ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΥΛΙΚΑ & ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΝΤΕΛΙΣΜΟΥ > Χαλκομανίες
Βελτιωτικό Microscale Microset πάνω σε Gloss βερνίκι
tsigalkos:
δοκιμάζοντας για πρώτη φορά το βελτιωτικό της microscale micro set για χαλκομανίες πάνω σε gloss cote της humbrol
παρατήρησα να ψιλοξεθωριάζει το χρώμα (σε κάποιο σημείο έφυγε εντελώς, δεν φαίνεται όμως γιατί εβαλα την χαλκομανια απο πάνω)
στην επόμενη χαλκομανία άλλαξα πινέλο και ήμουν πιο προσχεκτικός, δεν είχα κάποιο έντονο πρόβλημα αν και μου φαινόταν να μην αντιδρά καλά
τι μπορεί να έφταιξε; μήπως χρειάζονται παραπάνω χέρια με βερνίκι;πριν που χρησιμοποιούσα παρκετίνη 1-2 χέρια δεν είχα τέτοια προβλήματα
ή ίσως να φταιγε το πινέλο που χρησιμοποήσα για να περάσω το βελτιωτικό;
Αλέξιος Κονίδης:
Νομίζω ότι το πινέλο έφταιγε και ότι το βερνίκι ήταν λεπτό λόγω αεργράφου. Είναι και μερικά βοηθητικά που είναι ισχυρά και μπορεί να θέλουν και λίγο αραίωμα αν σου κάνουν τερτίπια. Μάλλον δοκιμή σε χαλασμένο πρώτα και βλέπεις τι επιλέγεις.
tsigalkos:
Δεν έχω δυστυχώς αερογράφο, όλα τα κανω με πινέλο. Με τι μπορω να αραίωσω το βελτιωτικό; Όταν το χρησιμοποίησα και σε άλλα σημεία πάλι μου αφαίρεσε το χρώμα
montelakias:
Είναι σαφές ότι το βελτιωτικό και το gloss cote της humbrol δεν είναι συμβατά μεταξύ τους.
Αν και δεν τα έχω χρησιμοποιήσει προσωπικά από τις περιγραφές σου καταλαβαίνω ότι το
βελτιωτικό λειτουργεί σαν διαλύτης πάνω στο βερνίκι, και αυτό συμβαίνει γιατί κατά πάσα
πιθανότητα το έχουν φτιάξει για να εφαρμόζεται πάνω σε ακριλικά προϊόντα για αυτό και
δεν επηρεάζει την παρκετίνη.
::salut:: ::salut:: ::salut::
Αλέξιος Κονίδης:
To cote από ότι έχω καταλάβει είναι ακρυλικό στη βάση του. Ρίξε μια ματιά στο topic https://www.rmweb.co.uk/community/index.php?/topic/128397-humbrol-gloss-varnish-vs-gloss-cote/
γιατί εκεί θα βρείς προβλήματα που συνάντησα και εγώ ειδικά με τα ματ της Humbrol (ασπρισματα κ.λπ.) και το πρόβλημα σου ακόμα το έχω πάθει. Δυστυχώς δύσκολα θα βρείς απάντηση στο τι είναι συμβατό με τι. Για αυτό το λόγο τουλάχιστον εγώ χρησιμοποιώ ακρυλικά για το καμουφλάζ κ.λπ. αλλά μετά (decals) βερνίκια gloss ΜΟΝΟ νεφτιού/enamel κ.λπ. Για το τέλος και το ματ φινίρισμα έχω βρεί ένα Parajita νερού που δεν το αλλάζω με τίποτα και όταν λέμε το κάνει ματ, το κάνει ματ. Για αυτό και έχω μαζέψει ένα κάρο διαφανή Gloss και matt και δεν ξέρω αν ποτέ θα τα χρησιμοποιήσω (πλερώνεις για να τεστάρεις συμβατότητα δυστυχώς)!!!!
Τελική συμβουλή: (α) άλλαξε και τα δύο προϊόντα και (β) την λύση μπορεί να τη βρείς εκεί που δεν την περιμένεις (και μάλιστα εκτός των hobby shops!!!)
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση