παίδες συγγνώμη αλλά δεν έχω ευκαιρήσει ακόμη.
πιθανόν αυτή την εβδομάδα να βάψω κάτι οπότε θα έχετε νέα.
Σ.Σ.
συγγνώμη για την καθυστέρηση αλλά μόλις χτες αξιώθηκα να κάτσω να βάψω κάτι.
λοιπόν το εξάρτημα που ρυθμίζει την πίεση είναι αυτό:

ταιριάζει ακριβώς στο σπείρωμα των Iwata και Harder/Steinbek.
όταν τοποθετηθεί επιμηκύνει προς τα κάτω τη λαβή του αερογράφου. δεν επηρεάζει το "πιάσιμο" του και δεν ενοχλεί.

η ρύθμιση γίνεται απο τη στρόφιγγα με το αριστερό χέρι ή για τους πιο "μάγκες" ή "ζογκλέρ" με το ίδιο το χέρι που κρατά τον αερογράφο (με τον αντίχειρα και το μέσο).
χωρίς να είμαι ειδικός στα μηχανολογικά ή πνευματικά/πιεστικά, έκανα τη δοκιμή και έχω να πω τα εξής:
στη λειτουργία του, ρυθμίζει την πίεση εξαγωγής, σε ένα εύρος που εξαρτάται απο την πίεση εξόδου του κομπρεσέρ.
με πίεση εξόδου περίπου στα 40psi απο το κομπρεσέρ, ο ρυθμιστής μπορούσε να τη ρυθμίσει - ουσιαστικά να την κατεβάσει σε ένα εύρος 20psi δηλαδή με σταθερά τα 40 psi απο το κομπρεσέρ, τα "κατέβασε" σταδιακά μέχρι τα 20 psi.
με μικρότερη πίεση εξόδου - της τάξης των 20 psi - το εύρος ρύθμισης έπεφτε στα 10 psi περίπου.
δηλαδή με σταθερά τα 20 psi απο το κομπρεσέρ, τα "κατέβασε" σταδιακά μέχρι τα 10 psi.
εννοείται πως ρυθμίζει και σταθεροποιείται σε όλες τις ενδιάμεσες τιμές πίεσης.
πρακτικά έχεις στο χέρι τη στιγμή του βαψίματος τη δυνατότητα να επέμβεις στην πίεση του αέρα που λαμβάνει ο αερογράφος χωρίς να επεμβαίνεις στο κομπρεσέρ.
νομίζω θα φανεί χρήσιμο σε όσους δεν έχουν μεγάλο σταθερό ρυθμιστή ή θέλουν μια επιπλέον δυνατότητα ρύθμισης στο χέρι τους (στην κυριολεξία).
η τιμή του είναι γύρω στα 20 ευρώ και για τα μέλη του Modelclub.gr υπάρχει έκπτωση.
λεπτομέρειες στον viper.
αυτά. φχαριστώ για την προσοχή σας και για την υπομονή σας.
Σ.Σ..