Αποστολέας Θέμα: Κατασκευή ευρωπαλέτας σε κλίμακα 1/35  (Αναγνώστηκε 1197 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος jojef

• Scale 1/144
  • *
Κατασκευή ευρωπαλέτας σε κλίμακα 1/35
« στις: Μαΐου 10, 2020, 11:35:15 πμ »
Κατ αρχάς να σας πω ότι παρακολουθώ τα θέματα που ανεβάζετε στο MC, καθημερινά εδώ και πολλά χρόνια. Μέσα από εδώ έχω εξελίξει πολλές τεχνικές και οφείλω ένα ευχαριστώ σε όλους εσάς τους αγνώστους προς έμενα που μοιραστήκατε και μοιράζεστε τις κατασκευές σας και τις γνώσεις σας. Δεν μου είχε δοθεί πότε η ευκαιρία να γράψω και εγώ κάτι. Έτσι επί της ευκαιρίας μιας κατασκευής που έκανα και θέλω την μοιραστώ μαζί σας θα ήθελα να πω τα εξής.Ασχολούμαι με το χόμπι από την δεκαετία του 80. Αγαπημένο θέμα είναι τα στρατιωτικά οχήματα στην 1/35, αν και έχω φτιάξει και κάποια αεροπλάνα σε διάφορες κλίμακες.
Τελειώνοντας ένα Μ88, ήθελα να φτιάξω μια παλέτα για να βάλω πάνω κάτι βαρέλια. Έτσι ψάχνοντας στο ίντερνετ είδα κάποιες κατασκευές. Mια μέρα, περιμένοντας σε ένα take away για να πάρω τον πρωινό καφέ, είδα διπλά στα καλαμάκια κάτι ξύλινους αναδευτήρες. Εκμεταλλευόμενος την ευγένεια του καταστηματάρχη πήρα καμιά πενηντάρια.
Γυρνώντας στο σπίτι και μετά από πολλές προσπάθειες, έφτασα στο αποτέλεσμα που βλέπετε στις φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: Κατασκευή ευρωπαλέτας σε κλίμακα 1/35
« Απάντηση #1 στις: Μαΐου 10, 2020, 12:34:29 μμ »
Πολύ ωραίες τις έκανες! Να γράφεις και να παρουσιάζεις πιο συχνά τώρα που άρχισες! Εγώ προτιμώ να κάνω τις παλέτες από evergreen για να έχω καλύτερο έλεγχο στα πάχη για την κλίμακα. Οι ξύλινοι αναδευτήρες είναι γενικά πολύ χρήσιμο υλικό για μοντελισμό και πάμφθηνο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #2 στις: Μαΐου 10, 2020, 05:13:04 μμ »
Φαίνονται πιστές στο σχέδιο, δεν ξέρω για την κλίμακα
( μέγεθος 1.20 Χ 0.80 η 1/1 ). Οι δικές σου πρέπει να
είναι λίγο μεγαλύτερες αλλά δεν πολυφαίνεται. Αυτά τα
ξυλάκια επίσης μπορεί να είναι φθηνά αλλά όχι και ότι
καλύτερο για κατασκευές. Σχίζονται για πλάκα και δεν
είναι τόσο συμπαγή που σημαίνει ότι δεν έχεις πλήρη
έλεγχο σε κοψίματα, τριψίματα κλπ.
Αναμένω το διόραμα. :lol:

Αποσυνδεδεμένος jojef

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Μαΐου 10, 2020, 05:47:47 μμ »
Να πω την αλήθεια...με το ματι του μάστορα είναι οι διαστάσεις χαχαχα. Σε ό,τι αφορά τα ξυλάκια ειναι χορηγία από γνωστή αλυσίδα take away χάρη στην ευγένεια του καταστηματάρχη.
Όσο για το διοραμα... μάλλον θα καθυστερήσει... άσε που δεν χωράει και στην βιτρίνα  :wink:

Tags: