Λοιπόν αγαπητοί μου:
To kit:
ESCI A-4E SCOOTER 1/72

Δώρο προ ετών από τον φίλο Indy, που ξέρει ότι μου αρέσει η Esci και η εποχή της. Επιπλέον, μιας και δεν μου αρέσουν οι πτερυγικές δεξαμενές στο Skyhawk, μου είχε στείλει ως έξτρα και μία centerline.
Στα χάι λάιτς του κιτ οι ανάγλυφες πτέρυγες και η χαραγμένη άτρακτος (όπως συμβαίνει και στο Esci Tornado). Μυστήρια πράγματα. Θα το αφήσω έτσι.
Φοβερός διάκοσμος η VA-94 !!!
Στα βιαστικά είχα κάνει (τότε) μία βασική κόλληση και είχα ανακαλύψει ότι το κόκπιτ πρέπει να είναι σε... 1/100 περίπου. Μεγάλα κενά. Απογοήτευση. Και κλειστή καλύπτρα. Τι να κόψω και τι να δείξω από κόκπιτ.... Από την άλλη, η εφαρμογή της καλύπτρας δεν ήταν και η καλύτερη. Τέλος πάντων. Το κουτί ωρίμασε στο μοντελοντούλαπο της ιστορίας.

Μέχρι που πριν ένα τρίμηνο αποφάσισα να φτιάξω "κάτι" μέσα στο κόκπιτ. Τότε πήρα και την απόφαση να ΜΗΝ φτιάξω άλλες έξτρα σκρατσιές (ανοικτή καλύπτρα, dropped slats κλπ). Εδώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η άφιξη ενός άλλου Α-4 για το οποίο θα συζητήσουμε εν καιρώ....

Οι λιγοστές προσθήκες βάφτηκαν επιπόλαια, μπήκαν και τα decals και τελικά έγινε κόλληση της κλειστής καλύπτρας (και στοκάρισμα, μιας και τα κενά ήταν πολύ περίεργα). Αυτό βέβαια είναι μία άλλη τεράστια παραδοχή, το να μην υπάρχει χώρισμα καλύπτρας-ατράκτου. Τέλος πάντων.

Μονοκόμματο μασκάρισμα (πρώτη φορά το έκανα αυτό, οκ, θα το ξανακάνω). A, έπρεπε κάπως να αλλάξω και το σχήμα του τζαμωτού μέρους για να παραπέμπει σε -Ε παρά σε -Μ (που δείχνει να είναι ο σκελετός της καλύπτρας στο κιτ).
Βάψιμο με μαύρο και μετά βάψιμο με γκρι Molak. Χμ, αυτές οι ενώσεις.... Αυτές οι ενώσεις της καλύπτρας τρίφτηκαν και στοκαρίστηκαν και μετά την φωτογράφιση.
Και κάποια στιγμή έγινε το βασικό βάψιμο (ναι, από κάτω χρειάζονται καμιά δεκαριά χέρια ακόμη άσπρο - citadel).

Και μετά ήρθαν οι μαύρες επιφάνειες στις ρίζες των φτερών και στην antiglare εμπρός (καταπληκτικό μαύρο satin της Revell) και κόκκινα στα χείλη (δηλώνω υπερήφανος για το free hand εσωτερικά) και τα ακροπτέρυγα (και εκεί χρειάζονται επαναλήψεις).
Παρκετίνες και πάω για decals - και βλέπουμε ΜΕΤΑ και διάφορες πινελοψιλοδιορθώσεις.

Βιαστικό έργο, με ΠΟΛΛΕΣ παραδοχές. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ, καλά περνάμε με vintage modelling!!!

#menoumespiti

#meiwnoumestock