Αποστολέας Θέμα: Ilyushin IL-2 Shturmovik Tamiya 1/48  (Αναγνώστηκε 1761 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
Ilyushin IL-2 Shturmovik Tamiya 1/48
« στις: Ιουλίου 30, 2019, 07:43:45 μμ »

Το κιτ είναι το γνωστό, υπέροχο 48αρι της Tamiya.Τα όποια λάθη οφείλονται αποκλειστικά σε εμένα κι όχι στο κιτ. Τα χρώματα είναι της ΑΚ (real colors), στα οποία χρησιμοποίησα laquer thinner της Tamiya για διαλυτικό και πραγματικά είναι τα καλύτερα χρώματα με τα οποία έχω δουλέψει μέχρι τώρα. Αερογράφος Badger Renegade Rage 0.33mm. Ακρυλικό βερνίκι για χαλκομανίες και wash το Humbrol Clear και ματ της AK το Ultra Matt. Wash με λάδια, καπνιές με pigment της ΑΚ. Αυτά!

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
Απ: Ilyushin IL-2 Shturmovik Tamiya 1/48
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 31, 2019, 07:10:20 πμ »
Mοναδικη παρατηρηση μου στην ομορφη δουλεια σου ειναι οτι οι κατω επιφανειες ηθελαν περισσοτερο λερωμα ενω στις απο πανω εχεις ξανοιξει υπερβολικα κυριως το γκρι χρώμα. Γενικα στα Σοβιετικα του ΒΠΠ τα χρωματα εμεναν ανεπαφα σχεδον και εξ αιτιας της απουσιας του καυτου ηλιου 8) αλλα και στο οτι δεν προλαβαιναν να ''ζησουν'' και πολυ λογω των ενοχλητικων ''Μέσερ'' και ''Φόκερ'' οπως αποκαλουσαν τα Γερμανικα καταδιωκτικα οι συντροφοι Μπολσεβίκοι.. :lol:

Και φωτο απο το πραγματικο..Σε περιπτωση που δεν την εχεις.. :wink: ::salut::

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος dimitrisap

• Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Πολύκαστρο
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 01, 2019, 08:33:26 μμ »
Mοναδικη παρατηρηση μου στην ομορφη δουλεια σου ειναι οτι οι κατω επιφανειες ηθελαν περισσοτερο λερωμα ενω στις απο πανω εχεις ξανοιξει υπερβολικα κυριως το γκρι χρώμα. Γενικα στα Σοβιετικα του ΒΠΠ τα χρωματα εμεναν ανεπαφα σχεδον και εξ αιτιας της απουσιας του καυτου ηλιου 8) αλλα και στο οτι δεν προλαβαιναν να ''ζησουν'' και πολυ λογω των ενοχλητικων ''Μέσερ'' και ''Φόκερ'' οπως αποκαλουσαν τα Γερμανικα καταδιωκτικα οι συντροφοι Μπολσεβίκοι.. :lol:

Και φωτο απο το πραγματικο..Σε περιπτωση που δεν την εχεις.. :wink: ::salut::

Σ ευχαριστώ. Την φωτο δεν την είχα, να είσαι καλά. Λοιπόν

Έχεις απόλυτο δίκιο για το γκρι. Το διόρθωσα όσο μπορούσα με απανωτά χέρια πολύ πολύ αραιωμένο χρώμα.Μόλις στεγνώσει ξανά ματ βερνίκι κι έτοιμο!!!
Μια και έχω τα χρώματα σκέφτομαι να πάρω και το Pe-2 της zvezda. Όποιες συμβουλές ευπρόσδεκτες.

Αποσυνδεδεμένος Pankoub

• IPMS Hellas 651
  • Scale 1/35
  • *
  • Τόπος: Mουσείο Π.Α.,Τατόι
  • CCCP, B'ΠΠ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 02, 2019, 12:28:16 πμ »
Σαφως καλύτερα τωρα. Οσο για το "Πέσκα"...Πολύ ωραίο κιτ με καλή εφαρμογή. Το πριτσινωμα του είναι εκτός κλίμακας όμως. Και τα δύο αυτά αεροπλάνα ήταν οι θρύλοι της VVS στον ΒΠΠ.

Η ιστοσελίδα μου..https://www.facebook.com/Pankoub22

Αποσυνδεδεμένος Scrat

• Τρελοκαμπέρος!
  • Scale 1/72
  • *
  • Τόπος: Road to nowhere, leads to me!
« Απάντηση #4 στις: Οκτωβρίου 24, 2019, 12:29:24 πμ »
Πολύ καλή κατασκευή και οι φθορές και το όλον γενικά!  ::salut::
Shugayev στον Β'ΠΠ  μήπως είναι υπερτιμημένες οι επιτυχίες του συγκεκριμένου αφους; ; που το είχα δει, ρώσος πιλότος να έχει "δεκάδες kills μέσα σε 3 χρόνια" κλπ. Ο ρωσικός χειμώνας κέρδισε τους γερμανούς τότε νομίζω, το  sturmovik έγινε γνωστό τα τελευταία 20 χρόνια κυρίως λόγω βιντεοπαιγχνιδιού. Έτσι νομίζω!

Tags: