Καλησπέρα σε όλους!
Ψάχνοντας πληροφορίες για ένα Tomcat του φίλτατου
@HARTMANN7 προέκυψε κάτι ενδιαφέρον με την φωτογραφία που φαίνεται παρακάτω

Είναι ένα F-14B της VF-103 τον Οκτώβριο του 1997 με BuNo 163224 (πλήρες link:
https://www.airfighters.com/photo/186998/M/USA-Navy/Grumman-F-14B-Tomcat/163224/?fbclid=IwAR20LLhexd2eLLeqpR2ENlSjSRjZaXV0VGHjVTGV4ht0zll_mK0yH6xFRSU )
Εκ πρώτης όψεως δεν φαίνεται κάτι περίεργο. Με πιο προσεκτική ματιά όμως, διακρίνονται τα ακροφύσια των GE έχοντας μία πιο σκούρα απόχρωση απ'ότι συνήθως.
Ενώ νομίζω σε όλους όσους ασχολούνται με σύγχρονα jet, η αναμενόμενη εικόνα του GE είναι η εξής

Αυτό ήταν ιδιαίτερο οπότε έκανα ερώτηση σε ένα Facebook group για τα F-14 και είχα την τύχη να μου απαντήσει κάποιος ο οποίος δούλευε στα αεροσκάφη εκείνη περίπου την εποχή. Αυτό που ανέφερε ήταν ότι όταν βρισκόταν στην VF-101 είχε δει αεροσκάφος το οποίο όντως φόραγε αυτούς τους ιδιαίτερους F110 και οι οποίοι είχαν πέταλα από ανθρακόνημα. Του έκανε εντύπωση και επειδή δεν τα είχε ξαναδεί θεωρεί ότι ήταν κάτι πειραματικό το οποίο εν τέλει δεν προχώρησε σε πιο εκτεταμένη κλίμακα. Ο άνθρωπος αυτός (μιας και το ζήτησε ο ίδιος και έδωσε την άδεια, το όνομά του είναι Justin Macezinskas) είχε την ευγενή καλοσύνη να παραθέσει τις παρακάτω φωτογραφίες οι οποίες δείχνουν λεπτομέρειες του ακροφυσίου από πολύ κοντά:

Δυστυχώς πέραν του αεροσκάφους με σειριακό 163224 τον Οκτώβριο του 1997, το οποίο φαίνεται στην πρώτη φωτογραφία δεν προέκυψε κάποιο άλλο με συγκεκριμένο σειριακό και χρονική στιγμή. Για το αεροσκάφος της 101 επίσης δεν δόθηκε σειριακός. Σαν σημείωση το F-14B 163224 μπορεί να το βρει κάποιος και με την συνήθη διαμόρφωση πριν ή μετά τον 10/1997.
Είναι περίεργο θέμα και πολύ ενδιαφέρον μοντελιστικά αφού οι GE φέρονται ευρέως και από τα F-16 οπότε αν κάποιος έχει φωτογραφίες αντίστοιχες είτε απο F-14 είτε από F-16 θα ήταν ενδιαφέρον να τις παρέθετε για συγκέντρωση πληροφοριών.
Προσωπικά δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο και δεν θυμάμαι να διαθέτω άλλη αντίστοιχη φωτογραφία είτε από F-14 είτε από F-16 εκτός και αν δεν την έχω προσέξει .... κάτι που δεν θεωρώ απίθανο.

Ανδρέας