Καλησπέρα σε όλους

Έχω την χαρά να σάς παρουσιάσω την τελευταία μου δημιουργία, το Τ-55ΑΜ της Revell, σε κλίμακα 1/72, όπως αυτό υπηρέτησε στις τάξεις του Στρατού της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της πάλαι ποτέ Ανατολικής Γερμανίας.
Πρόκειται για ένα εξαιρετικό από κάθε άποψη (λεπτομέρεια, εφαρμογή, σήματα) μοντέλο.
Βάφτηκε με το satin green 195 της Humbrol, το οποίο αναμίχθηκε με το yellow 24 της ίδιας εταιρείας για τα κατά τόπους "φωτίσματα". Για το "σκόνισμα" στις κατώτερες επιφάνειες ψεκάστηκε υπερβολικά αραιωμένο Η72 Dark Earth της Gunze. Οι καπνιές έγιναν με μαύρο ξηρό παστέλ Windsor & Newton και H95 Smoke Gray της Gunze. Για τις ερπύστριες περάστηκαν διαδοχικά χέρια μαύρου της Vallejo, rust της Model Master, έγινε στεγνό πινέλο με gun metal της MoLak και στο τέλος περάστηκαν οι ακμές των "δοντιών" με μια πολύ απαλή δόση Aluminium της ΑΚ/σειρά True Metal.
Σε γενικές γραμμές μια καθ' όλα απολαυστική κατασκευή

Ευχές για όμορφο βράδυ και Καλή Δύναμη σε όλους μας

Υ.Γ: όπως θα διαπιστώσετε, το πολυβόλο στον πύργο "αγνοείται" - υπάρχει μόνον η βάση του. Δυστυχώς, κάπου στην πορεία μού παράπεσε. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευγνώμων σε όποιον συνάδελφο είχε την ευγενή καλοσύνη να μού προσφέρει ένα προς αντικατάσταση του απωλεσθέντος, φυσικά με το αζημίωτο.





