Αποστολέας Θέμα: Citroën 15 six, 1:8 by Heller  (Αναγνώστηκε 1399 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος KonstantinF

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Κλίμακα 1/12 και άνω...
Citroën 15 six, 1:8 by Heller
« στις: Ιουνίου 28, 2020, 12:53:05 μμ »
Το κιτ της Heller θεωρείται από τα πιο δύσκολα στην 1/8 και η ενασχόλησή μου μαζί του (για δεύτερη φορά) μοιάζει να το επιβεβαιώνει... Φυσικά το νούμερο 2 βγήκε καλύτερο από το νούμερο 1 προ δεκαετίας, αλλά υπάρχουν ακόμα ατέλειες και μερικές άκομψες λύσεις. Η καλή συναρμογή απαιτεί προσεκτικά και πολλά dry fit, πράγμα που δεν είναι πολύ εύκολο δεδομένου του μεγέθους του μοντέλου. Οι οδηγίες είναι λεπτομερείς, η πιστή εφαρμογή τους ωστόσο δεν οδηγεί πάντα στην πιο εύκολη προσέγγιση για το μοντάρισμα. ʼσε που είναι στα γαλλικά και η μετάφραση στα αγγλικά δίνεται συνοπτικά στο τέλος του φυλλαδίου και απαιτεί φυλλομέτρημα μπρος-πίσω. Παρόλες τις δυσκολίες δεν θα απέτρεπα έναν πεπειραμένο μοντελιστή από να το επιχειρήσει - η κατασκευή ΟΟΒ επιβάλλεται... Ιδού τώρα μερικές φωτογραφίες του τελειωμένου μοντέλου:

Φωτογραφίες "στη φύση" αυτή τη φορά δεν θα υπάρξουν λόγω της ευθραυστότητας του μοντέλου που κάνει τις οποιεσδήποτε μετακινήσεις επικίνδυνες. Το ίδιο ισχύει - δυστυχώς - και για τη συμμετοχή του μοντέλου σε οποιαδήποτε έκθεση. Ευχαριστώ όλους για το συνεχές ενδιαφέρον τους 5 αυτούς μήνες και τις πολλές και χρήσιμες παρατηρήσεις!

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
Απ: Citroën 15 six, 1:8 by Heller
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 02, 2020, 11:25:54 μμ »
Συγχαρητήρια Κώστα,

Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα κατασκευή που παρακολούθησα προσεκτικά από την αρχή.

Αλλά αν κρίνω από την δουλειά που ήθελε και τις κακοτοπιές (π.χ. καθίσματα και καπώ) μόνο ΟΟΒ δεν θα το έλεγα.
Μιας και οι μετακινήσεις είναι επίφοβες, νομίζω θα του πήγαινε (και την αξίζει) φωτογράφιση με blue/green screen και πρόσθεση παριζιάνικου τοπίου στον Η/Υ.
Καλά περίμενες σωστή και πλήρη μετάφραση από γάλλους στ'αγγλικά;! Και να ξέρουν δεν θέλουν να μιλήσουν/μεταφράσουν σωστά...  :mrgreen:

Καμιά "θεά" DS  παίζει σ'αυτήν την κλίμακα;

Και πάλι μπράβο,

::salut:: Δ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 03, 2020, 12:06:10 μμ »
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη για τα καλά σου λόγια και το συνεχές ενδιαφέρον σου! Δυστυχώς η DS δεν βγήκε ποτέ σε μεγάλη κλίμακα, η Heller την έχει βγάλει στην 1/16. Πολλούς χαιρετισμούς!

Αποσυνδεδεμένος hellenicopter

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Τί Λωζάννη, τί Κοζάνη...
  • A.S.A.P.: As Scale As Possible
    • Hellenicopter
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 03, 2020, 12:29:11 μμ »
Καλημέρα,
Βρήκα αυτό σε πολύ "λογική" τιμή  :mrgreen: στην 1/8 αλλά νομίζω ότι είναι "ετοιματζίδικο"...:
http://www.minipdlv.fr/2019/01/une-somptueuse-citroen-ds-21-a-900-euros.html
Χαιρετισμούς,Δ.

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 03, 2020, 12:40:36 μμ »
Έτσι που το διαβάζω, δεν μοιάζει καν να είναι κιτ συναρμολογούμενο, αλλά έτοιμο φτιαγμένο μοντέλο... :(

Αποσυνδεδεμένος ramfighter

• Xrepi Model Collector
  • Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 03, 2020, 02:56:52 μμ »
  ::please::::spam_emoticon::
Ψάχνοντας στοιχεία για την citroen type H (πλησιάζουν τα 75χρόνα γενέθλιά της   ::sprechende_015::) διαπίστωσα οτι η εταιρία
Altaya είχε σχεδιάσει στην 1/8 συναρμολογούμενα  μοντέλα με προβαμμένα μεταλλικά μέρη της DS21, της Η και του 2CV.
Υποθέτω οτι ήταν προς τιμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της Citroen το 2019. (Mην χρησιμοποιήσω την λέξη αρπαχτή.)
Την DS κατόπιν την πήρε η ΙΧΟ που την προσφέρει νομίζω συναρμολογημένη.

Κωνσταντίνε, ελπίζω να μην σου έβαλα φωτιά στον προϋπολογισμό σου με αυτό το σχόλιό μου. ::sorry::
 ::offtopic::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 03, 2020, 04:12:41 μμ »
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα Κωνσταντίνε, στο μοντέλο ενός πολύ κομψού αυτοκινήτου κι ας θεωρείς κάποιες από τις λύσεις που έδωσες... άκομψες. Μπράβο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 03, 2020, 05:45:06 μμ »
  ::please::::spam_emoticon::
Ψάχνοντας στοιχεία για την citroen type H (πλησιάζουν τα 75χρόνα γενέθλιά της   ::sprechende_015::) διαπίστωσα οτι η εταιρία
Altaya είχε σχεδιάσει στην 1/8 συναρμολογούμενα  μοντέλα με προβαμμένα μεταλλικά μέρη της DS21, της Η και του 2CV.
Υποθέτω οτι ήταν προς τιμή της συμπλήρωσης των 100 χρόνων της Citroen το 2019. (Mην χρησιμοποιήσω την λέξη αρπαχτή.)
Την DS κατόπιν την πήρε η ΙΧΟ που την προσφέρει νομίζω συναρμολογημένη.

Κωνσταντίνε, ελπίζω να μην σου έβαλα φωτιά στον προϋπολογισμό σου με αυτό το σχόλιό μου. ::sorry::
 ::offtopic::
Ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη Γιάννο, αλλά όχι, δεν μου άναψες φωτιές... Μετά την εμπειρία με τον Σκαραβαίο (πολλά λεφτά για μια κατασκευή που δεν σε προβληματίζει και κρατάει μετά βίας ένα μήνα) δεν πρόκειται να επενδύσω σε άλλα "απλώς" συναρμολογούμενα, με εξαίρεση την Mercedes SLR (Γλάρο) της LeGrand που έχω παραγγείλει εδώ και ενάμισυ χρόνο και πιθανόν να έρθει σε έξι μήνες. Κι αυτή η εξαίρεση μόνο και μόνο για την μοναδικότητα του οχήματος...

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 03, 2020, 05:46:29 μμ »
Πολύ όμορφο αποτέλεσμα Κωνσταντίνε, στο μοντέλο ενός πολύ κομψού αυτοκινήτου κι ας θεωρείς κάποιες από τις λύσεις που έδωσες... άκομψες. Μπράβο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια και την συμπάθεια στην μικρή μου απογοήτευση Μάνο! Να 'σαι καλά!

Tags: