ʼλλη μια αμαρτία του μακρινού παρελθόντος ήρθε η ώρα να εξιλεωθεί μέσα από τι άλλο;;; Ένα reset φυσικά! Η προηγούμενη κατασκευή (από τα χρόνια της εφηβίας μου) ήταν σκέτη απελπισία. Πρακτικά ήταν το Α-37 βαμένο σαν Τ-37 και στεκόταν σούζα.

Έτσι, στα πλαίσια ενός πρότζεκτ που είπα να ξεκινήσω στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, πίστεψα ότι μπορούσα να το αναστήσω. Το πρότζεκτ περιλαμβάνει 2 μοντέλα, και τα 2 εκπαιδευτικά της ΣΙ την περίοδο 1968-1970, με τα οποία πέταξε ο πατέρας μου. Αυτό θα τοποθετηθεί στο 1970 με ασημί - πορτοκαλί "εμφάνιση" και το άλλο θα είναι ένα T-6G Texan στην 1/48 (Italeri), στο 1968 και σε παραλλαγή που ακόμη ψάχνομαι να κατασταλάξω (περισσότερα γι' αυτό θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε στο σχετικό θέμα που θα ανοίξω προσεχώς).
Πίσω στο Tweety Bird. Το κιτ όποιος το έχει δει καταλαβαίνει... Δεν υπάρχει κόκπιτ, ανάγλυφη και υποτυπώδεις λεπτομέρεια, μονοκόματη καλύπτρα, κλπ. Αφού διαλύθηκε και ξεβάφτηκε όσο καλύτερα γινόταν, τρίφτηκαν τα κομμάτια και χαράχτηκε κάποια βασική γράμμωση κυρίως στις πτέρυγες χωρίς πολλές λεπτομέρειες. Στη συνέχεια διαμορφώθηκαν τα ακροπτερύγια της εκπαιδευτικής έκδοσης του αεροσκάφους. Χρησιμοποίησα καμμάτια πλαστικού και στόκο και με αρκετό τρίψιμο δώθηκε ένα σχήμα που τέλος πάντων με έπεισε.

Στη συνέχεια δούλεψα λίγο το κόκπιτ. Τα καθίσματα πρακτικά γίνανε από το μηδέν με φύλλο αλουμινίου και πλαστικό, μπήκανε τα πλαϊνά και το κεντρικό πάνελ διακοπτών και οι μανέτες, τυπώθηκε ο πίνακας οργάνων σε laser εκτυπωτή, φτιάχτηκε η πλάτη του κόκπιτ και τα πλαινά της ατράκτου. Το κόκπιτ βάφτηκε με το Hu140.

Η επόμενη εργασία επικεντρώθηκε στους αεραγωγούς και τα ακροφύσια των κινητήρων. Ήταν το δυσκολότερο κομμάτι μέχρι τώρα και μου έφαγε πολύ χρόνο. Πολύ μέτρημα και πολλές δοκιμές χρειάστηκαν ώστε όλα τα επιμέρους τμήματα να μπορέσουν να χωρέσουν στο μικροσκοπικό κιτ.

Έκλεισε η άτρακτος, μπήκανε οι πτέρυγες και άρχισε το στοκάρισμα...

Πολύς στόκος σε ένα τόσο μικρό κιτ!!! Λίγο οι μετατροπές λίγο η Hasegawa, πέρασε καιρός με τέτοια μερεμέτια ωσπου έφτασα εδώ:

Αυτά για την ώρα. Προσεχώς νεότερα από το βαφείο...