Αποστολέας Θέμα: Mήπως το χει δοκιμάσει κάποιος? (SentioArt Βερνίκι Αγιογραφίας Γυαλιστερό)  (Αναγνώστηκε 1257 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος yianclout

• Scale 1/144
  • *
Καλημέρα.
Όπως ξανα-έγραψα κάνω πολιτικά θέματα ,απ το 1992,έτσι επειδή μ αρέσει.
Πριν δύο χρόνια ψάχνοντας για gloss βερνίκι για το κλείσιμο του εκάστοτε θέματος και λόγω της ιδιαιτερότητας των πολιτικών,που κυριολεκτικά είναι πολύ gloss,πήρα να δοκιμάσω αυτό απ το plaisio.
https://www.plaisio.gr/zografiki-diy/zografiki/agiografia/sentioart-verniki-agiografias-gialistero-dialitou-100ml_2708507

Έχοντας δοκιμάσει διάφορα βερνίκια και από αγορές που δεν έχουμε πρόσβαση,το αποτέλεσμα μ άρεσε,γιατί δίνει στο κάθε αεροσκάφος αυτήν την γυαλάδα που 'εκπέμπει' το πραγματικό.
Όμως δεν μου βγήκε πάνω από δυο φορές ...
Ή με διαλυτικό,ή με thinner μοντελισμού,ή με White spirit,ή με διαλύτη για σπέσιαλ βερνίκια,θολώνει το μοντέλο,βγάζοντας πάντα με αερογράφο κάτι σαν 'προϊόν' αράχνης,που με αναγκάζει να το βγάλω ,αλλά επειδή έχω βάλει τα σήματα,και πέρασα τα υπόλοιπα,μου χάλασε 2-3 μοντέλα.
Κάνω δοκιμές ξανά και ξανά αλλά δεν έχω το αποτέλεσμα της πρώτης και δεύτερης φοράς.
Αγόρασα ένα παρόμοιο ,που είναι λέει gloss αγιογραφίας και αυτό τα ίδια..
Αν έχει κάποιος δοκιμάσει με επιτυχία (που είμαι σίγουρος θα έχε εκπλαγεί),ας μου πει πως αραιώνεται ή τι κάνω λάθος.
Λέει για 10-30% αραίωση με white spirit,αλλά δεν...

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
Απ: Mήπως το χει δοκιμάσει κάποιος?
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 16, 2020, 06:15:17 πμ »
Ακρυλικό και προτείνει για διαλύτη white spirit;
Δοκίμασες με οινόπνευμα ή αλκοολούχο λοσιόν;

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 16, 2020, 09:29:24 πμ »
Το προϊόν λέει ότι είναι βερνίκι διαλύτη στο site. Αναφέρει συγκεκριμένα white spirit στο μπουκάλι; Θυμάσαι πώς το πέτυχες την πρώτη φορά; Έχεις δοκιμάσει με πινέλο; Βάλε αν μπορείς κάποια φωτογραφία γιατί δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοείς. Αν κάνει αυτό που συνήθως λέμε "αράχνη" για τον αερογράφο, σημαίνει ότι μένεις πολύ ώρα τοπικά και "πλημμυρίζει" το σημείο με βερνίκι. Δοκίμασε να το περάσεις με πολλά γρήγορα και ελαφριά περάσματα ώστε να προλαβαίνει να στεγνώσει πάνω στο μοντέλο. Επίσης πάτα τελείως τον αέρα κάτω στον αερογράφο αλλά όχι το βερνίκι προς τα πίσω. Το θόλωμα με μπερδεύει, κανονικά συμβαίνει στα ματ βερνίκια. Πάντως δοκίμασε όταν έχει στεγνώσει πάρα πολύ καλά (μετά από αρκετές ημέρες) να χαϊδέψεις το μοντέλο με ένα πολύ ψιλό ντουκόχαρτο (π.χ. 1200) για να διορθώσεις αυτά τα σημεία και μετά ξαναπέρνα πολύ ελαφρύ βερνίκι.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 16, 2020, 01:24:45 μμ »
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,το συγκεκριμένο το δοκίμασα με thinner της Humbrol,δεν θυμάμαι ακριβώς  πόσο αραίωσα,μετά ξεκίνησε η σαιζόνκαι το άφησα και προσπάθησα τώρα,.
Αφήνει ένα πέπλο από σκόνη..ένα σαν 'ψιλό βαμβάκι' και θολώνι..μια ύλη περίεργη σαν πολλή σκόνη ,που έγινε παχιά ΄που μοιάζει σαν βαμβάκι ψιλό.
Πήρα απότοπικό κατάστημα ένα τέτοιο που μου είπαν ότι είναι το ίδιο,καθότι το αγοράζουν αγιογράφοι,
https://dagiopoulos.gr/products/verniki_agiografias_01?variant=12296867807309&gclid=CjwKCAjwhOD0BRAQEiwAK7JHmJhbprYKD9Cfgu1TnpDF6EYxlSYzaeGGpgkP5M2WZPP7ad-YaiREqxoCGLsQAvD_BwE

Ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα και καμιάσχέση με την πρώτη καιδεύτερη σειρά.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 16, 2020, 01:26:23 μμ »
Στο δεύτερο γράφει πάνω ότι διαλύεται μέ white spirit,όχιο στο πρώτο.

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 16, 2020, 01:38:52 μμ »
Μάλιστα. Μου φαίνεται πολύ περίεργο... Πάντως το thinner της Humbrol δεν είναι white spirit. Θα δοκίμαζα με white spirit, όπως λέει η ετικέτα.

Δεν προσπαθείς να πάρεις ένα τηλέφωνο στο Art and Hobby που έχει τα buonarroti (το γράφει στην ετικέτα); Αυτές τις ημέρες εξυπηρετούν τηλεφωνικά στο 210 3221963 Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα. Γενικά ξέρουν τα προϊόντα που διακινούν ώστε να δώσουν απάντηση για τεχνικό θέμα.

• Scale 1/144
  • *
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 16, 2020, 03:30:53 μμ »
Το δεύτερο το δοκίμασα με ειδικό white spirit αγιογραφίας,είναι gloss αρκετά,αλλά όχι καμιά σχέση με το πρώτο..

Το πρώτο απ το plaisio δημιουργεί ένα πολύ gloss film,ιδανικό για πολιτικά αεροσκάφη.Πραγματικά εντυπωσιακό,αλλά δεν γίνεται  τίποτα και με το ειδικό spirit που πήρα πριν λίγο από μέρος που πουλάει αυτά τα ειδικά είδη..

Όταν λέει ακρυλικό,εννοείται μήπως με καθαρό οινόπνευμα γίνεται διάλυση,ή φωτιστικό αλκοόλ?
Ευχαριστώξανά.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 16, 2020, 04:15:52 μμ »
Δεν χρειάζεσαι απαραίτητα καθαρό οινόπνευμα. Αλκολούχος λοσιόν 93
βαθμών κάνει για διαλυτικό ακρυλικών. Πάντα με δοκιμή βέβαια καθώς
δεν ξέρω τι είδους "ακρυλικό" είναι αυτό.

Αποσυνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Αυγούστου 01, 2020, 04:50:07 μμ »
Τελικά έβγαλες άκρη με τα βερνικια? 
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Tags: