Αποστολέας Θέμα: Icy sparkles Dust (Deluxe materials) - Ελλαδα  (Αναγνώστηκε 1516 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Icy sparkles Dust (Deluxe materials) - Ελλαδα
« στις: Απριλίου 01, 2020, 05:38:42 μμ »
Επειδή οσο κ αν έψαξα δεν μπόρεσα να το βρω στα εγχώρια καταστήματα μήπως ξέρει κάποιος να μου δώσει λινκ απο κατάστημα σε Ελλάδα για να το παραγγείλω??
Φυσικά αν υπάρχει και κάτι άλλο αντίστοιχο δεν θα πω όχι,σκοπός μου είναι να αναπαραστήσω σπασμένα παρμπρίζ σε οχήματα. ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Kostis Pap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
    • coarse landscapes
Απ: icy sparkles dust(Deluxe materials)-Ελλαδα
« Απάντηση #1 στις: Απριλίου 01, 2020, 10:03:31 μμ »
Δεν είμαι σίγουρος τι είναι αυτό το προϊόν που θέλεις και τι θέλεις να αναπαραστήσεις; Είναι μικροί κρύσταλλοι οπότε θες να αναπαραστήσεις ψιλοθρυμματισμένο τζάμι; ʼρα κάτι σαν το ice sprinkles της AK?? Ή ίσως το snow microballons. Εκτός αν σου κάνουν αυτά που χρησιμοποιούνται ως γέμισμα για κυανοακρυλική. Τέλος μπορείς να χρησιμοποιήσεις σόδα ή αλάτι (ανάλογα την κλίμακα) αδιαβροχοποιημένο με κυανοακρυλική.

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #2 στις: Απριλίου 02, 2020, 09:23:20 πμ »
καλημερα,για αναπαρασταση σπασμενου τζαμιου με ενδιαφερει περνοντας ιδεα απο εδω..
http://www.scalemodelling.gr/el/2017/02/17/tamiya-volkswagen-124/
αν γινεται και με παραπλησιο οπως αυτα που αναφερεις οκ,αν γινεται και με σοδα η αλατι τοτε τελεια!!
απλα αυτο με την κολλα δεν το πολυκαταλαβα,αν θες εξηγησε το μου πιο αναλυτικα,for dummies :mrgreen:
 ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 02, 2020, 09:41:22 πμ »
Ωραία. Τώρα έχω καλύτερη εικόνα για το τι θέλεις να κάνεις. Νόμιζα ότι ήθελες θρυμματισμένα τζαμάκια να είναι διασκορπισμένα πχ. στο δρόμο ή τα καθίσματα.
Η σόδα και το αλάτι είναι υδατοδιαλυτά. ʼρα ο κίνδυνος είναι να διαλυθούν τελείως σε ένα άλλο υδατοδιαλυτό μέσο, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση η ατλακόλ (ή κάποιο άλλο ακρυλικό προϊόν νερού), και να μην πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Για αυτό σκέφτηκα να τα πλημμύριζες με κυανοακρυλική ώστε να αδιαβροχοποιηθούν, αν τα ήθελες διασκορπισμένα. Το υλικό που χρησιμεύει ως γέμισμα για κυανοακρυλική (που είναι αδιάβροχο) ίσως δεν είναι αρκετά λευκό και διαφανές για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά σκέφτομαι τη χρήση βερνικού enamel, αν έχεις διαθέσιμο.
Μια λύση, που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, θα ήταν να φτιάξεις ξεχωριστά το τζαμάκι από ατλακόλ και να ρίξεις από πάνω ένα μίγμα από σόδα και πολύ ψιλό αλάτι (π.χ. το περνάς από λεπτό σουρωτήρι) με κυανοκρυλική ή βερνίκι gloss enamel ώστε να έχεις το εφέ που θέλειες. Επειδή τα λέω αυτά λίγο θεωρητικά, θα κάνω κάποιες δοκιμές το απόγευμα με αυτά τα υλικά, που ήδη έχεις, και ξαναποστάρω το βράδυ.

Σε τι κλίμακα θέλεις να δουλέψεις;

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #4 στις: Απριλίου 02, 2020, 04:02:41 μμ »
kαι εγω σκεφτομουν να επερνες ενα διαφανες φυλο Α4 απο το πλαισιο τζαμπα και να του αλλαξεις τα φωτα με σοδες αλατια κλπ

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #5 στις: Απριλίου 02, 2020, 07:19:13 μμ »

kαι εγω σκεφτομουν να επερνες ενα διαφανες φυλο Α4 απο το πλαισιο τζαμπα και να του αλλαξεις τα φωτα με σοδες αλατια κλπ

το φυλο το εχω,σοδα,αλατι οκ την τεχνικη δεν καταλαβα :mrgreen:

Ωραία. Τώρα έχω καλύτερη εικόνα για το τι θέλεις να κάνεις. Νόμιζα ότι ήθελες θρυμματισμένα τζαμάκια να είναι διασκορπισμένα πχ. στο δρόμο ή τα καθίσματα.
Η σόδα και το αλάτι είναι υδατοδιαλυτά. ʼρα ο κίνδυνος είναι να διαλυθούν τελείως σε ένα άλλο υδατοδιαλυτό μέσο, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση η ατλακόλ (ή κάποιο άλλο ακρυλικό προϊόν νερού), και να μην πάρεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Για αυτό σκέφτηκα να τα πλημμύριζες με κυανοακρυλική ώστε να αδιαβροχοποιηθούν, αν τα ήθελες διασκορπισμένα. Το υλικό που χρησιμεύει ως γέμισμα για κυανοακρυλική (που είναι αδιάβροχο) ίσως δεν είναι αρκετά λευκό και διαφανές για να δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εναλλακτικά σκέφτομαι τη χρήση βερνικού enamel, αν έχεις διαθέσιμο.
Μια λύση, που σκέφτομαι αυτή τη στιγμή, θα ήταν να φτιάξεις ξεχωριστά το τζαμάκι από ατλακόλ και να ρίξεις από πάνω ένα μίγμα από σόδα και πολύ ψιλό αλάτι (π.χ. το περνάς από λεπτό σουρωτήρι) με κυανοκρυλική ή βερνίκι gloss enamel ώστε να έχεις το εφέ που θέλειες. Επειδή τα λέω αυτά λίγο θεωρητικά, θα κάνω κάποιες δοκιμές το απόγευμα με αυτά τα υλικά, που ήδη έχεις, και ξαναποστάρω το βράδυ.

Σε τι κλίμακα θέλεις να δουλέψεις;

κλιμακα 1/35,οκ θα περιμενω τις δοκιμες σου ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #6 στις: Απριλίου 02, 2020, 07:39:19 μμ »
OK. Ακόμη δεν έχω προλάβει να κατέβω στο εργαστήριο. Θα κάνω αργότερα δοκιμές και θα ανεβάσω και φωτογραφίες.

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #7 στις: Απριλίου 02, 2020, 07:54:21 μμ »
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά παιδιά.  Περιμένω και εγώ τα αποτελέσματα των δοκιμών  ::salut:: ::salut:: ::salut::

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #8 στις: Απριλίου 03, 2020, 01:42:14 πμ »
Λοιπόν, δοκιμές έκανα, φωτογραφίες έβγαλα (δυστυχώς όχι καλές), συμπεράσματα επίσης, παρόλο που βιάστηκα και δεν άφησα τα πράγματα να στεγνώσουν όπως πρέπει.Η τεχνική "θρυμματισμένο γυαλί" δουλεύει καλά και με τα τρία υλικά. Δεν θα αναφερθώ ιδιαίτερα στο filler κυανοακρυλικής (καλά αποτελέσματα, μοιάζει πολύ με γυαλί, μέγεθος κόκκου πιο κοντά προς το αλάτι) γιατί δεν είναι άμεσα διαθέσιμο για το φίλο sluff αλλά και γιατί τόσο η σόδα όσο και το αλάτι δουλεύουν μια χαρά και τα έχουμε σπίτι μας. Η μαγειρική σόδα είναι σαφώς πιο λεπτόκοκκη από το αλάτι (έχω μια επιφύλαξη στη διάρκεια γιατί υπό ορισμένες συνθήκες κιτρινίζει μετά από αρκετό καιρό: όχι μήνες αλλά δύο τρία χρόνια). Για την 1/35 μου φάνηκε πιο ικανοποιητικός ο συνδυασμός σόδα και αλάτι για να δώσει μια ποικιλία μεγέθους θραυσμάτων. Έκαναν δύο σετ δοκιμών: το ένα πάνω σε τζάμι με σκοπό να δημιουργηθεί ένα λεπτό φύλλο και στη συνεχεία να αποκολληθεί με ένα κοπίδι  Η άλλη πάνω σε διαφανές φύλλο/ζελατίνα, όπως πρότεινε ο dim57. Δοκίμασα επίσης αρκετά συνδετικά υλικά: κυανοακρυλική λεπτή και τζελ, ακρυλικό απομίμησης νερού, ακρυλικό medium (περίπου ατλακόλ), κόλλα UV, βερνίκη gloss ακρυλικό (Vallejo) και παρκετίνη. Κυανοακρυλική ΔΕΝ έβαλα στην ζελατίνη γιατί πιστεύω ότι θα τη θάμπωνε. Σε όλες τις περιπτώσεις έβαζα μια σταγόνα από το συνδετικό μέσο και αμέσως πρόσθετο λίγο αλάτι, λίγη σόδα ή και τα δύο μαζί (ή ξεχωριστά το filler). Στη συνέχεια την άπλωνα ώστε τελικά να στεγνώσει δημιουργώντας μια μεμβράνη.
Παρά την τσαπατσουλιά και την βιασύνη όλοι οι συνδυασμοί μου έδωσαν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Θέλει λίγη εξάσκηση για να πάρει κανείς καλύτερα και ρεαλιστικότερα αποτελέσματα. Νομίζω ότι το πιο απλό ήταν και το πιο εύχρηστο: μια σταγόνα βερνίκι gloss, η οποία μπορούσα είτε να αφήσω πάνω στη ζελατίνη και να την χρησιμοποιήσω μαζί είτε να την αποκολλήσω και να χρησιμοποιήσω το στρώμα βερνικιού που δημιούργησε μια μεμβράνη. Κανένα από τα ακρυλικά δεν μου διέλυσε τη σόδα ή το αλάτι όπως φοβόμουν. Αλλά και η ατλακόλ εξίσου εύχρηστη ήταν.
Συμπέρασμα: κάνε ορισμένες δοκιμές με λίγη ατλακόλ, αλάτι και σόδα και θα πάρεις αυτό που θέλεις (υπενθυμίζω την επιφύλαξη για το κιτρίνισμα της σόδας μελλοντικά - πάντως δεν συμβαίνει πάντα). Αντί για σόδα, δοκίμασε να σπάσει το αλάτι σε πιο μικρούς κόκκους (π.χ. σε ένα γουδί). Δουλεύει καλύτερα στην 1/35 αν χρησιμοποιήσεις τη μεμβράνη που δημιουργείται από την ανάποδη πλευρά, δηλαδή να φαίνεται η πιο λεία πλευρά και όχι η πλευρά που είναι πιο τραχιά.
Μερικές φωτογραφίες, δυστυχώς όχι αρκετά καλές. Το εφέ στην πραγματικότητα είναι πιο επιτυχημένο από όπως φαίνεται στη φωτό (πιο κοντά στην κλίμακα).

Ελπίζω να βοήθησα κάπως.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #9 στις: Απριλίου 03, 2020, 07:49:07 πμ »
μπραβο Κωστη για τη προσπαθεια και τον πειραματισμο , αυτα ειναι που δινουν το κατι τις στις κατασκευες
τωρα για το τζαμι νομιζω οτι κατι παραπανω δινει η χαραξη και λιγοτερο τα υπολοιπα πχ...

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #10 στις: Απριλίου 03, 2020, 08:05:50 πμ »
Να συμπληρώσω ότι για το κιτρίνισμα της σόδας καμιά φορά φταίει η κόλλα που χρησιμοποιεί κανείς (είχα χρησιμοποιήσει Ατλακόλ). Μια άλλη λύση, αλλά δεν ξέρω αν έχεις πρόσβαση, είναι να χρησιμοποιήσεις μαρμαρόσκονη περνώντας της από ένα ψιλό σουρωτήρι. Θα έλεγα ότι μια ζελατίνα, όπου θα γίνουν τα ραγίσματα όπως δείχνες, dim57, συν ακρυλικό βερνίκι gloss ως συνδετικό με αλάτι ή filler κυανοκρυλικής ή ψιλή μαρμαρόσκονη θα δώσει το πιο ασφαλές σε διάρκεια αποτέλεσμα και ταυτόχρονα πιο ελεγχόμενο και ρεαλιστικό.

Αποσυνδεδεμένος DIM57

• Scale 1/35
  • *
« Απάντηση #11 στις: Απριλίου 03, 2020, 08:38:20 πμ »
επειδη το σκεφτομουν μου ηρθε στο μυαλο αυτο

η και αυτο που κολλαει μονο του

γκλιττερ και βγαινει σε χρωματα,ισως κανει και για χιονι(η σκονη στο τελος για λαμπυρισμα),απο 0,25 EUR
αντε θα γινουμε και fashion idols ::eusa_whistle::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #12 στις: Απριλίου 03, 2020, 10:03:49 πμ »
Να συμπληρώσω ότι για το κιτρίνισμα της σόδας καμιά φορά φταίει η κόλλα που χρησιμοποιεί κανείς (είχα χρησιμοποιήσει Ατλακόλ). Μια άλλη λύση, αλλά δεν ξέρω αν έχεις πρόσβαση, είναι να χρησιμοποιήσεις μαρμαρόσκονη περνώντας της από ένα ψιλό σουρωτήρι. Θα έλεγα ότι μια ζελατίνα, όπου θα γίνουν τα ραγίσματα όπως δείχνες, dim57, συν ακρυλικό βερνίκι gloss ως συνδετικό με αλάτι ή filler κυανοκρυλικής ή ψιλή μαρμαρόσκονη θα δώσει το πιο ασφαλές σε διάρκεια αποτέλεσμα και ταυτόχρονα πιο ελεγχόμενο και ρεαλιστικό.

Καταρχάς νιώθω υπόχρεος για την διαδιακασια που σε έβαλα να κάνεις και σε ευχαριστώ!
Απ οτι κατάλαβα(διόρθωσε με αν κάνω λάθος)το φύλλο ζελατίνας η πλαστικό φύλλο το χρησιμοποιούμε ως βάση για να μιξαρουμε το βερνίκι η την κόλλα, με το αλάτι η την σόδα και όταν στεγνώσει προσεκτικά το αφαιρούμε??
Το βερνίκι παίζει ρόλο αν είναι ματ η gloss?
Αρχίζω σήμερα τα πειράματα ::eetsmakelijk::

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #13 στις: Απριλίου 03, 2020, 10:10:17 πμ »
Θες μια επιφάνεια που μπορεί να ξεκολήσει εύκολα
όταν στεγνώσει το μίγμα. Θεωρώ ότι το gloss έχει
μεγαλύτερη κολλητικότητα. Επίσης η σόδα κιτρινίζει
συνήθως με τη χρήση ατλακόλ και όχι βερνικιού.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #14 στις: Απριλίου 03, 2020, 10:24:14 πμ »
Καταρχάς νιώθω υπόχρεος για την διαδιακασια που σε έβαλα να κάνεις και σε ευχαριστώ!
Απ οτι κατάλαβα(διόρθωσε με αν κάνω λάθος)το φύλλο ζελατίνας η πλαστικό φύλλο το χρησιμοποιούμε ως βάση για να μιξαρουμε το βερνίκι η την κόλλα, με το αλάτι η την σόδα και όταν στεγνώσει προσεκτικά το αφαιρούμε??
Το βερνίκι παίζει ρόλο αν είναι ματ η gloss?
Αρχίζω σήμερα τα πειράματα ::eetsmakelijk::
Παίζουν και οι δύο τεχνικές, και ως βάση για να το αφαιρέσουμε αλλά και να μείνει πάνω στη ζελατίνα και να κάνουμε μετά κοψίματα στη ζελατία για να φαίνονται τα μεγαλύτερα σπασίματα. Δοκίμασε και τα δύο και διάλεξε όποιο σου δώσει το αποτέλεσμα που θέλεις!Καμία υποχρέωση, ήταν διασκέδασή μου να το ψάξω.

• Scale 1/35
  • *
    • coarse landscapes
« Απάντηση #15 στις: Απριλίου 03, 2020, 12:23:54 μμ »
Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το σπρέι πάγου-αμμοβολής. Δεν ξέρω αν βγάζει αποτέλεσμα κοντά σε αυτό που θέλεις γιατί δεν το έχω δοκιμάσει.

Tags: