Αποστολέας Θέμα: La Vieille Garde  (Αναγνώστηκε 2818 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Κορυδαλλός
  • modelclub.gr
La Vieille Garde
« στις: Σεπτεμβρίου 10, 2019, 11:26:44 μμ »
Καλησπερίζω τους φίλους της φιγούρας. Μια δειλή προσπάθειά μου, σε ένα ημιεπίπεδο (!) μπούστο της Alexandros Models.
Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με το είδος αυτό. Παλαιότερα έχω βάψει 3-4 μεταλλικές φιγούρες στα 54mm.
Στη συγκεκριμένη προσπάθεια, η φιγούρα είναι ρητίνη, με αστάρι σπρέι Humbrol και βαμμένη με ακρυλικά Vallejo.
Κάθε παρατήρηση - συμβουλή δεκτή και χρήσιμη. Μερικές πρόχειρες φωτό από την διαδικασία.

"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".
Πολύβιος, Ιστορίαι 1.14.4-7

Αποσυνδεδεμένος Dimitris 72

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
  • Τόπος: Ηλιούπολη Αθήνα
Απ: La Vieille Garde
« Απάντηση #1 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 10:48:39 πμ »
Ωραία δουλειά στο πρόσωπο!!!! Ωστόσο, το κολάρο πρέπει να το βάψεις μπλε. Για κόκκινο, καλύτερα να χρησιμοποιήσεις scarlet, που θα σου φωτίσει και περισσότερο τη φιγούρα.... Επίσης το κορδόνι του bearskin, θα πρέπει να το βάψεις λευκό ( μου φαίνεται σαν μεταλλικό στη φωτογραφία).

ΔΚ

Αποσυνδεδεμένος Periklis74

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: ιωαννινα
  • WWII Armor 1/72 , planes 1/48 .
« Απάντηση #2 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 11:11:41 πμ »
Λόγω μη ενασχόλησης με την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο θα κρίνω μόνο οπτικά το αποτέλεσμα το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ . Στο πρόσωπο η δουλεία που έκανες είναι όλα τα λεφτά  !!!! Για τα υπόλοιπα ο Δημήτρης έβαλε την πινελιά του .... !!!  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #3 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 12:13:13 μμ »
Ευχαριστώ. Μπλέ αποκλειστικά το κολάρο? :? :? :?
Ναι τα κορδόνια είναι όλα ασημί.....
Βασικά η δουλειά είναι "σπουδή", δοκιμή. Και δεν κοίταξα και πολύ την ιστορική ακρίβεια.
"...ούτως εξ ιστορίας αναιρεθείσης της αληθείας το καταλειπόμενον αυτής ανωφελές γίνεται διήγημα".

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #4 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 12:13:48 μμ »
Λόγω μη ενασχόλησης με την συγκεκριμένη ιστορική περίοδο θα κρίνω μόνο οπτικά το αποτέλεσμα το οποίο μου αρέσει πάρα πολύ . Στο πρόσωπο η δουλεία που έκανες είναι όλα τα λεφτά  !!!! Για τα υπόλοιπα ο Δημήτρης έβαλε την πινελιά του .... !!!  ::thumbleft:: ::thumbleft:: ::thumbleft::

::salut:: ::salut:: ::salut::

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 02:01:35 μμ »
Ευχαριστώ. Μπλέ αποκλειστικά το κολάρο? :? :? :?
Ναι τα κορδόνια είναι όλα ασημί.....
Βασικά η δουλειά είναι "σπουδή", δοκιμή. Και δεν κοίταξα και πολύ την ιστορική ακρίβεια.
.

Κολάρο: Μπλε
Κορδόνια καπέλλου: Οπλίτες: άσπρα, Υπαξιωματικοί: κιτρινοκόκκινα, Αξιωματικοί: χρυσά

ΔΚ

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #6 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 02:26:11 μμ »
Ευχαριστώ.
Ποιό κορδόνι είναι ανάλογα με τον βαθμό;

• Braille Scale Oddity
  • MC crew
  • Scale 1/35
« Απάντηση #7 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 06:50:23 μμ »
Αυτό του καπέλλου!!!!!

ΔΚ

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #8 στις: Σεπτεμβρίου 12, 2019, 08:17:00 μμ »
 ::salut::

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #9 στις: Ιανουαρίου 25, 2020, 08:28:09 μμ »
Μπράβο Saint για την επιλογή του θέματος και το καθαρό βάψιμο.
Λόγω του μεγέθους του μπούστου είναι εύκολο να προσθέσεις λεπτομερέστερα τα φωτίσματα και τις σκιές που θα το απογειώσουν !
** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #10 στις: Ιανουαρίου 26, 2020, 12:43:33 μμ »
Μπράβο Saint για την επιλογή του θέματος και το καθαρό βάψιμο.
Λόγω του μεγέθους του μπούστου είναι εύκολο να προσθέσεις λεπτομερέστερα τα φωτίσματα και τις σκιές που θα το απογειώσουν !
Πολύ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θεωρείς ότι θέλει περισσότερη ένταση?  Δλδ πιο λευκά φωτίσματα και βαθύτερες σκιές? Λόγω μεγέθους όπως λες τα δούλεψα με μικρότερες διακυμανσεις για να φαίνεται πιο φυσικό το σύνολο.

Αποσυνδεδεμένος KWSTAS

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: PERISTERI_ATHENS
  • There are no perfect models but we will keep tryin
« Απάντηση #11 στις: Ιανουαρίου 26, 2020, 08:48:02 μμ »
Από φιγούρες δεν είμαι ειδήμων αλλά το αποτέλεσμα
στο πρόσωπο μου αρέσει πολύ. Δεν θα έκανα εντονό-
τερα φωτίσματα-σκιάσεις , καθώς δεν μου αρέσει το
υπερβολικό κόντραστ.

Αποσυνδεδεμένος Θεόδωρος Γιαννακόπουλος

• Scale 1/48
  • *
  • Τόπος: Αθήνα
  • Σ.Ε.Μ για πάντα
« Απάντηση #12 στις: Ιανουαρίου 26, 2020, 11:52:44 μμ »
Πολύ σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Θεωρείς ότι θέλει περισσότερη ένταση?  Δλδ πιο λευκά φωτίσματα και βαθύτερες σκιές? Λόγω μεγέθους όπως λες τα δούλεψα με μικρότερες διακυμανσεις για να φαίνεται πιο φυσικό το σύνολο.

Αγαπητέ saint,  αυτό που θα πρόσθετα στη φιγούρα σου, θα ήταν περισσότερες λεπτομέρειες στην ίριδα του ματιού, ένα ελαφρύ ρόζ-κόκκινο στο βολβό του ματιού προς τη μύτη, γκριζάρισμα στην απέναντι άκρη του, το εφέ του ξυρισμένου (ή αξύριστου, όπως θες) προσώπου και περισσότερα φωτίσματα στον σκούφο. Αυτά, για το προσωπικό μου γούστο τα θεωρώ απαραίτητες λεπτομέρειες για το μπούστο αυτού του μεγέθους. Από εκεί και μετά -ακριβώς λόγω του μεγέθους του- και λόγω της semi-round μορφής του, θα μπορούσες να "παίξεις" χρωματικά με χρωματικά εφέ που θα έκανες αν ήταν επίπεδος πίνακας. Το ξαναλέω, αυτές είναι οι προσωπικές μου παρατηρήσεις και φυσικά δεν συνιστούν θέσφατο.

Μην φοβάσαι το χρώμα. Έχεις στα χέρια σου το μπούστο ενός βετεράνου, σκληροτράχηλου, εμπειροπόλεμου, μπαρουτοκαπνισμένου, φανατικού ναπολεοντικού γρεναδιέρου της Παλιάς Φρουράς. Δώσε όση ένταση ορίζει το γούστο και η φαντασία σου για να πεισθείς εσύ ότι αυτή η φάτσα ανήκει σε έναν τέτοιον άνδρα !

** O πρωταθλητισμός σε ρίχνει στα αναβολικά. Απαλλάξου από το άγχος των μεταλλίων ! **

Συνδεδεμένος The Saint

• Scale 1/48
  • *
  • modelclub.gr
« Απάντηση #13 στις: Ιανουαρίου 29, 2020, 06:47:12 μμ »
Αγαπητέ saint,  αυτό που θα πρόσθετα στη φιγούρα σου, θα ήταν περισσότερες λεπτομέρειες στην ίριδα του ματιού, ένα ελαφρύ ρόζ-κόκκινο στο βολβό του ματιού προς τη μύτη, γκριζάρισμα στην απέναντι άκρη του, το εφέ του ξυρισμένου (ή αξύριστου, όπως θες) προσώπου και περισσότερα φωτίσματα στον σκούφο. Αυτά, για το προσωπικό μου γούστο τα θεωρώ απαραίτητες λεπτομέρειες για το μπούστο αυτού του μεγέθους. Από εκεί και μετά -ακριβώς λόγω του μεγέθους του- και λόγω της semi-round μορφής του, θα μπορούσες να "παίξεις" χρωματικά με χρωματικά εφέ που θα έκανες αν ήταν επίπεδος πίνακας. Το ξαναλέω, αυτές είναι οι προσωπικές μου παρατηρήσεις και φυσικά δεν συνιστούν θέσφατο.

Μην φοβάσαι το χρώμα. Έχεις στα χέρια σου το μπούστο ενός βετεράνου, σκληροτράχηλου, εμπειροπόλεμου, μπαρουτοκαπνισμένου, φανατικού ναπολεοντικού γρεναδιέρου της Παλιάς Φρουράς. Δώσε όση ένταση ορίζει το γούστο και η φαντασία σου για να πεισθείς εσύ ότι αυτή η φάτσα ανήκει σε έναν τέτοιον άνδρα !
Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές!

Tags: