ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Χαλκομανίες

Βελτιωτικό Microscale Microset πάνω σε Gloss βερνίκι

<< < (2/2)

alex83:
Περίεργο μου φαίνεται για το συγκεκριμένο προϊόν γιατί δεν είναι ιδιαίτερα δυνατό κιόλας συγκρίνοντας το με το αντίστοιχο της gunze.Την έχω πατήσει και εγώ με αυτό της gunze και μάλιστα είχα σφραγίσει με παρκετίνη πρώτα.
Εγώ πλέον δεν χρησιμοποιώ καθόλου setter, με απλό νεράκι του Θεού και μετά softer και δεν είχα κανένα θέμα από τότε.
Την επόμενη φορά δοκίμασε να σφραγίσεις καλά το μοντέλο με gloss βερνίκι και μετά νεράκι.Το γεγονός ότι χρησιμοποιείς πινέλο για να βάλεις βερνίκι παίζει ρόλο να ξέρεις(ίσως αφήνει σημεία με λιγότερο βερνίκι), χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι πρέπει να αγοράσεις αερογράφο. ::salut::

Wildcat:
Ολα τα βελτιωτικά χαλκομανιών είναι/περιέχουν μίξεις διαφόρων διαλυτών, καθαριστικών και οξέων που σκοπό έχουν να μαλακώσουν τόσο το βερνίκι που εγκλωβίζει το μελάνι της χαλκομανίας όσο και της υποκείμενης επιφανειας όπου θα εφαρμοστεί ωστε να "δέσουν" όλα μαζί. Ειδικότερα το Micro Set θα έχεις παρατηρήσει την έντονη μυρωδιά ξυδιού που έχει.

Το πρόβλημα στη προκειμένη περίπτωση πιθανολογώ πως είναι το πιο παχύ στρώμα του Gloss Cote σε σχέση με την παρκετίνη που χρησιμοποιούσες ως τώρα και ο επακόλουθα μεγαλύτερος χρόνος στεγνώματος που έχει σε σχέση με την παρκετίνη. Πιθανότατα και εντελώς στεγνό, το Humbrol θα είναι πιο ευάλωτο στο βελτιωτικό απο την παρκετίνη (αφού είναι μοντελιστικό προϊόν, φτιαγμένο να δουλεύει με βελτιωτικά, αντίθετα απο την παρκετίνη). Θα πρότεινα την επόμενη φορά να αφήσεις περισσότερο χρόνο στεγνώματος στο Humbrol και να χρησιμοποιήσεις μικρότερη ποσότητα βελτιωτικού.

tsigalkos:
Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, τελικά χρησιμοποίησα το το Mr Mark  softer apo Μr hobby για τις υπολοιπες χαλκομανίες
χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα. Ίσως είχα βάλει αρκετή ποσότητα βέλτιωτικού και μου χάλασε το χρώμα.
Θα ξαναδοκιμάσω την επόμενη φόρα με περισσότερα χέρια βερνίκι και λιγότερη ποσότητα βελτιωτικού

για να κάνω στην συνέχεια wash να περάσω ένα ακόνα χέρι gloss βερνίκι;
πριν περνούσα 1-2 χέρια παρκετίνη, εκανα το wash με λάδια (τώρα θα δοκιμάσω το panel line accent color της Tamiya) και στο τέλος matt Βερνίκι

alex83:
Μετά τις χαλκομανίες πάντα βερνίκι για να τις σφραγίσεις και μετά κάνεις όλα τα υπόλοιπα προκειμένου να μην έχεις απρόοπτα!
Το panel liner tamiya είναι enamel wash να έχεις υπόψη :wink: :wink: ::salut::

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση