Αποστολέας Θέμα: PhotoEtched και λοιπά  (Αναγνώστηκε 1160 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Babinis

• Scale 1/144
  • *
  • modelclub.gr
PhotoEtched και λοιπά
« στις: Ιουλίου 02, 2020, 10:01:11 πμ »
ερωτήσεις σχετικά με φωτοχαραγμένα:

1)Τα άβαφτα, τα περνάμε με primer πρίν?? Τα βάφουμε πριν τα κολλήσουμε (π.χ. ζώνες)
2)Το φίλμ που έρχεται μαζί για τα όργανα, με τί κόλλα τα κολλάμε στο πλαστικό και μετά με τί κόλλα κολλάμε πάνω του τα φωτοχαραγμένα?

Πρώτη φορά μετά απο πολλά χρόνια μοντελάρω και πάλι και καθώς το hurricane μου είναι ακόμα χωρίς διάφανα (ενα μήνα plus για να έρθει αντικατάσταση) και έμπλεξα με ενα κιτ της Italeri (Spitfire Mk Vb) μαζί με το κόκπιτ της Eduard (άβαφτο). Έχω και τα Decals της LM και είπα να το κάνω Ελληνικό VB με Desert Camo όπως πετούσε με την 335 (ή 336, δεν θυμάμαι ) στην βόρεια Αφρική το 43.

Αποσυνδεδεμένος dsk

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Ελλάδα
Απ: PhotoEtched και λοιπά
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 02, 2020, 04:51:12 μμ »

1)Τα άβαφτα, τα περνάμε με primer πρίν?? Τα βάφουμε πριν τα κολλήσουμε (π.χ. ζώνες)

Εμενα με βοηθαει πάντα να τα ασταρωσω πριν το βάψιμο γιατι και η πρόσφυσή τους δεν είναι και η καλύτερη.
Αν μπορείς να τα βάψεις μετά τη κόλησή τους θα έλεγα είναι καλύτερα για να αποφύγεις να σου χαλάσει η κόλα το χρώμα..

Για το 2ο ερώτημα, δεν έχω ιδέα..

Αποσυνδεδεμένος Sernak

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Που είπες;;
Απ: PhotoEtched και λοιπά
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 02, 2020, 07:04:26 μμ »
ερωτήσεις σχετικά με φωτοχαραγμένα:

2)Το φίλμ που έρχεται μαζί για τα όργανα, με τί κόλλα τα κολλάμε στο πλαστικό και μετά με τί κόλλα κολλάμε πάνω του τα φωτοχαραγμένα?

Καλησπέρα,

Μπάμπης είναι το μικρό σου;

Λοιπόν αγαπητέ συνάδελφε καταρχάς μπράβο που επέλεξες τα άβαφτα φωτοχαραγμένα γιατί τα βαμμένα είναι για τα #2$%&!

Προσωπικά τα πήρα μία φορά και από τότε είπα ποτε ξανά!!

Τώρα όσο αφορά τα ερωτήματα σου έχουμε και λέμε...

Πρώτον, Βολεύει να τα περάσεις με πράϊμερ για τον λόγο που ανέφερε ο dsk. Εγώ κάνω το εξής, είτε θα τα τρίψω για να φύγει το βερνίκι που έχουνε βάλει και αρα να έχει καλύτερη πρόσφηση το χρώμα ή απλά θα τα περάσω με ένα χέρι οινόπνευμα και μετα κόλλημα με κυανοακρυλλική. Το βάψιμο το κάνω αφου τα έχω κολλήσει.

Για το δεύτερο ερώτημα σου μία απάντηση είναι το περνάς με βερνίκι και μετά αφού στεγνώσει το κολλάς με κυανοακρυλική και πάλι με την ίδια κόλλα από πάνω του το φωτοχαραγμένο κομμάτι. Ο λόγος που το κάνεις αυτό είναι για να μην θολώσει το φίλμ.

Καλη επάνοδο καί ότι θέλεις ρώτα, υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι εδω στο φόρουμ οι οποίοι είναι ῾῾κινητές μοντελιστικές εγκυκλοπαίδειες῾῾!!!!!

::geiasou::
There are only two types of aircraft, fighters and targets.

Tags: photoetched