_1::

Αποσυνδεδεμένος Dante

• Scale 1/48
  • *
  • Αλέξανδρος
« Απάντηση #4 στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 10:56:30 μμ »
Καλως ηρθες φιλε μου στην παρεα μας. Μονο με υποβρυχια ασχολεισαι :?:

Αποσυνδεδεμένος RHO.Steel

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΡΟΔΟΣ
  • Αντώνης
« Απάντηση #5 στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 11:03:59 μμ »
Καλώς ήρθες Commander, και καλή διασκέδαση.
Dante μπορεί να έφτιαχνε μόνο υποβρύχια, ΑΛΛΑ εδώ που ήρθε το βλέπω να κάνει ένα zapping σε όλα τα θέματα, και πρώτα με ένα άρμα.

Αποσυνδεδεμένος Viper

• Modelclub.gr
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Χωματερή της Ευρώπης
  • Keep modeling !
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
« Απάντηση #6 στις: Ιανουαρίου 21, 2007, 11:43:00 μμ »
καλως ηρθες 8) τα υποβρυχια μου αρεσουν κι εμενα πολυ :twisted: περνα σε καμια σαββατιατικη συναντηση για καφε και βολτα στα καταστηματα :wink:

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 07:32:56 μμ »
Αγαπητοι συναδελφοι.Ευχαριστω που ανταποκριθηκατε στο καλεσμα του καμμενου υποβρυχιομανη.Ανεβηκα σημερα ιπποκρατους και πραγματικα ολα αυτα που αναφερατε επαληθευτηκαν.Ειδα μερικα μοντελα που ειναι πραγματικα απιστευτα.ειδικα το u-47 της amati ηταν ολα τα λεφτα.τελικα σθμβιβαστηκα με το ιστορικο κ-19 το οποιο ομως ηταν σε κλιμακα 1:350(αρκετα μικρο).ενεδωσα μονο και μονο στην αγορα του αφου προκειται για ιστορικο στοιχειο.Για τους φιλους που ρωτουν η αληθεια ειναι οτι προτιμω να ασχοληθω με οτι πλεει και οχι με αεροπλανα η αυτοκινητα καθως η συλλογη μου απο αεροπλανα του β ππ ειναι ηδη καλη.

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Over the hills and far away...
« Απάντηση #8 στις: Ιανουαρίου 22, 2007, 11:51:09 μμ »
Καλώς ήρθες και αναμένουμε φωτό :!:
Και μιά απορία άν μου επιτρέπεις... αφού ασχολείσαι τόσα χρόνια, απο πού ψώνιζες τα μοντέλα σου :?:

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:10:20 πμ »
Καλώς ήρθες και αναμένουμε φωτό :!:
Και μιά απορία άν μου επιτρέπεις... αφού ασχολείσαι τόσα χρόνια, απο πού ψώνιζες τα μοντέλα σου :?:
Δεν υπάρχει μόνο το μοντελιστικό τρίγωνο της Ιπποκράτους ξερεις... Στην Γλυφάδα αμεσως αμεσως εαν θυμαμαι καλά υπήρχαν 3 καταστήματα, με στατικά και τηλεκατευθυνόμενα θεματα και στην αργυρούπολη και ηλιούπολη από 2. Τωρα είναι 1-3-2 εαν τα θυμαμαι καλα
Και για να πιάσουμε πάλι τις ιστορίες μοντελισμού στην Ελλάδα, Ο Γρηγόρης της Αργυρουπολης (G.E hobbies) ήταν αρχικα πολύ πιο κατω, το Dominion ειχε παλια στατικά και ήταν και 2 καταστήματα

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:15:47 πμ »
Εγώ τα ξέρω αυτά που λές αλλά το παλληκάρι γράφει:

...αν μπορει καποιος να με βοηθησει στο να βρω καταστηματα που πουλουν kit αλλα και αλλα ειδη θα βοηθουσε ιδιαιτερα.Μενω κοντα στην γλθφαδα και δεν εχω ιδεα που μπορω να βρω τετοια πραγματα...

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 04:03:04 πμ »
Καλώς όρισες Commander και πολλές καλές καταδύσεις στο forum και την παρέα μας.  :)

Υ.Γ.1 Πες στον AlexSSGTI να σου δείξει...το μπρελόκ του!

Υ.Γ.2 Υπάρχει ακόμη μοντελοκατάστημα στη Γλυφάδα;; (wildcat & ramfighter αναφέρθηκαν πιο πάνω)

Αποσυνδεδεμένος melpas1013

• Äéá÷åéñéóôçò
  • Scale 1/24
  • Τόπος: Όπου αργεί να ξημερώσει NOT! Όπου δεν θα ξημερώσει ποτέ...
  • Στούμπανος Κώστας
    • Image
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 07:17:19 πμ »
Καλημέρα και καλώς όρισες και από εμένα... Καλή παραμονή και κατασκευές...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 08:49:41 πμ »
Willkommen Herr Günther Prien!!!  :) καλώς ήρθες κι από μένα herr kommandant, σίγουρα εδώ θα πάρεις απαντήσεις για οτιδήποτε σε απασχολεί. (Ξέρω κάτι Γερμανικούλια, πιστεύω να μην τα σκότωσα πολύ  :mrgreen:)

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #14 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 12:58:57 μμ »
Aσχολουμουν 10 χρονια με υποβρυχια.αυτο δεν σημαινει οτι εφτιαχνα μοντελα κιολας.τα αεροπλανα που εχω ειναι μεταλλικα παραγγελια.τα ελαχιστα μοντελα που αποπειραθηκα να φτιαξω ηταν ενας τιτανικος της amati που ηρθε παραγγελια απο ιταλια αλλα τα υποβρυχια ηταν απο ενα καταστημα στη γλυφαδα που ομως ηταν πολυ ακριβο και ειχε ελαχιστη ποικιλια.Tα περισσοτερα εχουν πια κλεισει και το μονο που απεμεινε ειναι το frog το οποιο ειναι μαλλον ακριβο σε σχεση με αυτα της ιπποκρατους απο τα οποια εντυπωσιαστηκα.επισης απο αερογραφους πασχει καθωσ δεν ειχα δει ποτε κανεναν.μεχρι προτινος μαλιστα χρησιμοποιουσα ακρυλικα χρωματα σε σπρει απο χρωματοπωλειο.αυτο που αναρωτουμαι ειναι αν πραγματικα αξιζει ενασ αερογραφος και αν ειναι καλο το αποτελεσμα σε μεγαλες επιφανειες καθωσ σκοπευω να φτιαξω μεγαλα μοντελα...

Αποσυνδεδεμένος nino1969

• Τα θέλω ΟΛΑ ... γιατρέ μου ...
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Σώμα ΑΘΗΝΑ - ψυχή & πνεύμα στ'Ανάπλι
  • IPMS 1099 / MC 369
« Απάντηση #15 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 01:06:10 μμ »
Τότε η ενασχόληση και μόνο για 10 χρόνια  :shock: :shock: με τα u-boote θα πρέπει να σου έχει αποφέρει πλήθος γνώσεων και τρομερή εμπειρία επί του θέματος.
Ανυπομονούμε να δώσεις τα φώτα σου και σε μας τους "ερασιτέχνες"  :D. Προς το παρόν, μοντελιστικά πάντα θα πρότεινα να πάρεις φίλε μου το Type VIIC της Revell στην 1/72
το οποίο (από προσωπική εμπειρία) σε διαβεβαιώνω ότι είναι φοβερό κομμάτι (συνολ. μήκος αν θεμάμαι καλά 93cm!!!)

