Αποστολέας Θέμα: Flakpanzer Gepard prototype Tamiya 1/35  (Αναγνώστηκε 1781 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος gtdeath13

• Scale 1/32
  • *
  • Τόπος: Boavista
Flakpanzer Gepard prototype Tamiya 1/35
« στις: Οκτωβρίου 04, 2019, 04:15:46 μμ »
Το κιτ της Tamiya υπήρχε στο στοκ εδώ και πολλά χρόνια. Κάποια στιγμή πήρα και τις ερπύστριες της Meng και το σετ της Eduard. Γνωρίζοντας τα λάθη του κιτ (λάθος απόσταση μεταξύ 3-4 τροχού, διάφορες λεπτομέρειες κλπ) το άφηνα να πιάνει σκόνη μέχρι που βρήκα ένα βιβλίο για τις εκδόσεις του Leopard και είχε φωτογραφίες από το πρωτότυπο το οποίο μάλλον είχε «καλουπώσει» η Tamiya.

Κεραίες από Leopard Club, συρματόσχοινα Eureka XXL και τα καπνογόνα είναι από κιτ HobbyBoss. Ευχάριστη κατασκευή, πολλά μικρά φωτοχαραγμένα που μου πήρε μια βδομάδα να τα βάλω όλα και είμαστε έτοιμοι για αστάρι...

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ΒΟΛΟΣ
  • ΣΤΑΘΗΣ
Απ: Flakpanzer Gepard prototype Tamiya 1/35
« Απάντηση #1 στις: Οκτωβρίου 05, 2019, 10:42:02 πμ »
Ωραίο και πρωτότυπο μοντέλο το οποίο κάποια στιγμή ηταν κοντά να υπηρετήσει και στο Ε.Σ...
Τα άτιμα τα φωτοχαραγμενα ειναι ακριβά,έχουν μπελά στην τοποθέτηση αλλα δίνουν άλλη εικόνα στο μοντέλο,αξίζουν!
Οι ερπύστριες και οι τροχοί θα βαφτούν όπως εχει τώρα?(ενα μόνιμο πρόβλημα που εχω στα δικές μου κατασκευές)..
Καλή συνέχεια!! ::salut::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #2 στις: Οκτωβρίου 05, 2019, 10:58:37 μμ »
Ωραίο και πρωτότυπο μοντέλο το οποίο κάποια στιγμή ηταν κοντά να υπηρετήσει και στο Ε.Σ...
Τα άτιμα τα φωτοχαραγμενα ειναι ακριβά,έχουν μπελά στην τοποθέτηση αλλα δίνουν άλλη εικόνα στο μοντέλο,αξίζουν!
Οι ερπύστριες και οι τροχοί θα βαφτούν όπως εχει τώρα?(ενα μόνιμο πρόβλημα που εχω στα δικές μου κατασκευές)..
Καλή συνέχεια!! ::salut::

Ευχαριστώ.

Συνήθως τα σετ με τα φωτοχαραγμένα για τα πιο παλιά κιτ είναι αρκετά φτηνά (το συγκεκριμένο κόστισε 13 EUR από το GEHOBBIES) και απλά απαιτείται λίγη εξοικείωση με τον τρόπο διπλώματος και το πως τοποθετούνται.

Ερπύστριες και τροχοί θα βαφτούν κολλημένοι, καθώς εκμεταλλευόμαστε το μαύρο που βάφονται τα λαστιχένια μέρη για να κάνουμε σκιές.
-Πρώτα βάφουμε με το χρώμα του άρματος ανάρτηση, τροχούς κλπ
-Έπειτα περνάμε με μαύρο τους τροχούς και την ερπύστρια. Αντίστοιχα αν δεν ήταν λαστιχένια η ερπύστρια θα πέρναγα με μαύρο τους τροχούς και track primer την ερπύστρια.
- Ψεκάζουμε το βασικό μέσα στους εδαφικούς,τους τεμπέληδες και τους κινητήριους τροχούς το χρώμα που πρέπει να είναι, χωρίς να πολυσκάμε για τα όρια των χρωμάτων.
- Διορθώνουμε το χρώμα της ανάρτησης από τα overspray του μαύρου, χωρίς να προσπαθούμε να καλύψουμε τα πάντα, απλά για να μην χτυπάει στο μάτι. Το μαύρο που παραμένει κάνει σκιά και δένει με το χρώμα μετά το σκόνισμα.
- Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα περάσω τα μεταλλικά κομμάτια της ερπύστριας με track primer πινελάτο και μετά wash με καφέ λάδια.
- Όπου χρειάζεται να φανεί γυμνό μέταλλο χρησιμοποιώ πολύ μαλακό μολύβι 6Β ή ακόμα πιο μαλακό
- Σκονίζουμε κανονικότατα την ερπύστρια, ανάρτηση, τροχούς και λοιπά. Μετά το σκόνισμα δεν φαίνεται πουθενά το overspray καθώς έχουν «δέσει» όλα μαζί.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #3 στις: Οκτωβρίου 06, 2019, 12:31:50 μμ »
Πολύ Ρ.Ε. , θαυμάζω την υπομονή σου.
Επίσης πολύ καλός μπούσουλας για βάψιμο
ερπύστριας κλπ, νομίζω και κάπου αλλού το
είχες γράψει.
Ευχαριστώ.

Συνήθως τα σετ με τα φωτοχαραγμένα για τα πιο παλιά κιτ είναι αρκετά φτηνά (το συγκεκριμένο κόστισε 13 EUR από το GEHOBBIES) και απλά απαιτείται λίγη εξοικείωση με τον τρόπο διπλώματος και το πως τοποθετούνται.

Ερπύστριες και τροχοί θα βαφτούν κολλημένοι, καθώς εκμεταλλευόμαστε το μαύρο που βάφονται τα λαστιχένια μέρη για να κάνουμε σκιές.
-Πρώτα βάφουμε με το χρώμα του άρματος ανάρτηση, τροχούς κλπ
-Έπειτα περνάμε με μαύρο τους τροχούς και την ερπύστρια. Αντίστοιχα αν δεν ήταν λαστιχένια η ερπύστρια θα πέρναγα με μαύρο τους τροχούς και track primer την ερπύστρια.
- Ψεκάζουμε το βασικό μέσα στους εδαφικούς,τους τεμπέληδες και τους κινητήριους τροχούς το χρώμα που πρέπει να είναι, χωρίς να πολυσκάμε για τα όρια των χρωμάτων.
- Διορθώνουμε το χρώμα της ανάρτησης από τα overspray του μαύρου, χωρίς να προσπαθούμε να καλύψουμε τα πάντα, απλά για να μην χτυπάει στο μάτι. Το μαύρο που παραμένει κάνει σκιά και δένει με το χρώμα μετά το σκόνισμα.
- Στην συγκεκριμένη περίπτωση θα περάσω τα μεταλλικά κομμάτια της ερπύστριας με track primer πινελάτο και μετά wash με καφέ λάδια.
- Όπου χρειάζεται να φανεί γυμνό μέταλλο χρησιμοποιώ πολύ μαλακό μολύβι 6Β ή ακόμα πιο μαλακό
- Σκονίζουμε κανονικότατα την ερπύστρια, ανάρτηση, τροχούς και λοιπά. Μετά το σκόνισμα δεν φαίνεται πουθενά το overspray καθώς έχουν «δέσει» όλα μαζί.

Αποσυνδεδεμένος Νασος

• Scale 1/35
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 07, 2019, 07:55:51 πμ »
Καλημέρα Νικόλα. Πολύ όμορφη δουλειά έχεις κάνει. Τα pe του άλλαξαν εντελώς την εικόνα με δεδομένη την ηλικία του Κιτ. Πολύ προσεκτική εργασία. Μπράβο και πάλι και καλά βαψιματα.

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #5 στις: Οκτωβρίου 07, 2019, 06:36:18 μμ »
Καλημέρα Νικόλα. Πολύ όμορφη δουλειά έχεις κάνει. Τα pe του άλλαξαν εντελώς την εικόνα με δεδομένη την ηλικία του Κιτ. Πολύ προσεκτική εργασία. Μπράβο και πάλι και καλά βαψιματα.
Ευχαριστώ Νάσο  ::salut:: ::salut::

Πολύ Ρ.Ε. , θαυμάζω την υπομονή σου.
Επίσης πολύ καλός μπούσουλας για βάψιμο
ερπύστριας κλπ, νομίζω και κάπου αλλού το
είχες γράψει.
Ευχαριστώ Κώστα. Για την ερπύστρια το έχω γράψει δυο τρεις φορές ακόμα. Είναι μια εύκολη και γρήγορη μέθοδος, σίγουρα όχι η πιο καλή και αληθοφανής. Για κάποιον που θέλει να πετύχει πιο πιστό αποτέλεσμα πρέπει να βαφτεί ξεχωριστά η ερπύστρια. Εμένα δεν με πολυνοιάζει και έχω βολευτεί

Αποσυνδεδεμένος Χατζηδημητριου Δ

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Γλυκα Νερα
« Απάντηση #6 στις: Οκτωβρίου 07, 2019, 06:45:56 μμ »
Ωραίο και έδεσε καλά το κιτ με τα pe. Με ερπύστριες τι θα κάνεις ; Τα  φόρτωμα τα πίσω από πού είναι ;
Δεν θα βγω στην συνταξη ποτε , κουφαλα νεκροθαφτη

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #7 στις: Οκτωβρίου 07, 2019, 08:35:23 μμ »
Ωραίο και έδεσε καλά το κιτ με τα pe. Με ερπύστριες τι θα κάνεις ; Τα  φόρτωμα τα πίσω από πού είναι ;
Ερπύστριες Meng ήδη κολλημένες στις φωτογραφίες, τα πίσω φορτώματα είναι ιδιοκατασκευή από φωτοπολυμεριζόμενη ρητίνη οδοντοτεχνίας

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #8 στις: Οκτωβρίου 08, 2019, 05:34:57 μμ »
Για τα pe ποια κόλλα χρησιμοποιείς???

Αποσυνδεδεμένος Gilan

• Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Αλμωπία
  • modelclub.gr
« Απάντηση #9 στις: Οκτωβρίου 08, 2019, 09:02:51 μμ »
Νικολάκη ποτίζεις κατά καιρούς το δέντρο του μοντελισμού απ' ότι βλέπω. ::glossa:: ::glossa::

Με τι θα ασταρώσεις....; :roll: ::geiasou::

• Scale 1/32
  • *
« Απάντηση #10 στις: Οκτωβρίου 09, 2019, 11:20:14 μμ »
Για τα pe ποια κόλλα χρησιμοποιείς???
Loctite super attack από το super market. Την έχω βολευτεί απόλυτα. Επίσης μερικές φορές παχύρρευστη amazing art.  ::salut:: ::salut::

Νικολάκη ποτίζεις κατά καιρούς το δέντρο του μοντελισμού απ' ότι βλέπω. ::glossa:: ::glossa::

Με τι θα ασταρώσεις....; :roll: ::geiasou::
Ultimate primer με αερογράφο.  ::salut:: ::salut::

Αποσυνδεδεμένος sluff

• Scale 1/35
  • *
  • ΣΤΑΘΗΣ
« Απάντηση #11 στις: Οκτωβρίου 10, 2019, 03:23:52 μμ »
tnx για την απάντηση,έχω κάτι φωτοχαραγμενα στοκ,θα χρειαστούν κάποια στιγμή ::salut::

Tags: