Αποστολέας Θέμα: Spitfire Mk XIVc 1/48 Academy  (Αναγνώστηκε 1010 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος stratuono

• Scale 1/72
  • *
  • modelclub.gr
Spitfire Mk XIVc 1/48 Academy
« στις: Φεβρουαρίου 22, 2020, 01:17:30 μμ »

Χαιρετω την παρεα,αλλο ενα re-built απο εμενα,
Προκειται για το παλιο κιτ της academy,το κιτ κατασκευαστηκε πριν απο 20-22 χρονια,φυσικα ΟΟΒ.
Αυτο που μου ειχε μεινει ηταν το ποσο "ΩραιΟ!" κιτ ηταν για την εποχη και ποσο το ειχα ευχαριστηθει τοτε.Το μονο που με ειχε χαλασει ηταν οι αθλιες και σαν φυλλο χαρτι χοντρες χαλκομανιες...
Σε καποια φαση πριν απο 4-5 χρονια επεσε στα χερια μου μια καρτελα της XtraDecal για διαφορα Spitfire Mk XIV,οποτε με την νεα χρονια παρθηκε η αποφαση να ασχοληθω λιγακι και με αυτο..
Ξεβαφτηκε και ξαναβαφτηκε  με τα 3 βασικα να ειναι της AK Real Colors και το Sky της Gunze.Panel line wash της ΑΚ και καπνιες και σκονισματα με παστελ.Ξαναβαφτηκε και το καθισμα στο σωστο χρωμα του βακελιτη και φτιαχτηκαν νεες ζωνες απο masking tape και συρμα για τις πορπες.Τελος περαστικε ματ βερνικι Tamyia σε spray και ξαναμπηκε στο ραφι ,για ακομη  20 χρονια ,ελπιζω...
Οι χαλκομανιες της Xtra decal οφειλω να πω με εξεπληξαν δυσαρεστα,εκτος απο το οτι δεν ηταν ιδιαιτερα λεπτες,δεν κολλαγαν με τιποτα και δυσκολευονταν πολυ να κατσουν πανω στις γραμμωσεις.
Anyway,παρολο που ειναι παλιο θεωρω οτι εξακολουθει να ειναι ενα καλο κιτ,με καλο κοκπιτ,ομορφη εξωτερικη λεπτομερια και καλη εφαρμογη και πολυ καλη τιμη.Μονο προβλημα οι χαλκομανιες.Και για μενα το σημαντικο ειναι οτι at the end of the day it  looks like a spitfire (Εχω διαβασει τα θεματα σε σχεση με το βαθος της ατρακτου στο προφιλ,και τα σχολια για το σχημα του ρυγχους). ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Blitz-X

• ΜΑΝΟΣ ΤΖΩΡΤΖΗΣ
  • Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ
  • ΤΟ ΑΡΓΟ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΧΕΙ
Απ: Spitfire Mk XIVc 1/48 Academy
« Απάντηση #1 στις: Φεβρουαρίου 22, 2020, 08:04:03 μμ »
Ωραιότατο το 14άρι. Μπράβο :!:

::salut:: ::salut:: ::salut::
 ΜΦΧ

Αποσυνδεδεμένος Scrat