Αποσυνδεδεμένος Wildcat

• ...ή απλά Γάτος
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #16 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 06:19:02 μμ »
Τα υποβρύχια του Β'Π.Π. έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία... δέν μπορώ να πώ όμως το ίδιο για τα σύγχρονα που μοιάζουν σαν απλές τορπίλες :!:
Έχω υπο κατασκευή ένα Type IXB της Mini Hobby στην 1/200 (παρά την μικρή κλίμακα έχει μήκος περίπου 40cm) το οποίο έχει μείνει στην άκρη περιμένοντας να βρεθεί όρεξη για scratch κατασκευή των ρελιών... Θέλω και οπωσδήποτε ένα Type VII - που στα μάτια μου τουλάχιστον είναι το πλέον αναγνωρίσιμο σκαρί υποβρυχίου - αλλά το 72άρι της Revell είναι πολύ μεγάλο για τα γούστα μου :oops: (κατα πάσα πιθανότητα πάντως θα χτυπήσω και τον Παπανικολή Type 214 της Revell όταν κυκλοφορήσει :wink:)

@ Pz-Panos: στη Γλυφάδα ξέρω τα καταστήματα που διαφημίζονταν παλαιότερα στα περιοδικά αλλά δέν έχω πάει ποτέ, ούτε ξέρω ποιά υπάρχουν ακόμα... :wink:

Αποσυνδεδεμένος mmaker

• Scale 1/32
  • *
  • modelclub.gr
    • Ελληνική Μοντελιστικη Κοινότητα
Απ: Απ: Hello & Help please
« Απάντηση #17 στις: Ιανουαρίου 23, 2007, 06:51:44 μμ »
επισης απο αερογραφους πασχει καθωσ δεν ειχα δει ποτε κανεναν.μεχρι προτινος μαλιστα χρησιμοποιουσα ακρυλικα χρωματα σε σπρει απο χρωματοπωλειο.αυτο που αναρωτουμαι ειναι αν πραγματικα αξιζει ενασ αερογραφος και αν ειναι καλο το αποτελεσμα σε μεγαλες επιφανειες καθωσ σκοπευω να φτιαξω μεγαλα μοντελα...
Καλώς μας ήλθες φίλε μου!
Αν σκέφτεσαι να φτιάχνεις μόνο υποβρύχια με απλά βαψίματα που μόνο κάποιο μασκάρισμα θέλουν,μπορείς να την βγάζεις με σπρέυ ή και κάποιον απλό αερογράφο με τιμή γύρω στα 20EUR ή λίγο παραπάνω.
Μαζί με τον αερογράφο λόγω του ότι θες και αέρα,έχεις τρεις επιλογές.
Ή χρησιμοποιείς φιάλες που είναι εξαιρετικά αντιοικονομικές μακροχρόνια και έχουν το πρόβλημα της μη σταθερής πίεσης και υγροποίησης του αέρα,
ή παίρνεις ένα μικρό φθηνό κομπρεσέρ,
ή τέλος, δίνεις κάποιο σεβαστό ποσό(περίπου 200-300EUR) και λύνεις το πρόβλημα σου μια για πάντα.
Γνώμη μου είναι,καλύτερα να επενδύσεις σε ένα καλό κομπρεσέρ με έναν απλό αερογράφο(αν θεωρείς ότι θα ασχοληθείς και μακροχρόνια με το χόμπυ),και κάποια στιγμή στο μέλλον που ίσως χρειαστείς κάποιον αερογράφο καλύτερων επιδόσεων και για άλλα είδη μοντέλων,να πάρεις κάποιον καλύτερο... :wink:
Γιώργος   
Ναι,φτιάχνουμε και κοσμήματα!Κάντε ένα Like!
www.facebook.com/artnclay.gr

Αποσυνδεδεμένος Pz-Panos

• Scale 1/35
  • *
  • Homo Modelistus
« Απάντηση #18 στις: Ιανουαρίου 24, 2007, 07:04:35 μμ »
http://www.u-models.com  Αυτό μπορεί να σε ενδιαφέρει. (Το πρώτο τους κιτ είναι και "βολικό" σαν μέγεθος παρά την κλίμακα  :wink:  )

Αποσυνδεδεμένος KostasT

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ουαλλια/Αθηνα
  • Κωστας Τσιπας
« Απάντηση #19 στις: Ιανουαρίου 25, 2007, 10:50:15 μμ »
Καλως ηρθες φιλε, 8) τα υποβρυχια στατικα η τηλεκατευθηνομενα ειναι η αδυναμια μου :wink:
There is a very fine line between "hobby" and "mental illness."
Τι τραβαει η ανθρωποτητα...................................

Αποσυνδεδεμένος F-16rhs

• Scale 1/35
  • *
  • Καλαϊτζής Παναγιώτης
    • Image
« Απάντηση #20 στις: Ιανουαρίου 28, 2007, 11:39:30 μμ »
Καλως τον και καλο μοντελαρισμα "υποβρύχιε"!!!  :wink:

Αποσυνδεδεμένος ALEX_SSGTi

• Αλέξανδρος Βούρβαχης IPMS 1134/MC 341
  • MC crew
  • Scale 1/32
  • Τόπος: Πειραιάς
  • Μοdelling is just fun!
    • ModelClub.GR
« Απάντηση #21 στις: Φεβρουαρίου 01, 2007, 07:23:03 μμ »
...Υ.Γ.1 Πες στον AlexSSGTI να σου δείξει...το μπρελόκ του!...
\

Εχει κρυφτεί κάτω από το King Tiger!
Καλώς μας ήρθες!

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #22 στις: Μαρτίου 02, 2007, 09:14:02 μμ »
ΑΜΑΝ :!: :shock: :!:Πωτε μαζευτηκαν τοσες απαντησεις εδω;Ειχα και καιρο να κοιταξω...Γι αυτο θα κανω μια ενημερωση.Πηρα αερογραφο σχετικα απλο οπως μου ειπαν αρκετοι φιλοι.Επιδη βαρεθηκα τις φιαλες ::glossa:: πηρα ενα κομπρεσορι απο φανοποιειο.ειναι τερας :shock: αλλα λεει!!! :twisted:Εχω κατασρεψει απειρα μοντελα μεχρι να μαθω τα χρωματα(KILO,TYPE VIIB,TYPE XXI) αλλα αυτη τη στιγμη βαδιζω αργα προς την επιτυχια.Διαθετω ενα MIG-29 ενα TYPE XXI και ενα Tomcat που παλευω να γλιτωσω απο καταστροφη.Ελπιζω να παραδωσω το mig αθικτο γιατι στον πουτιν δεν αρεσει να του χαλανε τα αεροπλανα :mrgreen:

Αποσυνδεδεμένος SKAMMAN

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: ΣΥΡΟΣ
  • ΠOΙΟ ABRAHMS? CORNET-E Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
« Απάντηση #23 στις: Μαρτίου 05, 2007, 01:32:16 μμ »
Καλώς μας όρισες skiper.Ανέβασε φωτο να δουμε τους λύκους των θαλασσών. Έπρεπε να σε είχε ο Deniz αφού ασχολεισαι με βππ.Αστειευομαι.παντως περιμενω φωτό αφου και εγώ ασχολούμαι με υποβρύχια και γενικά με πλοία βππ και οχι μόνο.
Πολλά μοντέλα στο κουτί, λίγα στη βιτρίνα!

Αποσυνδεδεμένος d`art design

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
« Απάντηση #24 στις: Μαρτίου 08, 2007, 05:10:02 μμ »
Δεν έχω ιδέα απο υποβρύχια αλλά θα αλλάξει αυτό. Φαντάζομαι θα βοηθήσεις εεε?
 Καλοσόρισες λοιπόν και καλές δημιουργίες.

Tags: