Συνέχεια της κατασκευής και "προχωρώντας" αρκετά γρήγορα για τα δεδομένα μου με αρκετές ώρες ημερησίως, πάω για ολοκλήρωση του project νωρίτερα απ΄ότι είχα προγραμματίσει από την αρχή

! Να και ένα καλό για το hobby μας σε σχέση με τις συνθήκες που ζούμε

!
Με χαρά σας παρουσιάζω την ολοκλήρωση του 1/3 του μοντέλου μου...

το οποίο μου έδωσε αρκετές δόσεις ψυχολογικής ανάτασης για να συνεχίσω στο υπόλοιπο...

Αρχικά ψεκάστηκε το Light Grey (FS36622) για τις κάτω επιφάνειες του μοντέλου χωρίς κανένα πρόβλημα. Στη συνέχεια ψεκάστηκε με κόκκινο χρώμα τα ακροπτερύγια των πτερύγων του κάθετου σταθερού, καθώς και τα "φιλέτα" των κύριων πτερύγων. Το μοντέλο τρίφτηκε σχολαστικά για να περαστεί με βερνίκι ακρυλικό gloss της Model Master.

Τα σήματα προήλθαν από την Icarus (48012) για το F/RF-84F. Σε αυτό το στάδιο αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ο χώρος που φιλοξενούνται τα ραδιοναυτηλιακά συστήματα του Α/φους. Σύμφωνα πάντα με φώτο του πραγματικού έγινε προσπάθεια απόδοσης της περιοχής αυτής με κατασκευή από την αρχή, και με υλικά κυρίως περισσευμάτων ρητίνης (πλαίσια) για τα κουτιά των συστημάτων και χαλκόσυρμα 0,1 και 0,2mm βαμμένο άσπρο για τις πλεξούδες των καλωδιώσεων τους. Κολάρα, κονέκτορες, φύσσες και σύνδεσμοι τοποθετήθηκαν σε επιλεγμένα σημεία κατασκευασμένα από λεπτό αλουμινόφυλλο (όχι των τροφίμων!). Μετέπειτα έγινε wash με αρκετά αραιωμένο μαύρο χρώμα σε όλες τις επιφάνειες του μοντέλου, με πάντα διακριτική απόδοση της εμφάνισής του.
Τελικό βερνίκι περάστηκε με το ακρυλικό Xtracrylix (Flat) που μου προμήθευσε από τα "πολεμικά" αποθέματα που έχει ο καλός φίλος Γιάννης Στουρνάρας...

δίνοντας του το τελικό φινίρισμα.

Τελευταίες εργασίες ήταν η τοποθέτηση των αερόφρενων σε ημι ανοιχτή θέση, η τοποθέτηση μερικών καλυμμάτων από τις πλευρικές ανοιχτές θυρίδες της ατράκτου, άλλες ακουμπισμένες στα φιλέτα της ένωσης των πτερύγων και άλλες αναρτημένες με μια "βίδα" στα πλαίσιά τους. Επίσης κατασκευάστηκαν και τοποθετήθηκαν τα φώτα ναυτιλίας από διαφανή πλαστικό.
Ολοκληρώνοντας το πίσω μέρος της ατράκτου τοποθετήθηκε στην κλίνη του και "δέθηκε σφικτά" με έναν ιμάντα πρόσδεσης. Οι μεταλλικοί γάντζοι πρόσδεσης προήλθαν από το set της INFINY Model (IMP - 48001R1).
Συνέχεια τώρα με το υπόλοιπο τμήμα του μοντέλου...