Μιας και η καραντίνα καλά κρατεί είπα να κάνω ένα μικρό διάλειμμα από τα αεροπορικά και να πιάσω ένα πολιτικό όχημα αυτή την φορά στο πλαίσιο του #menoume_spiti_GB.
Θα είναι το δεύτερο πολιτικό όχημα που πιάνω-το πρώτο ήταν της Airfix μία Aston Martin DB9 στην 1/32.
Ο λόγος για το Citroen Fourgon της Heller το οποίο επανακυκλοφορεί με νέα συσκευασία και αποτελείται από 138 κομμάτια:

Το κιτ εννοείται δείχνει την ηλικία του με το που ανοίγεις το κουτί....τα κομμάτια του, ειδικά το σασί και οι πλαινές πλευρές έχουν πάρει μία μικρή στρέβλωση και δεν ξέρω τί θα αντιμετωπίσω στη συνέχεια γιατί είμαι σίγουρος ότι κάπου θα μου δημιουργήσει πρόβλημα

Τα στάδια κατασκευής είναι αρκετά απλά, το δύσκολο όμως είναι να αποκρυπτογραφήσεις τις οδηγίες!Πραγματικά τέτοιες οδηγίες δεν έχω συναντήσει ξανά, εκτός του ότι έχουν αρκετά λάθη ως προς τον αριθμό των κομματιών και που μπαίνουν, είναι θολές έως δυσδιάκριτες σε κάποια στάδια!
Αποφάσισα επίσης να κάνω την δεύτερη από τις εκδόσεις που δίνει το κιτ, την νεότερη δηλαδή του 1964 και όχι του 1957, αλλά με μία διαφορά-δεν θα κάνω αυτή του κιτ που είναι μονόχρωμη-είπα να το πάω λίγο παρακάτω και έτσι πήρα και μερικά καλούδια ώστε να φτιάξω αυτό:

Και τα καλούδια που παρήγγειλα από motobitz (ευτυχώς τα είχα πάρει αμέσως μετά την αγορά του κιτ, γιατί τώρα με τον κορωνοιο μάλλον θα έμενα στην μονόχρωμη έκδοση του κιτ), ρητινένιοι τροχοί και καρτέλα σημάτων:

Η κατασκευή ξεκίνησε με τον κινητήρα,ιδιαίτερα απλός αλλά έτσι και αλλιώς στο τέλος δεν θα φαίνεται.Μετά πέρασα στο σασί και το αμάξωμα.Στόκος εννοείται ότι χρειάστηκε και η εφαρμογή αν και περίμενα να είναι χειρότερη, με επιμονή και υπομονή τα έφερα τόσο ώστε να χρησιμοποιήσω λίγο υγρό στόκο και ένα μικρό μήκος πλαστικού.Τα pin marks επίσης αρκετά αλλά ευτυχώς λόγω αρκετά μαλακού πλαστικού με λίγο τρίψιμο τα εξαφάνισα και αυτά:

Στη συνέχεια πέρασα στα παρελκόμενα,δηλαδή καπό κινητήρα, πίσω πόρτες, οροφή, ταμπλό και καθίσματα ενώ έφτιαξα και μάσκες για τα διάφανα μέρη:

Σήμερα το πρωί προχώρησα λίγο παραπάνω, έτριψα, στοκάρισα και είπα να κάνω ένα dryfit της οροφής με το υπόλοιπο αμάξωμα να δώ που βαδίζουμε:

Δυσκολεύτηκα λίγο μπορώ να πώ και αυτό λόγω της στρέβλωσης των κομματιών

. Αναγκαστικά έβαλα ένα κομμάτι από σπρου εσωτερικά για να κρατήσει τα δύο πλαινά στην σωστή θέση ώστε να μπεί σωστά η οροφή.Θα το αφήσω έτσι κάμποσες ώρες μπας και πάρει τις τάσεις και έρθουν τα κομμάτια σωστά.

Το εσωτερικό δεν έχω βρει φωτό για το χρώμα του στο συγκεκριμένο.Λογικά θα έπρεπε να είναι κίτρινο

:

Επίσης τους τροχούς του κιτ που είναι από βινύλιο έλεγα να τους χρησιμοποιήσω στην καρότσα και να αφήσω μόνο την πλαινή πόρτα ανοικτή ή μήπως όχι

:

. Έψαξα να βρώ τίποτα εργαλεία μπας και εμπλούτιζα και άλλο το πίσω μέρος ώστε να αφήσω και τις πίσω πόρτες ανοικτές αλλά στην 1/24 δεν βρήκα τίποτα εκτός από ένα παλιό κιτ της fujimi με garage tools, το οποίο και δυσεύρετο και ακριβό είναι.Τους τροχούς του βινυλίου πρέπει να τους περάσω με κάποιο βερνίκι μήπως για να μην χαλάσουν με τα χρόνια;
Αυτά για την ώρα, αναμένω τα σχόλια σας μήπως και με βοηθήσετε λιγάκι στις απορίες μου!