Αποστολέας Θέμα: Algerine-class minesweeper στο Π.Ν.  (Αναγνώστηκε 1146 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • -
Algerine-class minesweeper στο Π.Ν.
« στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 10:12:54 μμ »
Η κλάση πλοίων Algerine είναι αρκετά γνωστή,αλλά αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι το Π.Ν. είχε τέτοια πλοια για αρκετά χρόνια. Κάτι αρκετά δύσκολο είναι να βρει κάποιος πληροφορίες και φωτογραφίες για αυτά τα όμορφα  (κατά την γνώμη μου) πλοια.
Συνολικά κατασκευάστηκαν 110 πλοια 4 από τα οποία εντάχθηκα το Π.Ν. Από ότι έχω μάθει χρησιμοποιήθηκαν ως ναρκαλιευτικα και ως κορβέτες(?) προς το τέλος της υπηρεσίας τους.
Ότι πληροφορίες βρίσκω και φωτογραφίες θα προσπαθώ να τις δημοσιεύσω  εδώ μήπως μπορέσουμε και συγκεντρώσουμε ένα αρχείο...

Η φωτογραφία αυτή βρέθηκε στο Ίντερνετ και αναφέρει ότι είναι ο Αρματωλός στην Τουλών στις 31 Αυγούστου 1949

Αποσυνδεδεμένος Jet72

• Scale 1/35
  • *
  • The Caveman :-)
    • Image
Απ: Algerine-class minesweeper στο Π.Ν.
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 11:12:56 μμ »
Σε ενα απο τα τεσσερα (νομιζω στο "ΝΑΥΜΑΧΟΣ") ειχε κλεισει την υπηρεσια του ο παππους μου, ως Υποπλοιαρχος (ειδικοτητος Αρμενιστού).
Το πλοιο αξιοποιηθηκε και ως η λεγόμενη "ευκαιρία", κάνοντας δρομολόγια απο και προς τη Σουδα, για μεταφορα προσωπικου... Αρχες δεκαετιας του '60 υπολογιζω.
Δυστυχως δεν εχω κάποια σχετικη φωτο.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #2 στις: Φεβρουαρίου 28, 2020, 11:34:17 μμ »
Σε ενα απο τα τεσσερα (νομιζω στο "ΝΑΥΜΑΧΟΣ") ειχε κλεισει την υπηρεσια του ο παππους μου, ως Υποπλοιαρχος (ειδικοτητος Αρμενιστού).
Το πλοιο αξιοποιηθηκε και ως η λεγόμενη "ευκαιρία", κάνοντας δρομολόγια απο και προς τη Σουδα, για μεταφορα προσωπικου... Αρχες δεκαετιας του '60 υπολογιζω.
Δυστυχως δεν εχω κάποια σχετικη φωτο.
Μακάρι να βρούμε φωτόγραφιες από ότι έμαθα τους είχαν γίνει αρκετές μετασκευές κατά την διάρκεια της υπηρεσίας τους...
Αν δεν κάνω λάθος τα ονόματα ήταν Ναυμάχος, Αρματωλός,Πολεμιστής και Πυρπολητής.

Αποσυνδεδεμένος them

• Scale 1/48
  • *
  • -
« Απάντηση #3 στις: Απριλίου 15, 2020, 11:12:04 μμ »
Κάποια στοιχεία και φωτό που βρήκα από σελίδα του fbook:
ΑΡΜΑΤΩΛΟΣ (Ναρκαλιευτικό) πλευρικη σήμανση : 42, Μ-12, Α-12. Ναρκαλιευτικό ανοιχτής θαλάσσης τύπου 'Algerine Class Minesweeper', πρώην 'ΑΜ-327', πρώην 'HMS Aries (J 284)'.

Ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Καναδά : 'Canada - Redferm Construction Co Ltd, Torondo. Ομοίου τύπου πλοία  ''ΜΑΧΗΤΗΣ', ''ΝΑΥΜΑΧΟΣ'', ''ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ'', ''ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ'.                                             

Στις 23 Μαρτίου 1942 έγινε η έναρξη ναυπήγησης από την εταιρεία 'Toronto Shipbuilding, Ltd., Toronto, Ontario, Canada (Μετονομάστηκαν σε 'Redfern Construction Company' τον Αύγουστο του 1943. Στις 19 Σεπτεμβρίου 1942 καθελκύθηκε. Στις 17 Μαρτίου 1943 ολοκληρώθηκε και μεταβιβάστηκε στο Βρετανικό Ναυτικό με το όνομα HMS Aries (J 284).

Στις 17 Ιουλίου 1943 μπήκε στην ενεργεία. Το 1946 επεστράφει στις Η.Π.Α. Το 1947 πουλήθηκε στν Ελλάδα. Στις 27 Ιουλίου 1948 έγινε η ύψωση Ελληνικής Σημαίας στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Στις 12 Φεβρουαρίου 1976 παροπλίστηκε.

Στις 24 Μαΐου 1977 βυθίστηκε σε άσκηση. Χρησιμοποιήθηκε σαν στόχος κατά την διάρκεια επιτυχημένης βολής βλήματος EXOCET της ΤΠΚ ''ΛΑΣΚΟΣ''.
Θυρεος:

Και μια φωτό δεμένος στον Πειραιά ο «Αρματωλός»

Και εδώ ο Πυρπολητής στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης πίσω από την Αμφιτρίτη και τον Ποσειδώνα. Είχε ημερομηνία 1958.

Η σελίδα στο fbook είναι αυτή:
https://m.facebook.com/pages/category/Landmark---Historical-Place/ΠΟΛΕΜΙΚΟ-ΝΑΥΤΙΚΟ-Ταξίδι-από-το-ένδοξο-παρελθόν-στο-σήμερα-133305763378537/
έχει αρκετές ενδιαφέρουσες φωτό. Επικοινώνησα μαζί τους και με ευχαρίστηση  επιτρέψανε να αναρτήσω τις φωτό.

Tags: