Αποστολέας Θέμα: MAZ-7410 with T-80BV Modelcollect 1/72  (Αναγνώστηκε 888 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Petros Kuwait

• Scale 1/144
  • *
  • Τόπος: KUWAIT
  • modelclub.gr
MAZ-7410 with T-80BV Modelcollect 1/72
« στις: Ιουλίου 25, 2020, 01:03:19 μμ »
Ύστερα από πολλούς μήνες κατασκευής κατάφερα και τελείωσα τον σοβιετικό αρματοφορέα.
Λίγα λόγια για το κιτ: Το κιτ του τράκτορα ΜΑΖ-7410 και του τρέιλερ είναι μονόδρομος για όποιον θέλει ένα κιτ στη μικρή κλίμακα με λεπτομέρεια από 35άρι.
Είναι το τρίτο αρματικό θέμα που κατασκευάζω, είμαι ( ήμουν) μόνο αεροπλανάς, αλλά τώρα έχω αρχίσει να εθίζομαι στα αρματικά θέματα.
Το κιτ τράκτορα/ τρέιλερ είναι πολύ λεπτομερές, κινητήρας, αναρτήσεις, σύστημα μετάδοσης και τα λάστιχα από μαύρο μαλακό βινύλιο. Ευχαριστήθηκα τη λεπτομέρεια και την ακρίβεια.
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά, το κιτ δεν έχει καθόλου σημεία ευθυγράμμισης των κομματιών, μου πήρε ώρες να ευθυγραμμίσω τα 10 κομμάτια του σασί, οι αναρτήσεις και οι τροχοί δεν έρχονται στην ευθεία με τίποτα, πολύ δύσκολα. Η καμπίνα το ίδιο, δεν είναι για άπειρους και ο έμπειρος μοντελιστής θα δυσκολευτεί. Έφτασαν στιγμές που ήθελα να το παρατήσω, τέτοια απελπισία με έπιανε.
Το Τ-80BV το ίδιο δύσκολο στο αλφάδιασμα, οι βραχίονες των εδαφιέων τροχών δεν ευθυγραμμίζονται, η λεπτομέρεια όμως είναι εκλειπτική, οι ερπύστριες είναι κομμάτι-κομμάτι και πολύ λεπτομερείς.
Δεν γνωρίζω το αντίστοιχο κιτ της ZVEZDA τι λεπτομέρεια έχει, αλλά της REVELL το πετάει εκτός συναγωνισμού.
Δεύτερο μεγάλο πρόβλημα είναι οι οδηγίες συναρμολόγησης και βαψίματος της Modelcollect.
Έχω κατασκευάσει το Β-2 της ίδιας εταιρίας και ήμουν υποψιασμένος.
Κάποια στάδια λείπουν και έπρεπε να ανατρέξω σε φωτογραφίες για να μπορέσω να καταλάβω που μπαίνουν. Τα κομμάτια παρέχονται στα πλαίσια αλλά είναι άγνωστο που κολλάνε.
Για τα decals ούτε λόγος, παρέχεται μια μεγάλη, για αρματικό θέμα, καρτέλα και δεν λέει που θα τα βάλεις!!!!!!
Το βάψιμο έγινε με τα χρώματα ΑΜΜΟ MIG 083 και με της Gunze 135/136 για highlights και shadows.
Πληθώρα σκόνεων και λαδιών χρησιμοποίησα για το βρόμισμα και δώσω βάθος.
Συμπερασματικά: πολύ δύσκολο κιτ για έμπειρους, πολύ λεπτομερές και ακριβές, ένας έμπειρος μπορεί να παρουσιάσει τους τροχούς σε διαφορετικό ύψος και να το τοποθετήσει σε διόραμα με έντονο ανάγλυφο.
ʼρμα και φορέας είναι τα καλύτερα στην 1/72, συνιστώνται στους λάτρεις των σοβιετικών θεμάτων.
Παρόλο που με δυσκόλεψε παρήγγειλα το SMERCH, BMP3 και το 8Χ8 τράκτορα της ΜΑΝ, είναι λεπτομερεί κιτ με προβλήματα, αλλά λεπτομερει.
Επόμενο project ο αρματοφορέας της TAKOM με το Μ1Α2  ABRAMS SEP II, όταν το τελειώσω θα τα βάλω δίπλα δίπλα για σύγκριση, από ότι έχω δει στο youtube της ΤΑΚΟΜ ο Μ1070 δεν είναι τόσο λεπτομερές όσο ο ΜΑΖ της Modelcollect.

Tags: